Δευτέρα 20 Μαΐου 2024
22.1 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ithaca’s poem το αγουρέλαιο από τον αγρό του Λαέρτη 

Γράφει ο Μάκης Λεκατσάς

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των αρθρογράφων τους και όχι κατά ανάγκη του kefaloniastatus.gr

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΙΝΤΕΟ: ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Ο Χρύσανθος Καραβίας ύστερα από πολλά χρόνια επέστρεψε στην Ομηρική Ιθάκη για να αναζητήσει τις ρίζες του, έχοντας μέσα του την επιθυμία να ασχοληθεί και να παράξει τοπικά παραδοσιακά προϊόντα για τον τόπο του αναζήτησε έναν ελαιώνα όπου θα μπορούσε να παράξει υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο.

Ο αιωνόβιος Ελαιώνας που στην Ομηρική Ιθάκη εικάζεται πως ανήκε στον Λαέρτη τον πατέρα του Οδυσσέα βρίσκεται στον δρόμο προς την Μονή των Καθαρών σε μια κορυφή, αποτέλεσε για τον Χρύσανθο Καραβία μια πρόκληση για τον στόχο που είχε.

Ο βιολογικός ξηρικός ελαιώνας με 112 αιωνόβια ελαιόδενδρα ηλικίας ανω των 700 ετών, είναι της τοπικής ποικιλίας λιβαθινές που η ποικιλία αυτή έχει μεγαλύτερο καρπό και μπορεί μεν να δίνει λιγότερο λάδι αλλά πολύ υψηλής ποιότητας.

Η διαδικασία της ελαιοποίησης  γίνεται το αργότερο 24 ώρες μετά τη συγκομιδή της που γίνεται με τα χέρια και όχι με ραβδισμό, για να μη πληγώνονται και να μην οξειδώνονται οι καρποί.

Το εξαιρετικό  αγουρέλαιο που παράγεται στο ιδιόκτητο ελαιοτριβείο που βρίσκεται δίπλα στον βιολογικό ελαιώνα  έχει χαμηλή οξύτητα και η παραγωγή με ψυχρή έκθλιψη (το ελαιοτριβείο δεν ξεπερνά τη θερμοκρασία των 28ºC κατά την ελαιοποίηση) μιλάμε δηλαδή για Εξαιρετικό Παρθένο Αγουρέλαιο τον φυσικό χυμό που προέρχεται από τη σύνθλιψη καρπών ελιάς που είναι ακόμη άγουρες και διατηρούν το πράσινο χρώμα του.

Ακούστε τον Χρύσανθο Καραβία να μας μιλάει για το Ithaca’s poem το αγουρέλαιο από τον αγρό του Λαέρτη 

Η αγάπη για την Ιθάκη και το μεράκι του Χρύσανθου Καράβια που παράγει αυτό το εξαιρετικό γκουρμέ αγουρέλαιο ταξιδεύει και διαφημίζει την Ιθάκη σε όλο τον κόσμο, που είναι παγκόσμια γνωστή για την μαγευτική της ομορφιά της και ως σύμβολο του Νόστου και πλέον για το μοναδικό της αγουρέλαιο που παράγεται στον Ομηρικό αγρό του Λάερτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ