Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
11.5 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

1357 ασταύρωτα ψηφοδέλτια πήρε η ΝΔ στην Κεφαλονιά | Τι σημαίνει αυτό;

Ανατρέχοντας κανείς στα εκλογικά αποτελέσματα της 21ης Μαΐου, θα διαπιστώσει μεγάλες διαφορές μεταξύ των ψηφοδελτίων που είχαν σταυρό προτίμησης με αυτά που δεν είχαν σταυρό και έπεσαν υπέρ του κόμματος.

Ας δούμε πιο συγκεκριμένα τι έγινε στα δύο μεγάλα κόμματα.

Η ΝΔ έλαβε (με τη μέχρι τώρα ενσωμάτωση που πλησιάζει την ολοκλήρωση) σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων συνολικά 8474 ψήφους. Από αυτές οι 7117 είχαν σταυρό προτίμησης καθώς ο κ. Παναγής Καππάτος έλαβε 4139, ο κ. Ναπολέων Μαραβέγιας 2367 και η κ. Σμαράγδα Σαρδελή 611. Συνεπώς η ΝΔ πήρε 1357 ψήφους χωρίς σταυρό προτίμησης!

Αυτό μας δείχνει τη μεγάλη επίδραση που είχαν στο εκλογικό αποτέλεσμα οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι.

Σε μικρότερη κλίμακα αλλά όχι αντίστοιχη είχαμε και πολλά ασταύρωτα ψηφοδέλτια στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο οποίος έλαβε συνολικά 6027 ψήφους εκ των οποίων οι 5357 είχαν σταυρό προτίμησης. Ο κ. Νικόλας Φαραντούρης έλαβε 3535, ο κ. Σπύρος Γαλιατσάτος 1310 και η κ. Διονυσία Πολλάτου 512. Συνεπώς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πήρε 670 ασταύρωτα ψηφοδέλτια τα οποία, αναλογικά με τα ποσοστά, είναι πολύ λιγότερα από αυτά της ΝΔ.

Το εκλογικό αυτό στοιχείο μας δείχνει ξεκάθαρα ότι ακόμη και μέχρι τη στιγμή που οι συμπολίτες μας μπήκαν στο παραβάν για να ψηφίσουν, δεν είχαν σίγουρη επιλογή. Αν όχι την ημέρα της κάλπης, τότε σίγουρα τις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές. Άρα, η διαφορά των 10 μονάδων στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη είναι εντελώς ρευστή.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι στα νησιά μας υπήρξε μία από τις μικρότερες διαφορές μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι αν η ΝΔ κέρδιζε με μικρότερη διαφορά σε πανελλαδικό επίπεδο τότε η μονοεδρική των νησιών μας θα περνούσε σίγουρα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αυτό μπορεί και τώρα να συμβεί αν αλλάξουν ελαφρώς οι γενικοί συσχετισμοί και αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κεφαλονιάς εργαστεί συστηματικά. Ήδη άλλωστε, το γεγονός ότι ο Νικόλας Φαραντούρης τοποθετήθηκε ως αιχμή του δόρατος για τη νέα προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε εθνικό επίπεδο, δίνει πόντους και ώθηση στη νέα εκλογική αναμέτρηση που έχει ξεκινήσει…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ