Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
19.7 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού κ. Μενδώνη στην Ερώτηση 4061/10.2.2021 για τον Μυκηναϊκό τάφο Τζαννάτων

Απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού κ. Μενδώνη στην Ερώτηση 4061 για τον Μυκηναϊκό τάφο Τζαννάτων

Την 10η Φεβρουαρίου 2021 στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσα ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη σχετικά με την πορεία του έργου προστασίας και ανάδειξης του Μυκηναϊκού τάφου Τζαννάτων.

Στην απάντηση που έλαβα, η κ. Υπουργός με ενημερώνει ότι:

  • Το έργο θα ενταχθεί στο τρέχον ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ.
  • Kατόπιν συνεννόησης με την ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων η Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων (ΔΑΑΜ)θα αναλάβει την επίβλεψη και κατασκευή του έργου. Για αυτό το λόγο κατατίθεται νέο τεχνικό δελτίο, εναρμονισμένο με την εγκεκριμένη από το ΚΑΣ μελέτη.
  • Μέσα στα 5 υποέργα του τεχνικού δελτίου  συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή του μόνιμου στεγάστρου προστασίας του μνημείου (θόλος)  και, εντός αυτού,η κατασκευή μεταλλικού διαδρόμου κίνησης επισκεπτών για την άνωθεν απρόσκοπτη θέαση του μνημείου. Επίσης προβλέπεται η κατασκευή όλων των σύγχρονων υποδομών για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, όπως φυλάκιο, εκδοτήριο, χώροι υγιεινής, υπαίθριος στεγασμένος χώρος, οδεύσεις κίνησης των επισκεπτών με πρόνοια και για άτομα με ειδικές ανάγκες και σύνδεση του μνημείου με τα δίκτυα κοινής ωφελείας.
  • Οι συναρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού έχουν ολοκληρώσει τη σύνταξη του τροποποιημένου τεχνικού δελτίου και η πρόταση θα υποβληθεί σε πρόσκληση που θα εκδώσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Θα βρίσκομαι σε επικοινωνία με το Υπουργείο και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ώστε οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν εντός των προθεσμιών. Αναμένωαπό τους εμπλεκόμενους φορείς να ακολουθήσουν την διαδικασία που περιγράφει η κ. Υπουργός στην απάντησή της.

Ευχαριστώ την κ.Υπουργό για το ενδιαφέρον και την αναλυτική απάντηση που ξεκαθαρίζει το ζήτημα, ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την προστασία και ανάδειξη ενός τόσο σημαντικού πολιτιστικού μνημείου.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ