Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
34 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ανωμεριά Πυλάρου:Εικόσι πέντε χρόνια στην “αναμονή” για να φθάνουν στα σπίτια τους με ασφάλεια. Πόσo ακόμα θα περιμένουν;

Γράφει ο Μάκης Λεκατσάς

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των αρθρογράφων τους και όχι κατά ανάγκη του kefaloniastatus.gr

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΙΝΤΕΟ:ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Εικόσι πέντε (25) ολόκληρα χρόνια περιμένουν οι 4 οικογένειες που είχαν την ατυχία  να επιλέξουν την περιοχή που βρίσκεται το εκκλησάκι της Υπαπαντής στην Ανωμεριά για να χτίσουν το σπίτι τους. Είναι η πρώτη φορά που το kefaloniastatus δημοσιεύει την καταγγελία και δείχνει την κατάσταση του δρόμου που εδώ και 25 χρόνια παραμένει στην ίδια καταστάση.

Ο οικισμός της Ανωμεριάς βρίσκεται πάνω από τη παγκοσμίως γνωστή παραλία του Μύρτου  μια περιοχή  δίπλα στον συνεχώς αναπτυσσόμενο οικισμό των Διβαράτων και μια από τις περιοχές του οικισμού  που  επέλεξαν 4 οικογένειες να φτιάξουν το  σπίτι τους είναι και η περιοχή δίπλα στο εκκλησάκι της Υπαπαντής.

Μια περιοχή που απέχει μερικά μόλις  μέτρα  από τον κεντρικό δρόμο Διβαράτα-Φισκάρδο και οι 4 οικογένειες  είναι  αναγκασμένες να χρησιμοποιούν αυτό  τον επικίνδυνο  δρόμο , για να έχουν πρόσβαση στα σπίτια  τους.

Ο κ.Στράτος Ποταμιάνος κάτοικος της περιοχής εδώ και 25 χρόνια μίλησε στην κάμερα του kefaloniastatus και στο δημοσιογράφο Μάκη Λεκατσά αναφέροντας το πρόβλημα.

Οι κάτοικοι αποφάσισαν να διεκδικήσουν το αυτονόητο  που είναι η ασφαλής πρόσβαση στα σπίτια τους, ξεκίνησαν τις συναντήσεις μεταφέροντας το αίτημα τους για αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου με τις δημοτικές αρχές πρίν 25 χρόνια με τον Δήμο Πυλαρέων και συνεχίστηκε μετά την ενοποίηση των Δήμων με τον ενιαίο Δήμο Κεφαλλονιάς με τον τότε δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση της δημοτικής αρχής των άριστων και ισχυρών , αλλά  δυστυχώς  τίποτα δεν προχώρησε μέχρι  τη λήξη της θητείας της παρά τις βαρύγδουπες υποσχέσεις,ενώ και η τωρινή δημοτική αρχή του Δήμου Σάμης δεν έχει προχωρήσει την αποκατάσταση του δρόμου.

Εικόσι πέντε (25) ολόκληρα χρόνια υποσχέσεων από όλες τις δημοτικές αρχές για ένα δρόμο 250 μέτρων δείχνει την παθογένεια όλων των εμπλεκομένων φορέων την δυσλειτουργικότητα των υπηρεσιών και τις πρακτικές, νοοτροπίες, συνήθειες, συμπεριφορές παλαιοκομματισμού που επικρατούσαν.

Στράτος Ποταμιάνος

Στο σημείο που στενεύει ο δρόμος και υπάρχει υποχώρηση του υπεδάφους με τρόμο οι κάτοικοι προσεγγίζουν τα σπίτια τους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ