Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
31 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ε.Α.Σ. : Να δοθεί άμεσα όλη η ενίσχυση στους ντόπιους Αιγοπροβατοτρόφους

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (Σ.Ε.Κ.) – η πανελλήνια συνδικαλιστική Οργάνωση που εκπροσωπεί όλους τους Κτηνοτρόφους – στο Διοικητικό Συμβούλιου της οποίας συμμετέχει ενεργά ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης, ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών την άμεση και ολόκληρη καταβολή της έκτακτης Ενίσχυσης στους Αιγοπροβατοτρόφους λόγω  κορωνοϊού.

   Συγκεκριμένα, έχουν περάσει σχεδόν τέσσαρις μήνες από την  αναγγελία  χορήγησης της έκτακτης Ενίσχυσης των 4€ ανά παραγωγικό ζώο στους Αιγοπροβατοτρόφους που επλήγησαν από την  πανδημία του κορoνοϊού και παρότι τόσο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν εγκρίνει την καταβολή της συγκεκριμένης Ενίσχυσης, το Υπουργείο Οικονομικών κωλυσιεργεί και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει και μείωση του ποσού Ενίσχυσης ανά ζώο.

    Οι δικαιούχοι Αιγοπροβατοτρόφοι βλέπουν με έκπληξη ότι σε άλλους κλάδους, και ιδιαίτερα εκτός του πρωτογενούς τομέα, οι Ενισχύσεις καταβλήθηκαν ήδη και μάλιστα με ταχύτερες διαδικασίες και εύλογα αναρωτιούνται: Γιατί το Υπουργείο Οικονομικών καθυστερεί την καταβολή της Ενίσχυσης στους Αιγοπροβατοτρόφους;

    Τόσο ο Σ.Ε.Κ. όσο και ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) πολύ έγκαιρα έχουν επισημάνει ότι η κτηνοτροφική παραγωγή και ιδιαίτερα η ΘιακοΚεφαλονίτικη Αιγοπροβατοτροφία βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο και επιπρόσθετα, λόγω της επίδρασης της πανδημίας του κορωνοϊού, οι ΘιακοΚεφαλονίτες Αιγοπροβατοτρόφοι δέχτηκαν ένα επιπλέον χτύπημα στο εισόδημα τους. Ζητάμε να καταβληθεί άμεσα η έκτακτη Ενίσχυση και στο σύνολό της.

       Από Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ