Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024
29 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δήμος Αργοστόλιου: Ξεκινήσε η μεγάλη ανάπλαση σε πλατείες, πεζόδρομους και στην κεντρική αγορά

Γράφει ο Μάκης Λεκατσάς

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των αρθρογράφων τους και όχι κατά ανάγκη του kefaloniastatus.gr

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΙΝΤΕΟ:ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Ξεκίνησε σήμερα το μεγάλο έργο ανάπλασης και αναβάθμισης δικτύου πλατειών, πεζοδρόμων και κεντρικής αγοράς πόλεως Αργοστολίου, με προϋπολογισμό 4.440.074 ευρώ

Οι παρεμβάσεις σήμερα ξεκίνησαν στον αστικό ιστό της πόλης μικρούς δρόμους κάθετους στην Αντώνη Τρίτση,και θα ακολουθήσουν οι πεζόδρομοι της περιοχής του Αγίου Ελευθερίου-Μητρόπολης πέριξ της Βιβλιοθήκης, όπου θα αποτελέσουν και πρόταση της μαθητικής διαδρομής (οδός Γερ. Μαυρογιάννη).

Η ποιοτική αναβάθμιση της πόλης με την αποκατάσταση του δικτύου των πεζόδρομων και των οδών με σκαλοπάτια, θα διευκολύνει τις μετακινήσεις και την ασφάλεια των πεζών. Επί πρόσθετα στο δίκτυο των πεζόδρομων και οδών με σκαλοπάτια προβλέπεται η δημιουργία μαθητικής διαδρομής όπου οι μαθητές θα μπορούν να μετακινούνται με ασφάλεια από το κέντρο της πόλης προς τα σχολεία και αντιστρόφως. Παράλληλα και επικουρικά των παραπάνω, θα αποκατασταθούν και θα αναβαθμιστούν ένας μεγάλος αριθμός κοινόχρηστων χώρων και πλατειών, τονίζοντας την αναγκαιότητα για πράσινο στον αστικό ιστό της πόλης του Αργοστολίου.

Τέλος το παραλιακό μέτωπο θα συνδέσει όλα τα παραπάνω σε μία ενιαία ενότητα που στόχος της θα έχει την διευκόλυνση της κίνησης και της ασφάλειας των πολιτών, την αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση καθώς και την δημιουργία χώρων κοινωνικής επαφής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ