Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13.8 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς για την π. Ημέρα Στοματικής Υγείας

20 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

   Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας (ΠΗΣΥ), που η διεθνής οδοντιατρική κοινότητα γιορτάζει την Κυριακή 20 Μαρτίου, με στόχο την προβολή της σημασίας της στοματικής υγείας ως μέρους της συνολικής υγείας και ευεξίας του ανθρώπου. Το σύνθημα της φετινής ΠΗΣΥ είναι «Να είσαι περήφανος για το στόμα σου / Είναι αυτό που συνδέει το σώμα, το μυαλό και την καρδιά μας».

   Οι συχνότερες στοματικές ασθένειες είναι η τερηδόνα των δοντιών και οι νόσοι του περιοδοντίου. Εκτός αυτών όμως υπάρχει πλήθος νοσημάτων, που αναπτύσσονται στη στοματική κοιλότητα και τους γύρω ιστούς, αλλά και άλλων ασθενειών της γενικής υγείας, που έχουν εκδηλώσεις και στο στόμα, η πρώιμη αναγνώριση των οποίων μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμη για τον ασθενή. Ο Οδοντίατρος, μέσα από τη διαπροσωπική του σχέση με τους ασθενείς του, έχει σημαντικό ρόλο ως σύμβουλος για τη γενική υγεία και την ευζωία. Είναι σε θέση, παράλληλα με την παροχή των αμιγώς οδοντιατρικών του υπηρεσιών, να συμβουλεύσει σε ό,τι αφορά τη διακοπή του καπνίσματος, την εκπαίδευση και τη διατροφή, τη σωματική άσκηση και την άθληση, τον έλεγχο του σωματικού του βάρους και φυσικά την ατομική στοματική υγιεινή.

   Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαλληνίας συμμετέχοντας στον εορτασμό της 2Οής Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας, έχει πραγματοποιήσει ή δρομολογεί τις ακόλουθες δράσεις:

   α) Κοινοποίησε στα μέλη του την εγκύκλιο με τις προτάσεις της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας για τη συμμετοχή των Οδοντιατρικών Συλλόγων στον εορτασμό της ΠΗΣΥ και κοινοποιεί εικόνες και βίντεο, που η Ομοσπονδία παράγει, προτείνοντας την αξιοποίησή τους από τα μέλη του Συλλόγου μας για ενημέρωση του κοινού.

   β) Την Καθαρά Δευτέρα, 7/3/2022, ανάρτησε θεματικό χαρταετό και εξέδωσε δελτίο τύπου, προωθώντας το μήνυμα της ΠΗΣΥ. Για την δράση αυτή του Συλλόγου, πρωτότυπη και μοναδική διεθνώς, εξέδωσε ειδικό δελτίο τύπου και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

   γ) Προτείνει στα μέλη του την παροχή δωρεάν οδοντιατρικής εξέτασης για ένα δεκαήμερο, από 21 έως 31 Μαρτίου 2022, σύμφωνα με σχετική σύσταση της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

   δ) Προτείνει, με πρόσφατη επιστολή του προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας και την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, την παρουσίαση διδακτικής θεατρικής παράστασης για παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής μας, που να έχει θέμα τα προβλήματα των δοντιών και την πρόληψή τους.

   Σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε σχετικό βίντεο που έχει δημιουργήσει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία στα πλαίσια της Π.Η.Σ.Υ. με θέμα την στοματική υγεία (σε δύο εκδοχές):

– Από το ΔΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας –

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ