Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Πρόσκληση στα εγκαίνια  πολιτιστικής εκδήλωσης για την «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ» στο Αργοστόλι. Με διάρκεια σαν Αγώνας Δρόμου Αντοχής και όχι απλά Ταχύτητας

Γράφει η Σοφία Αράβου - Παπαδάτου

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των αρθρογράφων τους και όχι κατά ανάγκη του kefaloniastatus.gr

Το Σάββατο 9/7 γίνονται τα εγκαίνια  στις 8 μμ, μιας μεγάλης  πολιτιστικής διοργάνωσης του Δήμου Αργοστολίου. Θεματική (Αισθητική και Εννοιολογική Μηνυμάτων): Η Κλιματική Κρίση που βιώνουμε. Η επιμέλεια είναι της Νίνας Φραγκοπούλου,  Dr Βιολογίας Θαλάσσης και με συντονισμό  της κόρης μας Μάγκυς Παπαδάτου, Γεωπόνος MSc.

Εκδήλωση  μεγάλης  διάρκειας σαν Αγώνας Δρόμου Αντοχής και όχι απλά ΤαχύτηταςΠροσωπικά την αποκαλώ  Εκδήλωση Πολιτισμού 3χ3τόσο τοπιογραφικά, όσο και χρονικά, και εξηγώ αμέσως .

Γίνεται σε τρία σημεία του Αργοστολίου από 9/7 έως 5/8: Θέατρο ΚέφαλοςΜελλοντική Γλυπτοθήκη  Γ. Σκλάβου και Παιδικός Κήπος  στην κεντρική Πλατεία Βαλλιάνου (Workshop).

Το 3χ3 όμως δεν τελειώνει τον Αύγουστο, αντίθετα, επεκτείνεται και επιμορφώνει .

Τον Οκτώβριο 2022 γίνεται Επιστημονική Διημερίδα από καταξιωμένους επιστήμονες, όπως αναφέρει το αναλυτικό Δελτίο Τύπου. Το τρίτο μέρος περιλαμβάνει εκπαιδευτική επιμόρφωση για την Κλιματική Κρίση στα παιδιά των τριών (3) τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, για τη σχολική χρονιά 2022-2023.

Η συμμετοχή των Σχολών Καλών Τεχνών, Αθήνας και Φλώρινας, με δύο (2) καθηγητές Α. Αντωνόπουλο και Γ. Ζιώγα, με εικοσιεπτά (27) καταξιωμένους καλλιτέχνες και οκτώ (8) φοιτητές, βάζει σφραγίδα επιτυχίας.

Η Κεφαλονιά, όπως κάθε νησί του Ελληνικού Νησιωτικού Συμπλέγματος, δεν είναι εύκολο να παρακολουθεί όλες τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις των μεγάλων Ελληνικών Πόλεων. Όταν όμως «Ο Μωάμεθ δεν μπορεί να πάει στο Βουνό, έρχεται το Βουνό της Τέχνης στον Μωάμεθ».

Μειώνονται έτσι, οι πολιτιστικές ανισότητες, μεταξύ περιφέρειας-κέντρου.

Πρόκειται για διοργάνωση που θα εμπλουτίσει και, δυνάμει, θα συντονίσει όλον τον Πολιτιστικό Χάρτη του Νησιού μας!

Στα εγκαίνια, Σάββατο 9/7 στις 8μμ, να είμαστε όλοι εκεί!

Ευχόμαστε ολόθερμα «Καλή Επιτυχία»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ