Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Οικογενειακά ονόματα και τοπωνύμια της Κεφαλονιάς: μελέτη περιπτώσεων | Παναγιώτης Κριμπάς (video)

Μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσε η νέα διαδικτυακή ομιλία-εκδήλωση της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, που έγινε την περασμένη Δευτέρα, με κεντρικό ομιλητή τον αναπληρωτή καθηγητή στη Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Παναγιώτη Κριμπά.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η διάρκεια της εκδήλωσης προσέγγισε τις 2,5 ώρες με τη συζήτηση να παραμένει ζωντανή μέχρι το τέλος.

Οι πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες των ονομάτων και των τοπωνυμίων της Κεφαλονιάς που έδωσε ο κ. Κριμπάς, τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε στο πλήρες βίντεο που ακολουθεί, θα δημοσιεύονται περιοδικά στην Κεφαλονίτικη Πρόοδο.

Παναγιώτης Κριμπάς

Χείμαρρος ο κεντρικός ομιλητής, ασταμάτητος και άριστα καταρτισμένος στο αντικείμενό τους αλλά και στις προεκτάσεις του. Έδωσε αναλυτικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις σε όλους τους θεατές της εκδήλωσης ενώ φαινόταν να απολαμβάνει τη διαδικασία και να τη ζει!

Στο περιθώριο της συζήτησης ο Πέτρος Πετράτος έκανε μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση: Να δημιουργηθεί με την αρωγή του κ. καθηγητή ένα ονοματολόγιο της Κεφαλονιάς! Ο κ. Κριμπάς έδειξε ειλικρινές ενδιαφέρον και δεσμεύτηκε δημόσια να προχωρήσει αυτή η πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση με την αξιοποίηση και των ειδικών γνώσεων της κυρίας Ζαφειράτου από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ολόκληρη την ομιλία του κ. Κριμπά και τη συζήτηση που ακολούθησε:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ