Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023
21.3 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ενημέρωση από τον Εμπορικό Σύλλογο Αργοστολίου “Η ΚΡΑΝΗ”

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αργοστολίου<< Η ΚΡΑΝΗ>> ενημερώνει τα μέλη του για τα θέματα :

1.Παράταση της προθεσμίας για την προσαρμογή των ταμειακών  μηχανών.

2. Επισημάνσεις και προτάσεις της Ο.Ε.Σ.Π προς τον Υπουργό εργασίας  Γιάννη Βρούτση.
Σας παραθέτουμε τα σχετικά αποσπάσματα.   

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  ΝΙΦΟΡΑΤΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ                         ΣΠΑΘΗ ΟΥΡΑΝΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ (Ο.Ε.ΕΣ.Π.)
Κανακάρη 46-52, 26221 Πάτρα •Τηλ.: 2610276053• Φαξ: 2610276056•Email: oesp.nde@gmail.com
Πάτρα, 22-07-2020
Αρ. Πρωτ.: 12581
Προς

  1. Εμπορικούς Συλλόγους- Μέλη μας
  2. Αντιπροσώπους Ο.Ε.ΕΣ.Π.

Έδρες τους

Θέμα : Παράταση έως 31 Οκτωβρίου για την προσαρμογή Ταμειακών

Μηχανών

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι χθες ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γ. Πιτσιλήςέχοντας λάβει υπόψιν του και το υπ’ αρ. πρωτ. 12574/16-07-20 αίτημα της Ομοσπονδίας μας, αποφάσισε ότι παρατείνεται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2020 η προθεσμία για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών, που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ, καθώς και η προθεσμία για την αναβάθμιση των τεχνικών προδιαγραφών των ΦΗΜ.

Στην απόφασηεπίσης αναφέρεται ότι η παράταση της προθεσμίας κρίθηκε απαραίτητη, λόγω τόσο των συνθηκών της πανδημίας, όσο και για να δοθεί ικανός χρόνος για την ανάπτυξη των υπηρεσιών των παρόχων ηλεκτρονικής τιμολόγησης στη λιανική, ως εναλλακτική επιλογή για τις επιχειρήσεις με ταμειακές μηχανές, που πρέπει να αντικατασταθούν. Η ΑΑΔΕ με την απόφασή της αυτή έδειξε να αντιλαμβάνεται ότι με τα οικονομικά δεδομένα των επιχειρήσεων αυτή τη στιγμή, με τις ήδη συσσωρευμένες τραπεζικές, ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις,οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούσαν να διαχειριστούν ένα ακόμα ζήτημα.

Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι αυτή η απόφαση αποτελεί ηθική δικαίωση των προσπαθειών μας, καθώς είχαμε επισημάνει με επιστολή μας προς τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, ότι ως δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανογινόμασταν καθημερινά αποδέκτης της απόγνωσης του εμπορικού κόσμου και ότι η αντικατάσταση και η αναβάθμιση των ταμειακών μηχανών αποτελούσε ένα ακόμα κόστος το οποίο αδυνατούσαν να καλύψουν.

Η Ομοσπονδία μας θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά, υπηρετώντας άοκνα το επιχειρηματικό συμφέρον των μελών της και θα συμβάλλει με τους αγώνες της στην όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων.

Ο Πρόεδρος         Ο Γεν. Γραμματέας   
Γεώργιος Βαγενάς Αντώνιος Καλοθέου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ (Ο.Ε.ΕΣ.Π.)
Κανακάρη 46-52, 26221 Πάτρα •Τηλ.: 2610276053• Φαξ: 2610276056•Email: oesp.nde@gmail.com
Πάτρα, 22-07-2020
Αρ. Πρωτ.: 12580
Προς
Τον Υπουργό Εργασίας και ΚοινωνικώνΥποθέσεων
κ. Γιάννη Βρούτση
Αθήνα

Θέμα: «Επισημάνσεις και Προτάσεις της Ο.Ε.ΕΣ.Π.»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε ότι η Ομοσπονδία μας, ως δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο,γίνεται καθημερινά αποδέκτης της απόγνωσης του εμπορικού κόσμου. Τα προβλήματα που έχουν προκύψει και από την πανδημία του κορωνοϊού είναι πολλά και οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) που έχει στην δύναμή της ως μέλη της 47 Εμπορικούς Συλλόγους και άρα χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα, σας παραθέτειπρος συζήτηση και επανεξέταση  τα εξής:

  1. Η προσπάθεια της κυβέρνησης και από εσάς προσωπικά να μειωθεί η ανεργία, ειδικά αυτό τον καιρό που υπάρχει σοβαρό πρόβλημα,μας βρίσκει αρωγούς και την επικροτούμε. Από την άλλη πλευράόμως,παρόλο το ενδιαφέρον σας, υπάρχουν εμπόδια για την επίτευξη αυτού του στόχου. Αυτό συμβαίνει καθώς τα χρήματα από τα επιδοτούμενα προγράμματα δεν είναι ακατάσχετα, με αποτέλεσμα όταν τα καταθέτει ο ΟΑΕΔ να κατάσχονται. Οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν δεσμευμένο τραπεζικό λογαριασμό και άρα δεν μπορούν να προσλάβουν επιδοτούμενους εργαζόμενους από προγράμματα του ΟΑΕΔ. Προτείνουμε τα επιδοτούμενα χρήματα να είναι ακατάσχετα ή να αυξηθεί το όριο του ακατάσχετου λογαριασμού του επιχειρηματία από τα 1250€ στα 4.000€,καθώς ο ΟΑΕΔ καταθέτειχρήματα έως και 4 μήνες συνολικά.
  2. Ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα για τους νέους μη μισθωτούς συνταξιούχους που έχουμε εντοπίσει και σας το έχουμε επισημάνει και σε άλλες μας επιστολές, είναι ο υπολογισμός της σύνταξηςαπό το 2002 και όχι από την αρχή του εργασιακού βίου ή τουλάχιστον από το 1990.Η σύνταξη προτείνουμε να υπολογίζεται βάσει των εισφορών όλου του εργασιακού βίου του ασφαλισμένου ή τουλάχιστον από το 1990 και μετά και όχι από το 2002, γιατί τα τελευταία 10 χρόνια της κρίσης η πλειοψηφία των ασφαλισμένων πλήρωνε την χαμηλότερη κατηγορία εισφορών, που σημαίνει ότι θα πάρει και πάρα πολύ μικρή σύνταξη.

Παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη σας τις επισημάνσεις αλλά και τις προτάσεις της Ομοσπονδίας μας και ευελπιστούμε στην άμεση επίλυση των θεμάτων αυτών, στα πλαίσια του διαλόγου και της συνεργασίας με το Υπουργείο και εσάς προσωπικά.

Ο Πρόεδρος           Ο Γεν. Γραμματέας    
Γεώργιος Βαγενάς Αντώνιος Καλοθέου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται