Κυριακή 14 Απριλίου 2024
24 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ατού ο Δήμος Σάμης για το εθνικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (εικόνες+βίντεο)

Ο Δήμος Σάμης εξελίσσεται σε μεγάλο “ατού” για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς όχι μόνο υπάρχει η εντοπιότητα του ενός εκ των υποψηφίων, κ. Νικόλα Φαραντούρη, αλλά παράλληλα οι δύο εκ των τριών εκλεγμένων Περιφερειακών Συμβούλων Κεφαλονιάς της Περιφερειακής Παράταξης “ΑΝΑΣΑ” του Θεόδωρου Γαλιατσάτου, είναι επίσης από τη Σάμη. Πρόκειται για τους κύριους Παναγή Δρακουλόγκωνα και Κυριάκο Σταμούλη οι οποίοι έδωσαν από κοινού τη μάχη του σταυρού για την Περιφέρεια μαζί με τον Σπύρο Γαλιατσάτο.

Η Σάμη είναι μία περιοχή που βοηθήθηκε ουσιαστικά από την πρώτη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λόγω του ότι απέκτησε ξανά αυτοδιοικητική οντότητα, το νέο Δήμο Σάμης, αλλά και λόγω του ότι εξασφαλίστηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Πάτρα μέσω μιας κρατικής επιδότησης μαμούθ. Επιπροσθέτως, φιλοξένησε στα εδάφη της ένα πρωτοποριακό τεχνικό έργο-αυτό του Χάρακα! Οι τεχνικές λεπτομέρειες του έργου προκαλούν το διεθνές ενδιαφέρον του κόσμου των μηχανικών ενώ εντυπωσιάζει και η τοποθέτηση του έργου πάνω στο ρήγμα. Ως γνωστόν η γεφυροποιΐα είναι ένα κομμάτι του τεχνικού κλάδου που αποτελεί εξ ορισμού παρακαταθήκη αφού με λίγη συντήρηση υπάρχει στο διηνεκές προσφέροντας τις πολύτιμες συνδετικές υπηρεσίες της.

Το Πνευματικό Κέντρο της Αγίας Ευφημίας γέμισε ασφυκτικά ενώ επικράτησε και πανηγυρικό κλίμα! Το ιταλικό αντιφασιστικό τραγούδι bella ciao συνοδεύει πλέον όλες τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κεφαλονιάς και απ’ ό,τι φαίνεται θα είναι αυτό με το οποίο θα γιορτάσει την κατά πάσα πιθανότητα νίκη του στις 21 Μαΐου.

Ενδιαφέρον είχε και η παρέμβαση του Μανώλη Σπαθή ο οποίος έδωσε τη δική του εκδοχή των πραγμάτων σχετικά με το γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε έργα κατά την κυβερνητική του θητεία σε αντίθεση με τη ΝΔ… Δείτε πως εξήγησε τις καθυστερήσεις της απερχόμενης κυβέρνησης:

Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν οι τοποθετήσεις των πολιτών τις οποίες σταχυολογούμε:

Οι κάτοικοι έθεσαν επί τάπητος τα προβλήματα που τους απασχολούν όπως:

– η έλλειψη νερού στα χωριά της Πυλάρου,

-η ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων για την  αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών,

-η απαξίωση της μικροϊδιοκτησίας μέσω της  εκτός σχεδίου ρύθμισης,

-το οδικό δίκτυο  κι η προσθήκη ποδηλατόδρομου στην διαδρομή Αγία Ευφημία-Σάμη, που είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από την Περιφερειακή Αρχή του  Θόδωρου Γαλιατσάτου,

-η εγκατάλειψη του πρωτογενή τομέα,

-η υγεία σε συνάρτηση με την ποιότητα ζωής των ντόπιων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών σε ένα κατ’ εξοχήν τουριστικό προορισμό κι η αναγκαιότητα στελέχωσης του Κ.Υ Σάμης

-η ακρίβεια ως αποτέλεσμα του  υψηλού ενεργειακού κόστους

-η δυσκολία απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας για πολίτες που ζουν και δραστηριοποιούνται για δεκαετίες στην περιοχή.

Δείτε τι απάντησε για το τελευταίο θέμα ο Νικόλας Φαραντούρης:

Ακολουθούν μερικές ακόμη φωτογραφίες:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ