Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
14.3 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Προτάσεις για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων | Σωτήρης Κουρής

Εικόνα: ©Jerry Apostolatos

Προτάσεις μου για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών κ Βορίδη στην Κερκυρα .

Η επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών στην Κερκυρα μου δίνει την δυνατότητα να εκφράσω ορισμένες σκέψεις και προτάσεις για την σωστή λειτουργία , αφ ενός των Νησιωτικών Περιφερειών , και αφ ετέρου της Περιφερειας Ιονίων Νήσων.

Οι Νησιωτικές Περιφέρειες επιβάλλεται να χρηματοδοτούνται βάσει ενός ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥ που θα δίνει την δυνατότητα να αντισταθμίζει τα Εθνικά και Διαπεριφερειακά Εργα που γίνονται στις άλλες περιφέρειες . ( Μεγάλοι οδικοί άξονες , μεγάλα Περιβαλλοντικά Εργα , Εργα Αρδρευσεων , κλπ) .

Οι Νησιωτικές περιφέρειες επιβάλλεται να έχουν διαφορετική διοικητική δομή και ειδικά προνόμια στην διαχείριση τους .

Πρέπει να υπάρχει Διοικητική Αυτοδυναμία στα νησιά , με την ύπαρξη εκλεγμένων Νομαρχών σε κάθε Περιφερειακη Ενότητα που θα εκλέγονται επικεφαλείς του κοινού ψηφοδελτίου του Περιφερειάρχη. Πρέπει οι εκλεγμένοι σύμβουλοι από κάθε νησί να αποτελούν και να συγκροτούν ξεχωριστό συμβούλιο το οποίο θα αποφασίζει για τοπικά θέματα .

Ως αφορά την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ .

Είναι επιβεβλημένη η γενναία πρόσληψη νέου προσωπικού διότι η συνεχιζόμενη υποστελέχωση ήδη την οδηγεί σε απαξίωση και κλείσιμο . Για να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξει το Οργανόγραμμα και ο Κανονισμός Λειτουργίας της , ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την πρόσληψη προσωπικού ( Η αλλαγή του κανονισμού και του Οργανογράμματος που έγινε από τον Περιφερειάρχη κ Γαλιατσάτο τίναξε την λειτουργία της ΠΙΝ στον αέρα . Η συνεχιζόμενη ανικανότητα ή αδιαφορία της κ Κρατσα να θέλει να λειτουργεί την ΠΙΝ με αυτό τον κανονισμό , δυναμιτίζει την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ μας μη μπορώντας να προσλάβει το προσωπικό που χρειάζεται . Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να φωνάζω για την σωστή λειτουργία της ΠΙΝ όμως η κ περιφερειάρχη μάλλον βρίσκεται άλλου γι αλλού).

Επειδή ο βουλευτής Κέρκυρας κ Σταματης Γκίκας μίλησε για την εκπροσώπηση των Παξών στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ , θεωρώ ότι οι ΠΑΞΟΙ επιβάλλεται να γίνουν ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ από την Κερκυρα , όπως η Ιθάκη και να εκλεγούν ΕΠΑΡΧΟ .

Είναι ορισμένες σκέψεις και προτάσεις που νομίζω ότι μπορούν να συμβάλλουν στην καλλίτερη λειτουργία της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ και να κάνουν την ζωή μας ευκολότερη , ποιοτικότερη και καλλίτερη .

Σωτήρης Κουρής 25/3/2023

Περιφερειακός Συμβουλος ΠΙΝ

τ. εκλεγμένος Αντιπεριφερειαρχης Κεφαλληνιας και Ιθάκης (2011- 2014).

τ. Αντιπεριφερειαρχης Αγροτική Οικονομίας ΠΙΝ ( 2019-2022).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ