Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
17 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η πολιτική «Ανθρωπόκαινος» στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ας κάνει την ανατροπή

Γράφει η Σοφία Αράβου - Παπαδάτου

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των αρθρογράφων τους και όχι κατά ανάγκη του kefaloniastatus.gr

Εικόνα άρθρου: Η Σοφία Αράβου Παπαδάτου μεταξύ μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την Κυριακή 15/5/22 στο επιμελητήριο κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για εκλογή προέδρου και μελών της ΚΕ.

Θα ξεκινήσω ετυμολογικά για τη λέξη Ανθρωπόκαινος, διότι δεν έχει και την καλύτερη σημασία. Είναι οι ανθρώπινες δραστηριότητες-παρεμβάσεις στη Φύση, με το γνωστό αποτύπωμα καταστροφών στο περιβάλλον, σε γη αέρα και θάλασσα, το τίμημα των οποίων πληρώνουμε και θα πληρώνουμε όλοι, για χρόνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την είσοδο νέων ανθρώπων, γυναικών 50% και προοδευτικών συμμάχων 20%, καλείται να εξωραΐσει τη λέξη Ανθρωπόκαινος, κυριολεκτικά εισάγοντας το καινό-καινούργιο, στην Ανθρώπινη πολιτική δραστηριότητα. Να κάνει δηλαδή την ανατροπή στις βλαπτικές ανθρώπινες παρεμβάσεις, όχι μόνο περιβαλλοντικά, αλλά και κοινωνικά-πολιτικά-πολιτισμικά και ανθρωπιστικά.

Στην Eποχή της Eπιτάχυνσης και της τεχνολογικής μοναδικότητας-Singularity, λέει ο ελληνικής καταγωγής Ν. Νεγρεπόντε από το MIT, που εκθειάζει ως τεχνολογία μέλλοντος την Ενεργειακή Σύντηξη, «Οι Έλληνες δεν ξέρουν να συνεργάζονται» «Περισσότερο συζητούν και διαφωνούν για το τίποτα», αποδίδοντάς μας πνευματικότητα όμως, εδώ … και τον ευχαριστούμε για τον τελικό καλό του λόγο. Κάτι ανάλογο περί συγκρούσεων, θίγει και ο Γ. Βαρούχας στο τελευταίο άρθρο του εδώΜήπως όμως αυτό γίνεται σε βάρος της ωφέλιμης δράσης; Προσωπικά πιστεύω πως ναι, μέχρι να τσακωθούμε, φεύγουν οι τετραετίες σαν νερό!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλείται να κάνει την ανατροπή! Πιστεύω ακράδαντα ότι  το περιμένουν όλα τα απλά μέλη, παλιά και νέα! Ζητείται έργο και όχι «σκυλομαχίες». Να μην υπάρχει χρόνος για «καβγάδες»! Ας αφήνουμε συνέχεια άφωνη τη νέα αντιπολίτευση, που θα προκύψει στις επόμενες εκλογές.

Οι συνεργασίες και οι υπερβάσεις στερεοτύπων, επιτυγχάνονται με κοινά έργα! Το ξέρουν νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, καθηγητές και ακαδημαϊκοί! Οι πολιτικοί όχι; Καιρός να το μάθουν! Στην ευλύγιστη διαπραγμάτευση κοινωνιοψυχολογικά, αφήνουμε όλοι το «έρμα» των ακροτήτων που κουβαλάμε,  έξω από την πόρτα!

Οι συνεργασίες στο πολιτικό έργο, απλώνουν Προγραμματικές Γέφυρες παντού, αλλιώς «ζήσε Μάη μου….».

Για όσους ζουν με τον καβγά, προτείνω «Πολιτικούς Παιδότοπους», αν δεν αρκούνται στη συμπεριφορά κερκίδας!

Συγχαρητήρια στον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα και καλή επιτυχία στα νεοεκλεγέντα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής!

Μια Νέα Εποχή της Πολιτικής, τη θέλουμε και τη χρειαζόμαστε όλοι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ