Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
18 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ο Χαρταετός του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας

    Την Καθαρά Δευτέρα, 7/3/2022, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας, με απόφαση της 2ας/3/2022 του Διοικητικού Συμβουλίου του (Πρακτικό Νο 81, απόφαση Δ΄), ύψωσε χαρταετό με μήνυμα αφιερωμένο στη στοματική υγεία.   

   Η ύψωση θεματικού χαρταετού από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κεφαλληνίας είναι συλλογική δράση που αποσκοπεί στο να ευαισθητοποιήσει εμφατικά τους συμπολίτες μας στη σημασία της στοματικής υγείας, ως αναπόσπαστου μέρους της γενικής τους υγείας, και αποτελεί πρόδρομη εκδήλωση στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας (20 Μαρίου). Για την ημέρα αυτή προγραμματίζουν δράσεις όλοι οι Οδοντιατρικοί  Σύλλογοι, ανταποκρινόμενοι στη σχετική προτροπή της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και της Παγκόσμιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (FDI).

   Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας υψώνει θεματικό χαρταετό. Η πρώτη φορά ήταν το έτος 2018, με θέμα χαρταετού την αδελφοποίηση των Οδοντιατρικών Συλλόγων Κεφαλληνίας και Πειραιώς, η δεύτερη το έτος 2020, με θέμα την προγραμματιζόμενη τότε Σύνοδο της Επτανησιακής Οδοντιατρικής Εταιρίας, επιστημονικό συνέδριο με κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις. Φέτος ο χαρταετός του Συλλόγου παρουσίαζε το υγιές στόμα ως εφαλτήριο συνολικής υγείας και ευεξίας και εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο εκδηλώσεων της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας, που έχει θέμα «Να είσαι περήφανος για το στόμα σου / Είναι αυτό που συνδέει το σώμα, το μυαλό και την καρδιά μας».  

   Πέραν αυτού, ο χαρταετός του Συλλόγου, με την εικόνα ανθρώπινης φιγούρας σε στάση ανοιχτής αγκαλιάς, προδιαγράφει την ένθερμη υποδοχή των συναδέλφων μας για την 21η Σύνοδο της Επτανησιακής Οδοντιατρικής Εταιρίας, που θα πραγματοποιηθεί το Καλοκαίρι στην Κεφαλονιά, αλλά  και την ανησυχία του Συλλόγου μας για τον εξελισσόμενο πόλεμο στην Ευρώπη, τον οποίο καταδικάζουμε απόλυτα, ανοίγοντας συμβολικά μια πλατιά αγκαλιά προς τα πολυάριθμα θύματα που προκαλεί.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου,                     

Ο  Πρόεδρος   Γαρμπής Διονύσιος ,

Η  Γραμματέας Τζανετάτου Ευτυχία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ