Σάββατο 27 Απριλίου 2024
16.5 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Γ. Βαρούχας: η Ανάσταση βρίσκεται πάντοτε κοντά στην Αγάπη και την Αλήθεια!

Το Πάσχα του 2022 βρίσκει την ανθρωπότητα και τη γειτονιά μας σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής. Την ώρα που ο πόλεμος μαίνεται με απρόβλεπτες εξελίξεις και αναπάντεχες συνέπειες για την καθημερινότητά μας, κάποιοι κοντόφθαλμοι εξακολουθούν και επιμένουν να ασκούν προσωπικές πολιτικές πίσω από κλειστές πόρτες πασχίζοντας να χαράξουν το αύριο βάσει υπολογιστικών και άλλων ανόητων λογικών.

Το αύριο όμως δεν ανήκει στη λογική, ανήκει στο συναίσθημα!

Οι κοινωνίες μας υποφέρουν από ανθρώπους που στερούνται συναισθήματος -είναι πλέον περισσότερο μηχανές παρά άνθρωποι- και μετατρέπουν τα προσωπικά τους δράματα σε στυγνή επιδίωξη των φιλοδοξιών τους με επιβολή, μηχανορραφίες και ανίερες συμμαχίες. Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι είναι συνήθως που πρωταγωνιστούν στην πολιτική και σε όλους τους δορυφόρους της εξουσίας. Διαστρεβλώνοντας και παραποιώντας το λειτούργημα που θα έπρεπε να υπηρετούν, αντί να ποδηγετούν, προκαλούν την απαξίωσή του στα μάτια των πολιτών.

Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται είναι ότι “κρατιούνται απ’ τις μολόχες”!

Έχουμε φτάσει στο σημείο να αντιλαμβανόμαστε ότι στη ζωή κάνουμε λάθη και πληρώνουμε τις συνέπειες. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο, απ’ αυτό, δε συμβαίνει. Αν φυτέψεις “αγάπη”, η αγάπη θα μεγαλώσει και θα ομορφύνει τη ζωή σου! Θα τη γεμίσει και θα της δώσει νόημα! Αν φυτέψεις “μίσος”, το μίσος θα μεγαλώσει και θα βασανίσει τη ζωή σου. Θα την αδειάσει και θα της φέρει δυστυχία.

Αυτοί που ξοδεύουν τις ζωές τους μοχθώντας να επιβληθούν και να επικρατήσουν, έχουν ήδη ηττηθεί. Διότι ένας πόλεμος που δίνεται χωρίς αρχές και αξίες, αλλά με μόνο στόχο την επικράτηση, είναι ένας καταστροφικός πόλεμος που δεν οδηγεί πουθενά. Αντιθέτως, αυτός που μάχεται με τις αξίες του και τις αρχές του ακέραιες, βγαίνει πάντα κερδισμένος ό,τι κι αν συμβεί!

Διότι η Ανάσταση βρίσκεται πάντοτε κοντά στην Αγάπη και την Αλήθεια!

Ας αντιτάξουμε την ταπεινότητα απέναντι στην αλαζονεία του ανθρώπου.
Ας υιοθετήσουμε την οικονομία (=κάνω τα περισσότερα που μπορώ με τα λιγότερα δυνατά) έναντι της απληστίας.
Ας βάλουμε το υπέροχο εμείς πάνω από το καταστροφικό εγώ που διαβρώνει και διαλύει τα πάντα.

Εκ μέρους της Συντακτικής Επιτροπής του kefaloniastatus.gr, εύχομαι σε όλες και σε όλους Καλή Ανάσταση με Υγεία, Αγάπη και Αισιοδοξία!

Η νέα εβδομάδα να βρει όλο τον κόσμο με περισσότερη Συγχώρεση, Ευτυχία και Ειρήνη!

Γιάννης Βαρούχας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ