Κυριακή 23 Ιουνίου 2024
29 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Να απαιτείς αυτό που δίνεις | Στέλλα Παζάλου

Είναι η ώρα εκείνη που μπορείς να κάνεις ανασκόπηση. Ο θόρυβος δεν αφήνει να τα βρεις με τον εαυτό σου. Στην απόλυτη ησυχία θα είσαι μόνο εσύ με εσένα. Στην ηρεμία να τα βάλεις κάτω και να αναλογιστείς. Αν εσύ δεν μπορείς να αντέξεις εσένα πως ζητάς να αντέξουν οι άλλοι…με εσένα…

Βγες από εσένα και κοίταξε τα υπέρ και τα κατά του χαρακτήρα σου. Δες τον εαυτό σου σαν τρίτος άνθρωπος και στο τέλος αναρωτήσου θα ήθελες να είσαι με κάποιον σαν εσένα…

Θα άντεχες να συμβιώνεις ή να είσαι φίλος ενός ατόμου όπως εσύ;

Πολλές φορές ο εγωισμός έβλαψε σχέσεις και τις τερμάτισε, άλλοτε με άδειασμα…άλλοτε με αδιαφορία. Δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να μείνει εκεί που δεν έχει αξία.

Ίσως με αυτό τον απολογισμό ανακαλύψεις ενδιαφέροντα πράγματα. Έχεις κάνει τα λάθη σου και ποτέ δεν τα παραδέχτηκες, γιατί δεν σε άφησε η μεγάλη ιδέα που έχεις. Ίσως καταλάβεις ότι δεν φταίει πάντα ο απέναντι αλλά εσύ…ο ίδιος.

 Όλοι πρέπει να αλλάξουν;…χωρίς να αλλάξεις εσύ;

Δεν μπορείς να απαιτείς κάτι από εκείνους, ενώ δεν το απαιτείς από τον εαυτό σου… Να απαιτείς αυτό που δίνεις.

Δεν είσαι το κέντρο του κόσμου, είσαι μέσα στον κόσμο. Ανήκεις σε έναν κόσμο χωρίς να είσαι το επίκεντρο. Αν το καταλάβεις, θα δεις ότι αυτό που διεκδικείς εσύ, διεκδικούν και οι υπόλοιποι. Στα λατινικά είναι “quid pro quo”, στην ελληνικά είναι “δούναι και λαβείν”.

Στέλλα Παζάλου
Λογοτέχνιδα
Αρθρογράφος
Συντάκτρια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ