Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022
14.8 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ 2023 – Σημαντική αναβάθμιση

Tο Μίτινγκ της Κεφαλονιάς εντάχθηκε στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας

Ιδιαίτερα ευχάριστα είναι τα νέα που ήρθαν από τη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου στην Εσθονία, όπου μεταξύ άλλωνοριστικοποιήθηκε και το Αγωνιστικό Πρόγραμμα για το 2023.Το Διεθνές Μίτινγκ ΒΕΡΓΩΤΕΙΑεντάχθηκεστη σειρά ContinentalTourEuropeτης Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (WorldAthletics) και αναβαθμίστηκε 2 κατηγορίες, με ημερομηνία διεξαγωγής το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, στο δημοτικό στάδιο Αργοστολίου «Ανδρέας Βεργωτής».

Σε αυτήν την αναβάθμιση, που ήρθε μετά από αίτημα της Γυμναστικής Εταιρείας Κεφαλληνίας(ΓΕΚ) και με τη σύμφωνη γνώμη και υποστήριξη του ΣΕΓΑΣ, συνέβαλεη αγωνιστική και η οργανωτική επιτυχία που έχουν σημειώσει τα ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ από το 2015 μέχρι σήμερα. Σημαντικό ρόλο επίσης έχει παίξει η δημιουργία ταυτότητας του Μίτινγκ (όνομα, λογότυπο, ιστορία κλπ), παράλληλα με την προβολή του στα Μέσα Ενημέρωσης και στην ιστοσελίδα της ΓΕΚ.

Τι σημαίνει όμως πρακτικά αυτή η εξέλιξη; Η βασική αλλαγή είναι ότι οι αθλητές, μέσω της συμμετοχής τους στα ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ, μπορούν να πάρουν περισσότερους βαθμούς και να ανέβουν στην παγκόσμια κατάταξη (Ranking),  διεκδικώντας έτσι την πρόκριση τους στις μεγάλες διοργανώσεις, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα Παγκόσμια και τα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Μέχρι πέρυσι τα ΒΕΡΓΩΤΕΙΑ έδιναν 15 βαθμούς στον 1ο νικητή κάθε αγωνίσματος, 10 βαθμούς στον 2ο και 5 βαθμούς στον 3ο. Πλέονο 1οςπαίρνει 40 βαθμούς, o 2ος 35, ενώ βαθμολογείται μέχρι και η 8η θέση με 15 βαθμούς.

Η αναβάθμιση αυτή ανεβάζει κατακόρυφα το επίπεδο της διοργάνωσης και αυξάνει ουσιαστικά την προβολή της Κεφαλονιάς στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στο εξωτερικό. Να σημειώσουμε ότιαπό τους 8 διεθνείς αγώνες που γίνονται στη χώρα μαςκαι εντάχθηκαν στο Παγκόσμιο Καλεντάρι,μόνο οι 3 περιλαμβάνουν αγωνίσματα όλων των κατηγοριών (δρόμους, άλματα και ρίψεις) για άνδρες και γυναίκες: Τα Βενιζέλειαστην Κρήτη, τα Παπαφλέσεια στην Καλαμάτα και τα Βεργώτεια στην Κεφαλονιά.

Κομβική σημασία για την άρτια διοργάνωση του Μίτινγκ έχει η αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα του σταδίου Αργοστολίου, ο οποίοςλόγω φθοράς δεν είναι κατάλληλος για να φιλοξενήσει αγώνες υψηλού επιπέδου. Ελπίζουμε με την άμεση βοήθεια των εμπλεκομένων φορέων (Δήμος, Περιφέρεια, ΣΕΓΑΣ) το έργο να μπεισε φάση υλοποίησης, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα τον ερχόμενο Μάιο.

Γυμναστική Εταιρεία Κεφαλληνίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται