Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
15 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αυτό το ψηφοδέλτιο δεν μπορεί να χάσει τις εκλογές!

Editorial

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης μας καλεί, αύριο Τρίτη, στην παρουσίαση του εθνικού ψηφοδελτίου στα γραφεία της στο Αργοστόλι. Αυτό σημαίνει ότι ο κύβος ερρίφθη και οι τρεις υποψηφιότητες κλείδωσαν από την πολιτική γραμματεία.

Γράφει η ανακοίνωση:

Σας  καλούμε  να παρευρεθείτε στην επίσημη παρουσίαση των Υποψηφίων Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, που θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023, 19.30μμ στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής επί της οδού Μαρίνου Κοργιαλένεια 12, στο Αργοστόλι.

Οι εν λόγω υποψήφιοι είναι οι Διονυσία Πολλάτου, Σπύρος Γαλιατσάτος και Νικόλας Φαραντούρης. Αυτή η τριάδα τα έχει όλα!

Η Διονυσία Πολλάτου έχει την καλή έξωθεν μαρτυρία απ’ τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Μόνο αυτοί που δεν τη γνωρίζουν ίσως να μην έχουν καλή άποψη για την προσωπικότητά της ενώ είναι γνωστό ότι ως εκπαιδευτικός έχει “αναστήσει” μαθησιακά γενιές και γενιές… Όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές της επιστρέφουν κοντά της με χαρά και όποτε τη συναντούν της μιλούν ως φίλοι! Ο τρόπος με τον οποίο αξιολογούν τους εκπαιδευτικούς τους τα παιδιά είναι βασικό και αδιαπραγμάτευτο τεκμήριο για έναν δάσκαλο!

Ο πολύπειρος Σπύρος Γαλιατσάτος διαθέτει τεράστιο κοινωνικό εκτόπισμα και πολύ μεγάλη διείσδυση στην αυτοδιοίκηση, στον τουρισμό και σε όλες τις κομματικές παρατάξεις. Είναι η συνεχής ενασχόλησή του με τα κοινά των νησιών μας εδώ και πολλές δεκαετίες, η μεγάλη διαδρομή του στα κορυφαία συλλογικά συνδικαλιστικά όργανα του ελληνικού τουρισμού, η καθημερινή γείωσή του με την τοπική κοινωνία και η θητεία του ως αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων που τον καθιστούν αδιαφιλονίκητο φαβορί και ισχυρό ως υποψήφιο για την είσοδό του στην Εθνική Αντιπροσωπεία. Ας μην ξεχνάμε ότι στις τελευταίες εκλογές που συμμετείχε ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, ξεπέρασε τους δυόμιση χιλιάδες σταυρούς προτίμησης!

Ο ταλαντούχος Νικόλας Φαραντούρης έχει μοναδικά χαρακτηριστικά που κανείς δεν μπορεί να συναγωνιστεί. Πέρα απ’ το αστρονομικό βιογραφικό του που κανείς δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι ανήκει σε έναν 46άρη, έχει την πανελλαδική αναγνωρισιμότητα ως Καθηγητής Πανεπιστημίου αλλά και ως σύμβουλος του πρώην Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Η προσωπικότητά του βρίσκεται ανάμεσα στις λίγες κορυφαίες που διαθέτει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και έχει άμεση πρόσβαση σε όλα τα κέντρα λήψεις αποφάσεων. Πέρα όμως απ’ αυτά τα ήδη ανυπέρβλητα χαρακτηριστικά, έχει αποδείξει επίσης ότι βρίσκεται συνεχώς μέσα στην κοινωνία με αμεσότητα, χωρίς τουπέ ή σνομπισμό, και πάντα με θετική διάθεση! Αυτό το “εκρηκτικό κοκτέιλ” των γνωρισμάτων του προσφέρει υψηλή αποδοχή σε όλους τους κομματικούς χώρους, γκρέμισμα των όποιων κοινωνικών, κομματικών ή άλλων στεγανών και τεράστια απήχηση σε όλες τις ηλικιακές τάξεις. Πολύ απλά, τα έχει όλα!

Αυτό που χρειάζεται τώρα, αμέσως μετά την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών, είναι η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων και ένας συγκροτημένος αγώνας με ήθος, αξιοπρέπεια και όραμα. Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να αφιερώσουν την ενέργειά τους στο να μας εξηγήσουν τι θέλουν να προσφέρουν για τον τόπο, ποιες είναι οι ιδέες τους για την καλυτέρευση των συνθηκών της ζωής των Θιακοκεφαλονιτών και πως σκοπεύουν να μας εκπροσωπήσουν στη Βουλή των Ελλήνων. Οι ανοίκειες επιθέσεις προς τους πολιτικούς αντιπάλους και η πόλωση είναι τα δύο πράγματα που θα πρέπει όλες και όλοι να αποφύγουν πάση θυσία! Χρειαζόμαστε μία ψύχραιμη και νηφάλια προεκλογική συζήτηση βασισμένη σε προγράμματα και προτάσεις.

Αυτό το εθνικό ψηφοδέλτιο δεν μπορεί να χάσει τις εκλογές! Το μόνο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν οι ψηφοφόροι και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ότι δε θα ξέρουν ποιον να πρωτοσταυρώσουν…

Γιάννης Βαρούχας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ