Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
17 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Διαφημίζουν προσλήψεις για την καθαριότητα στα σχολεία ενώ όλα είναι στο κόκκινο

Στην ίδια με τις μάσκες και χειρότερη κατάσταση βρίσκεται και το ζήτημα της καθαριότητας των σχολείων. Και ενώ κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι της καθαριότητας στα σχολεία βρίσκονταν στις θέσεις τους από τέλη Αυγούστου, το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη άλλαξε την διαδικασία και επιφόρτισε και αυτή τη δραστηριότητα αλλά και το επιπλέον απαιτούμενο κόστος στους Δήμους.

Ενδεικτικό της ανοργανωσιάς αλλά και της ανευθυνότητας αποτελεί το γεγονός ότι τελευταία στιγμή συγκεκριμένα στις 19 Αυγούστου, στάλθηκε στους Δήμους η έγκριση για προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας,  ενώ λίγες ημέρες αργότερα στάλθηκε ερμηνευτική εγκύκλιος. Καλούνται οι Δήμοι να ξεκινήσουν και να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες προκήρυξης και πρόσληψης εντός λίγων ημερών. Επιπλέον, ο αριθμός των εργαζόμενων που εγκρίθηκε δεν επαρκεί, παρότι ο Υπουργός Εσωτερικών επικαλείται ακριβώς το ανάποδο. 

Και ενώ η Υπουργός Παιδείας ανακοινώνει για επικοινωνιακούς λόγους την πρόβλεψη για τον συχνότερο καθαρισμό των σχολικών μονάδων και κατά την ώρα λειτουργίας των σχολείων και μετά το πέρας των μαθημάτων, στην απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, ωστόσο, δεν έχει ληφθεί υπόψη ο πρόσθετος αριθμός εργαζομένων που απαιτείται, διακινδυνεύοντας έτσι την εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων αντιμετώπισης του covid-19 και επομένως την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων και κυρίως την υγεία των παιδιών μας.

Η συνεχής ακύρωση των εξαγγελιών και αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας από το Υπουργείο Εσωτερικών δείχνει την «αποτελεσματικότητα» και τον «βέλτιστο συντονισμό» του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ