Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023
20 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η κοινωνία “βράζει” και οι αρχές σφυρίζουν αδιάφορα…

Μεγάλες εκτάσεις και κύματα οργής έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία, και όχι μόνο, η απογοητευτική δράση της Αστυνομίας (κατόπιν εντολών μήπως;) που ναι μεν φρόντισε να εφαρμόσει το νόμο για την ανάσχεση της πανδημίας, αλλά ξέχασε τελείως την αποστολή της… Δηλαδή την υπηρεσία και την προστασία των πολιτών!

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανθεί η αγανάκτηση των πολιτών για την απουσία πρόληψης και την περίσσεια καταστολή μέσω προστίμων. Εγκαλείται επίσης η τοπική αστυνομία από τους πολίτες ότι κατά τη διάρκεια της βεβαίωσης προστίμων δεν τηρήθηκαν τα μέτρα για την πρόληψη έναντι του COVID-19. Δεν υπήρχαν δηλαδή ούτε αντισηπτικά ενώ όλοι χρησιμοποιούσαν το ίδιο στυλό! Παράλληλα προκλήθηκε συνωστιμός με μεγάλες ουρές αυτοκινήτων που σε μερικά απ’ αυτά υπήρχαν μέσα μικρά παιδιά που αναγκάστηκαν να μείνουν στα οχήματα των οικογενειών τους εγκλωβισμένα για ώρες…

Η ενημέρωση ότι η Αστυνομία βεβαιώνει πρόστιμα προκάλεσε τη διαφυγή ορισμένων επισκεπτών από επικίνδυνες διαδρομές… Η εικόνα του παραπάνω αυτοκινήτου στο γκρεμό δε γνωρίζουμε αν σχετίζεται με το γεγονός αυτό. Υπήρξαν όμως τζιπ που διέφυγαν από πλαγιές διατρέχοντας σοβαρότατο κίνδυνο…

Μετά τα διαδοχικά lockdown μπορεί κάποιος να κατανοήσει τι σημαίνει αυτό; Οι οικογένειες που πήγαν στο βουνό χρειαζόντουσαν μία διέξοδο από όλη αυτήν την “κλεισούρα” που μας έχει “καταπλακώσει” αυτό το διάστημα. Έκαναν λοιπόν το ανομολόγητο έγκλημα να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό της εξόδου, αλλά σε μία περιοχή που απέχει μερικά χιλιόμετρα από το Δήμο τους! Τέτοιο έγκλημα!!!

Παράλληλα, μεγαλοστέλεχος της κυβέρνησης και Υπουργός δηλώνει δημόσια : “Επιτρέπεται η άθληση στην Πάρνηθα. Όλοι οι πολίτες μπορούν να πάνε”!!!
Δείτε το βίντεο με τη δήλωσή του :

Εφόσον λοιπόν οι πολιτικοί προϊστάμενοι της τοπικής αστυνομίας μας δηλώνουν δημόσια ότι επιτρέπεται η άθληση στα βουνά της χώρας, ποιοι είναι οι παράνομοι; Οι πολίτες που πήγαν στον Αίνο ή οι αστυνομικοί που τους βεβαίωσαν τα πρόστιμα;;;

Ο Βουλευτής γιατί σιωπά; Η Περιφέρεια και οι Δήμοι γιατί δεν παίρνουν θέση; Θεωρούν κι αυτοί ότι οι “αμαρτωλοί” πολίτες έπρεπε να πληρώσουν;;;

Καλούμε έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή, να αναλάβει πολιτική δράση ο Βουλευτής και οι υπόλοιποι αιρετοί του νησιού προκειμένου να δοθεί πολιτική λύση στο ζήτημα και να ανακληθούν τα προκλητικά πρόστιμα εν μέσω οικονομικής και υγειονομικής κρίσης. Ένα κόσμο που τον άφησαν άνεργο και τον έκλεισαν στα σπίτια του χωρίς Νοσοκομείο και χωρίς υγειονομικά τεστ, δεν μπορούν να τον τιμωρούν κι από πάνω!

Τη στιγμή που τα σχολεία της Αβάθμιας εκπαίδευσης είναι ανοικτά με μέχρι 27 παιδιά σε αίθουσες των 20 τετραγωνικών μέτρων(στην καλύτερη περίπτωση), αποτελεί κοινωνική πρόκληση και το άκρον άωτον της αντίφασης η αστυνομική τιμωρητική επιχείρηση στον Αίνο που δε φρόντισε για την ομαλή διαφυγή των πολιτών, δεν τήρησε τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά τη βεβαίωση προστίμων και δεν έκλεισε τον Αίνο μία μέρα νωρίτερα προκειμένου να αποφύγουμε όλη αυτήν την κατάσταση.

Το τοπίο του Αίνου, βάλσαμο στην ψυχή δωρεάν από τη φύση του νησιού μας, δε θα έπρεπε να κοστολογηθεί με αυτόν τον τρόπο… (φώτο Γιάννης Νεόφυτος)

Ασφαλώς αυτό το φιάσκο δε χρεώνεται στους αστυνομικούς υπαλλήλους αλλά στο πολιτικό προσωπικό και σε αυτούς που τους έδωσαν τις εντολές να πράξουν κατ’ αυτόν τον τρόπο. Είμαστε βέβαιοι ότι η πλειοψηφία των αστυνομικών δε συμμερίζεται αυτές τις αποφάσεις.

Κύριοι αιρετοί, δώστε λύση! Μείνατε μετ’ εξεταστέοι στο μάθημα της “πρόληψης”, ας μην “κοπείτε” κι από το μάθημα της “θεράπευσης”. Τώρα που όλα βαίνουν προς μία διαφαινόμενη ομαλοποίηση, ας μην εξαντληθεί το γράμμα του νόμου σε ένα “πράσινο” νομό που με την υπευθυνότητα των πολιτών του και μόνο κατάφερε να μείνει υγειονομικά όρθιος…

Παραθέτουμε ένα ενδεικτικό και ολοκληρωμένο μήνυμα συμπολίτισσάς μας, της κυρίας Αθηνάς Κουρή, που νομίζουμε ότι εγκολπώνει τις περισσότερες αναρτήσεις των πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης :

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται