Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
12.1 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

“Χάσαμε το τρένο” και είναι αργά για δάκρυα…

Πρώτο το kefaloniastatus.gr είχε φέρει στη δημόσια σφαίρα συζήτησης το ενδεχόμενο της περαιτέρω υποβάθμισης των νησιών μας, όσο αφορά την εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς η έδρα του Συμβούλου Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών φαινόταν να μεταφέρεται (σύμφωνα με ΦΕΚ που υπέγραψε η Υπουργός Παιδείας την 1η Απρίλη) από το Αργοστόλι στο Αγρίνιο.

Η παρέμβασή μας είχε διπλή στόχευση: αφενός να ενημερώσει τους συμπολίτες μας για την επιχειρούμενη πολιτική απόφαση, κι αφετέρου να αφυπνίσει το πολιτικό προσωπικό προκειμένου αυτό να υπερασπιζόταν το συμφέρον του τόπου. Τελικώς μας έμεινε μόνο η ενημέρωση…

Δυστυχώς η πρόσκληση ενδιαφέροντος που δημοσιεύτηκε από την Πολιτεία στις 18 Απριλίου δεν περιελάμβανε καμία αλλαγή στο επίμαχο θέμα και, ως εκ τούτου, η έδρα του ΣΕ Νηπιαγωγών χάνεται για την Κεφαλονιά μετά από 16 ολόκληρα χρόνια και μεταφέρεται στο Αγρίνιο.

Το πολιτικό προσωπικό των νησιών μας δε βρήκε να πει ούτε λέξη για την υπόθεση. Δεν έβγαλε ούτε καν μία ανακοίνωση για τα μάτια του κόσμου! Τι να σκεφτεί άραγε κάποιος; Ότι συμφωνούν με το να αφαιρούνται δομές και υπηρεσίες από τα ήδη αποδυναμωμένα νησιά μας και να μεταφέρονται στην ηπειρωτική χώρα; Ότι υπάρχει κάποια σκοπιμότητα πίσω από αυτήν την πολιτική απόφαση; Ότι, πολύ απλά, αδιαφόρησαν;

Ό,τι και να ισχύει, οι Θιακοκεφαλονίτες έγιναν μάρτυρες της αναποτελεσματικότητάς τους να διαφυλάξουν τα συμφέροντα και το επίπεδο παροχής των υπηρεσιών της δημόσιας παιδείας μας. Αυτή τους η “σπουδή” θα τους ακολουθεί στις θητείες τους και θα ενταχθεί στο πολιτικό βιογραφικό τους μέχρι τις επόμενες κάλπες οπότε και θα αξιολογηθεί.

Είχαμε την ελπίδα ότι θα υπήρχε κάποια αντίδραση. Κάποιο διάβημα. Κάποια διαμαρτυρία… τίποτα! Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τα ελατήρια αυτής της απόφασης οπότε την παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο νέος Σύμβουλος Εκπαίδευσης, ακόμη κι αν είναι ο καλύτερος και πιο ευσυνείδητος επαγγελματίας του κόσμου, δε θα του είναι καθόλου εύκολο να μεταβαίνει στην Ιθάκη ή στα απομακρυσμένα χωριά της Κεφαλονιάς για να διεκπεραιώνει τις υποθέσεις που νομοτελειακά θα παρουσιάζονται. Άλλωστε οι μετακινήσει που δικαιολογεί η υπηρεσία του είναι περιορισμένες… Μαθηματικά είναι αδύνατον να “βγαίνουν” οι μέρες μετακίνησης!

Ο τόπος και η εκπαίδευση αντικειμενικά αποδυναμώνονται ενώ την ίδια ώρα η Κέρκυρα κρατάει όλες τις θέσεις της, “διώχνοντας” παράλληλα τη Λευκάδα, οπότε θα μπορεί πλέον να ασχολείται μόνο με τα δικά της σχολεία! Με τα δικά μας ποιος θα ασχοληθεί;;;

Η αντιπολίτευση ορθώς αντέδρασε ενάντια σε αυτήν την προοπτική. Μετά την τελευταία εξέλιξη που περιγράψαμε παραπάνω, οφείλει τώρα να δεσμευτεί δημόσια ότι, εφόσον επανέλθει στη διαχείριση, θα αποκαταστήσει αυτήν την αδικία για την Ιθάκη και την Κεφαλονιά.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ