Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
12.5 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΔΥΠΑ: Νωρίτερα θα πληρωθεί το επίδομα ανεργίας και το δώρο Χριστουγέννων

Πότε πληρώνονται τα επιδόματα και το δώρο Χριστουγέννων στους ανέργους

Νωρίτερα θα πιστωθεί το επίδομα ανεργίας, καθώς και το δώρο Χριστουγέννων της ΔΥΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο επικρατέστερες πληροφορίες κάνουν λόγο για πίστωση των επιδομάτων και βοηθημάτων σε ανέργους αλλά και του δώρου Χριστουγέννων, στις 4 Δεκεμβρίου από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Τα επιδόματα θα πληρωθούν διπλά όπως κάθε χρόνο αφού θα γίνει η προπληρωμή των τακτικών επιδομάτων ανεργίας, επιδομάτων μακροχρονίως ανέργων και των βοηθημάτων ανεργίας της ΔΥΠΑ.

Παράλληλα θα γίνει προπληρωμή από την 5η Δεκεμβρίου των «δώρων» Χριστουγέννων 2023 στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους, στους δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας και στους δικαιούχους του επιδόματος γονικής αδείας.

Υπενθυμίζουμε ότι για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων θα πρέπει ο άνεργος να παίρνει επίδομα ανεργίας ή να έχει λάβει επίδομα ανεργίας για κάποιο διάστημα από την 1η Μαΐου 2023 και μετά.

Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του δώρου Χριστουγέννων θα γίνουν αυτόματα, με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης των δικαιούχων στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΔΥΠΑ.

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τη ΔΥΠΑ.

Το ποσό των επιδομάτων

Ειδικότερα, το ποσό του δώρου Χριστουγέννων που θα πάρουν ισούται με ένα ολόκληρο επίδομα ανεργίας, εφόσον λάμβαναν το επίδομα από την 1η Μαΐου έως τις 31 Δεκεμβρίου, δηλαδή 479 ευρώ.

Για τους ανέργους που εργαζόταν με αποδοχές μερικής απασχόλησης το επίδομα Χριστουγέννων αντιστοιχεί σε 359,25 ευρώ,

Στην περίπτωση που οι άνεργοι έπαιρναν για διάστημα μικρότερο από το παραπάνω, δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης. Ο μήνας υπολογίζεται 3 (μέρες) Χ 19,16 ευρώ (ημερήσιο επίδομα) = 58,47 ευρώ.  Στην περίπτωση των ανέργων που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας για μερική απασχόληση το ανάλογο ποσό είναι 3 (μέρες) Χ 14,37 ευρώ (ημερήσιο επίδομα) = 43,11 ευρώ.

ΠΗΓΗ:proson.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ