Σάββατο 27 Απριλίου 2024
13 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Έντεκα οι γυναικοκτονίες μέσα στο 2021 για την Ελλάδα

Yπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις γυναικοκτονίες στη χώρα μας.

Άλλη μια γυναίκα βρέθηκε δολοφονημένη από τον πρώην σύντροφό της. Είναι δυστυχώς η 11η γυναικοκτονία μέσα στο 2021. Δεν μπορούμε απλά να παρακολουθούμε. Χρειάζονται άμεσα μέτρα για την ενίσχυση των δομών της έμφυλης βίας. Χρειάζεται ο καθημερινός αγώνας όλων μας για να αλλάξουν δομές και αντιλήψεις. Για να φτιάξουμε μια κοινωνία που θα έχει μηδενική ανοχή απέναντι στην έμφυλη βία.

Όσον αφορά στην κυβέρνηση, η νέα γυναικοκτονία είναι μια ακόμη απόδειξη ότι με 4500 κατ’ εξαίρεση προσλήψεις ειδικών φρουρών στις νέες υπηρεσίες καταστολής, με τους δογματισμούς του «Νόμου και της Τάξης», με τα αστυνομικά τμήματα στα χάλια τους και υποστελεχωμένα και με ορδές κομματικών αποσπάσεων σε υπηρεσίες καταστολής η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στον θεσμικό της ρόλο για την καταπολέμηση του εγκλήματος ούτε στα σύγχρονα προβλήματα της ενδοοικογενειακής βίας, των γυναικοκτονιών, του trafficking παιδιών και γυναικών, της ψηφιακής εγκληματικότητας.

Είναι το έλλειμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που παρά τις 4500 κατ’ εξαίρεση προσλήψεις, δεν φρόντισε να γίνει μια πρόσληψη κατάλληλου επιστημονικού δυναμικού για να μπορέσει η ΕΛΑΣ να ανταπεξέλθει στα καυτά προβλήματα της κοινωνίας.

Οι προτεραιότητες του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη παραμένουν στο φόβο και την πάταξη των πολιτών, στην καταστολή όποιου διαφωνεί, στην τρομοκράτηση της νέας γενιάς. Είναι ο δογματισμός που, μακριά από την κοινωνία και τα προβλήματα κάθε οικογένειας και κάθε ανθρώπου στη χώρα μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε στη ΔΕΘ: η πολιτική του «Νόμου και της Τάξης» δεν αλλάζει…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ