Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
16.1 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Κατά τα άλλα κερνάμε τους επισκέπτες μας με μάντολες!

Δεν έχουν τέλος οι μεγάλες αντιφάσεις του πανέμορφου τόπου μας! Πριν από λίγες μέρες λάβαμε φωτογραφίες από αναγνώστη μας, ο οποίος μοιράστηκε μαζί μας ότι ούτε λίγο ούτε πολύ κινδύνευσε να σπάσει το πόδι του στη γέφυρα του Αργοστολίου όταν ένα καπάκι επί του καταστρώματος υποχώρησε κάτω απ’ το πόδι του και έσπασε! Την ίδια ώρα, οι πρώτοι επισκέπτες μας που ερχόντουσαν απ’ το Μόναχο λάμβαναν μάντολες ως κέρασμα στο αεροδρόμιο “Άννα Πολλάτου” στις Μινιές…

Οι φανοστάτες της γέφυρας, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, είναι σε άσχημη κατάσταση και η επιλογή του υλικού τους πριν την αρχική τοποθέτησή τους ελέγχεται ως προς το αν ήταν εύστοχη ή όχι. Τα δε καπάκια έχουν τρυπήσει ή ετοιμάζονται να τρυπήσουν.
Πλάι στη θάλασσα υπάρχουν άλλες λύσεις που μπορούν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και να παρέχουν ασφάλεια στους διαβάτες της γέφυρας.

Πριν από μερικές εβδομάδες είχε ξεσπάσει σάλος με την περιβόητη πινακίδα που τοποθετήθηκε στην παραλιακή του Αργοστολίου για την οποία είχαν εκδηλωθεί μεγάλες αντιδράσεις από ειδήμονες της τέχνης και της χωροταξίας. Παράλληλα, το Γενικό Νοσοκομείο της Κεφαλονιάς είχε μείνει χωρίς κανένα παθολόγο, χωρίς διοικητή και με τους επικουρικούς απλήρωτους!

Απ’ τη στιγμή που στις μέρες μας ένα απ’ τα πρώτα κριτήρια – αν όχι το μόνο και κύριο – για την επιλογή τουριστικού προορισμού είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι υποδομές υγείας, δε θα έπρεπε η τουριστική επιτροπή και οι υπόλοιποι σχετικά αρμόδιοι να διαθέσουν όλες τους τις δυνάμεις για τη διεκδίκηση της σωτηρίας του νοσοκομείου μας στο Αργοστόλι, του νοσοκομείου στο Ληξούρι και των κέντρων υγείας των νησιών μας;

Μαζί με τις υποδομές υγείας, εξίσου σημαντικό κρίνεται το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί. Οπότε η διεκδίκηση θα πρέπει να επεκταθεί και στην ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του τοπικού πληθυσμού γύρω απ’ την ανάγκη του εμβολιασμού-όχι μόνο για την ικανοποίηση των τουριστικών κριτηρίων, αλλά πρωτίστως για το καλό της δημόσιας υγείας! Κι εδώ όμως έχουμε μία μεγάλη αντίφαση καθώς η πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Τραυλού για τη δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου στις εγκαταστάσεις του Ιονίου Πανεπιστημίου – το οποίο ήταν σύμφωνο – βρήκε “τοίχο” την άρνηση του διοιηκητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη…

Για το αν η πρακτική του κεράσματος στις πύλες εισόδου των νησιών μας έχει απτά αποτελέσματα ή όχι τοποθετήθηκε δημόσια ο Ηλίας Μπεριάτος και οι πολίτες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ποια μεριά διακαιώνεται και ποια αδικεί. Ωστόσο, αυτό που έχει σημασία είναι να μην καταλήξουμε στη λαϊκή πρόταση που λέει “Από έξω είναι κούκλα κι από μέσα είναι πανούκλα”…!!!

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ (του Παντελή Ιωαννίδη) από τη γέφυρα Δεβοσέτου-το πιο εμβληματικό μνημείο που βλέπουν όλοι οι επισκέπτες του Αργοστολίου:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ