Σάββατο 27 Απριλίου 2024
19 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

“Άγγελοι επί γης” του Γιάννη Βαρούχα από τις εκδόσεις Περισπωμένη

Με αφορμή μία αληθινή ιστορία ο Γιάννης Βαρούχας έγραψε ένα παιδικό βιβλίο με θέμα τη ζωοφιλία και το καταφύγιο αδέσποτων ζώων, το ARK, που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στο Αργοστόλι βοηθώντας ωστόσο τα ζώα ολόκληρου του νησιού.

Η εικονογράφηση έγινε από τα παιδιά του εργαστηρίου ζωγραφικής για μικρούς και μεγάλους «Αποτυπώματα» το οποίο διευθύνει η ζωγράφος Μαρίνα Στελλάτου. Τόσο η εικονογράφηση όσο και η συγγραφή του βιβλίου δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα αφού τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν στο ζωοφιλικό καταφύγιο τιμής ένεκεν για το σημαντικό έργο που προσφέρει.

Το βιβλίο είναι δίγλωσσο καθώς μέσα στις σελίδες του ο αναγνώστης μπορεί να διαβάσει το παραμύθι τόσο στην ελληνική γλώσσα όσο και στην αγγλική. Τη μετάφραση έκανε ο εκπαιδευτικός Ιωάννης Κοσμάτος, πρώην Διευθυντής του Β Λυκείου Αργοστολίου και τώρα συνταξιούχος.

Θα το βρείτε σε τοπικά βιβλιοπωλεία, και στα διαδικτυακά καταστήματα των μεγάλων βιβλιοπωλείων. Κεντρική διάθεση στο Αργοστόλι: Κατάστημα Έρτσος, οδό Σιτεμπόρων και Χοϊδά, κ.Ειρήνη.

Έγραψαν είπαν:

Η Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη για την παρουσίαση του βιβλίου Άγγελοι επί γης του Γιάννη Βαρούχα:Το βιβλίο «ΑΓΓΕΛΟΙ ΕΠΙ ΓΗΣ» μας συγκίνησε πολύ γιατί μέσα από ένα πραγματικό γεγονός προσπαθεί να μας αποδείξει ότι η αξία της αγάπης για κάθε πλάσμα πάνω στη γη είναι ανεκτίμητη. Είναι ένα υπέροχο βιβλίο που προάγει τη φιλοζωία και πρέπει να μπει στη βιβλιοθήκη κάθε παιδιού!!

Η Σοφία Νεοφύτου για την παρουσίαση του βιβλίου Άγγελοι επί γης του Γιάννη Βαρούχα:Ήταν μία όμορφη εκδήλωση με πρωταγωνιστή τον ανθρωπισμό. Που τον οφείλουμε όχι μόνο στο συνάνθρωπο αλλά και σε κάθε έμβιο ον. Η ιστορία που αφηγείται ο κ. Γιάννης Βαρούχας, σε μικρούς και μεγάλους, εμφυσείται από αυτό ακριβώς το αεράκι του ανθρωπισμού, εκφρασμένου μάλιστα μέσα από την πολύτιμη αξία της συλλογικότητας. Με αυτήν μπορούν να ανατραπούν και τα πιο δυσοίωνα σχέδια της μοίρας, για κάθε πλάσμα, για κάθε κοινωνία. Και κάτι άλλο που η ιστορία του κ. Βαρούχα μάς αφήνει ως μήνυμα: την αξία κάθε πλάσματος, τον οφειλούμενο σεβασμό στην αξιοπρέπειά του. Καλοτάξιδο το βιβλίο σου, Γιάννη!”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ