Σάββατο 27 Απριλίου 2024
21 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μάγκυ Παπαδάτου και Όθωνας Φιλιππάτος καινοτομούν στον πρωτογενή τομέα καλλιεργώντας φραγκόσυκα

Δυο νέοι επιστήμονες, η Μάγκυ Παπαδάτου και ο Όθωνας Φιλιππάτος, καλλιεργούν φραγκόσυκα στην Κεφαλονιά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Δυο νέοι άνθρωποι η Μάγκυ Παπαδάτου και ο Όθωνας Φιλιππάτος που είναι και ζευγάρι, ήθελαν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα στον τόπο τους. Αναζήτησαν ποια καλλιέργεια θα ήταν εκείνη που μπορούσε να ευδοκιμήσει στην Κεφαλονιά λαμβάνοντας υπόψη διάφορες παραμέτρους του νησιού που, λόγω της μειωμένης δυνατότητας εύρεσης διαθέσιμης γης για καλλιέργεια, είναι πολύ συγκεκριμένες.

Έτσι αποφάσισαν να επενδύσουν στην παραγωγή βιολογικού φραγκόσυκου. Μια πρωτοποριακή καλλιέργεια για το νησί μας που τους δίνει τη δυνατότητα να παράγουν το μοναδικό αυτό προϊόν του τόπου μας.

Το κύριο αντικείμενο της “Opuntia Kefalonia”, έτσι ονόμασαν την επιχείρησή τους, είναι η παραγωγή και εμπορία νωπού, καθαρισμένου φραγκόσυκου.

Η δυναμική της καλλιέργειας αυτήν τη στιγμή είναι 40 στρέμματα τα οποία βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Λειβαθούς Κεφαλονιάς. Πιο συγκεκριμένα στα χωριά Κουρκουμελάτα, Περατάτα και Κεραμειές. Στα Κουρκουμελάτα βρίσκεται και η μονάδα παραγωγής έρριζων φυτών φραγκοσυκιάς με δυναμική 7000 φυτών ηλικίας 3 ετών και πλέον.

Στόχος τους είναι η δημιουργία μιας κάθετης μονάδας παραγωγής, τυποποίησης και μεταποίησης φραγκόσυκου στην Κεφαλονιά. Στην τελική τους ανάπτυξη στοχεύουν να έχουν καλλιέργεια 100 στρεμμάτων φραγκοσυκιάς. Η καλλιέργεια τους είναι Βιολογική και βρίσκεται στη διαδικασία πιστοποίησης.

Τα οφέλη του φραγκόσυκου:

Είναι πλούσιο σε κάλιο, που αποτελεί το τρίτο πιο βασικό μέταλλο στον οργανισμό μας και παίζει βασικό ρόλο στην υγεία, όπως στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στη λειτουργία των μυών και του νευρικού συστήματος.

Περιέχει πολλές φυτικές ίνες: Βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εντερικού και πεπτικού συστήματος, συμβάλλουν στην απώλεια βάρους αλλά και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Περιέχει μεγάλες ποσότητες ασβεστίου και άλλων μετάλλων με αποτέλεσμα να βοηθά στην πρόληψη της εμφάνισης οστεοπόρωσης.

Έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, και έτσι βοηθά στην καλύτερη και πιο εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Περιέχει βιταμίνη C, που προσφέρει προστασία ενάντια σε διάφορους τύπους καρκίνου και παθήσεις της καρδιάς.

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, που βοηθά στην καλή υγεία των ματιών και της επιδερμίδας και προάγει την καλή λειτουργία στο πεπτικό και ουροποιητικό σύστημα.

Έχει ευεργετική επίδραση σε άτομα που αθλούνται, αφού μειώνει τον χρόνο αποκατάστασης των μυών και τον πόνο στους μύες μετά την προπόνησή τους.

Πλούσιο σε μαγνήσιο: συμβάλλει στη βελτίωση της διάθεσης, στην υγεία των οστών, στην αντιμετώπιση της ημικρανίας αλλά και της υπέρτασης.

Είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, που δρουν κατά του καρκίνου και των καρδιοπαθειών.

Συμβάλλει στην απώλεια βάρους, αφού μια μερίδα (150γρ) περιέχει μόλις 61 θερμίδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ