Σάββατο 27 Απριλίου 2024
16.5 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

«Εξετάσεις – γονείς – μαθητές» | Ευαγγελία Αλιβιζάτου

Γονείς˙τα πρώτα πλάσματα που αντικρίζουν τα παιδιά σαν έρθουν στη ζωή. Στοργή, αγκαλιά, θαλπωρή, απαραίτητα στοιχεία για τη σωστή διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους. Μια ζεστή φωλιά που μας κλείνει στοργικά και μας δίνει θέρμη. Γονείς που περιμένουν με λαχτάρα να γεννηθείς. Γονείς που φροντίζουν με θυσίες για την ανατροφή σου, σπίτι, οικογένεια, θαλπωρή. Αγωνία να βγάλουν καλούς και χρήσιμους ανθρώπους. Έχοντας πυξίδα την αγάπη, σε κατευθύνουν σωστά ή τουλάχιστον αυτό επιδιώκουν.

Η  σημερινή ζωή έχει απαιτήσεις. Ο ρόλος του γονιού να αναλάβει το δύσκολο έργο για όσα πρέπει, βρίσκει εμπόδια. Στιγμές δύσκολες, που οι ίδιοι επεμβαίνουν στη ζωή των παιδιών και θέλουν να δώσουν λύσεις. Είναι ατίθασοι, δυσκολεύονται να εμπιστευτούν και να αποδεχθούν τις απόψεις των γονέων, θεωρώντας ότι στερούνται τα δικαιώματά τους. Το “μη” και το “όχι” αδυνατούν να το διαχειριστούν. Εχουν την ορμή και δεν βλέπουν τους κινδύνους και τα λάθη που μπορεί να τους καταστρέψουν το μέλλον.

Κάπου στη μέση γέρνει η ζυγαριά. Τα παιδιά χρειάζονται περιθώρια. Ελευθερία στις αποφάσεις τους. Οι συνεχείς συμβουλές και η πίεση φέρνει τ’ αντίθετα αποτελέσματα. Δυσανασχετούν με τις σκέψεις αυτές και τις πιέσεις και γίνονται δυστυχισμένα. Οι δικές τους προσδοκίες δεν ταυτίζονται πάντα με των γονέων τους. Παλεύουν με τα δικά τους θέλω. Βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας για νέα ζωή. Αυτή που ανοίγεται μπροστά τους, γεμάτη ελπίδες. Παλεύουν να βγουν νικητές στον στίβο της ζωής.

Πανελλαδικές εξετάσεις. Κρίνεται το μέλλον τους. Δώστε τους το τιμόνι να  ταξιδέψουν. Εμπιστευτείτε τα. Με  την ευχή να γίνουν ότι ονειρεύονται. Καλοί άνθρωποι. Καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές, γιατί το μέλλον ανήκει σε εσάς.


Ευαγγελία Αλιβιζάτου
Συγγραφέας
Αρθρογράφος Λογοτεχνικού Περιοδικού Θρυαλλίδας
Συντάκτρια anamniseis.net
ΣυντάκτριαKefaloniastatus

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ