Σάββατο 18 Μαΐου 2024
22.6 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Εγώ στα 42 μου μπορώ να σε γράφω κανονικότατα. Το 14χρονο κοριτσάκι στην Επανομή δεν μπόρεσε… (Κική Λεγάτου)

Σήμερα το πρωί ανέβηκα στη ζυγαριά. 90 κιλά στρογγυλά στρογγυλά. Κι επειδή δεν είμαι ο Φασούλας σε ύψος, είμαι υπέρβαρη. Ή κοντή εδώ που τα λέμε, αλλά ας εστιάσουμε στο υπέρβαρη. Χοντρή αν προτιμάς. Και μπορεί τα μαθηματικά να μην είναι το φόρτε μου, αλλά μια προσθαφαίρεση ξέρω να κάνω, μάθε λοιπόν πως τα τελευταία δυο χρόνια κατάφερα να βάλω 30 κιλά. Στρογγυλά στρογγυλά.

Κική Λεγάτου

Κι αν αναρωτιέσαι πώς και γιατί κατάφερα να αποκτήσω διαστάσεις μικρού νησιού στο χάρτη, σου έχω νέα. Δεν σε αφορά. Δικά μου είναι τα κιλά. Εγώ τα πήρα, εγώ τα κουβαλάω κι εγώ θα τα χάσω (όταν και αν – γιατί εδώ που τα λέμε δεν είναι και το καλύτερο για λόγους υγείας). Κι αφού συμφωνήσαμε σε αυτό, να συμφωνήσουμε και κάτι ακόμη. Δεν είναι υποχρεωτικό να σου αρέσει η εικόνα μου, ούτε και καμιάς άλλης “χοντρής” εκεί έξω. Ούτε φυσικά έχεις κανένα λόγο να μας μοιάσεις.

Όμως. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να σχολιάζεις επικριτικά το ότι φοράμε μπικίνι στην παραλία. (προσωπικά θα έμφανιζόμουν με αντίσκηνο για να μην έχεις θέμα αλλά καλοκαίριασε και το χρειάζεται η αδερφή μου στην Αμοργό).

Ούτε να μετράς τις μπουκιές μας στα εστιατόρια και να αναρωτιέσαι αν η παραγγελία που δίνουμε στο σουβλατζίδικο (δύο με γύρο, μια με καλαμάκι, τρεις πατάτες και μια coca cola) είναι για ένα άτομο. Δεν σου ζητήσαμε δα να πληρώσεις το λογαριασμό!

Και σταμάτα να μας παίρνεις από πίσω στα δοκιμαστήρια μπας και σκίσουμε καμιά ραφή. Χοντρές είμαστε όχι ηλίθιες. Δεν σου ζητήσαμε το extra small. Και κάτι ακόμη. Κόψε την ερώτηση αν είμαστε έγκυες. Αφ’ ενός, αν έχεις τα άντερα (για να μην πω κάτι άλλο) ρώτα ευθέως αυτό που θες για τα πάχια μας. Κι αφετέρου, δεν σου περνάει από το μυαλό πως με αυτή την ηλίθια ερώτηση θίγεις ένα άλλο, εξαιρετικά ευαίσθητο και εντελώς προσωπικό θέμα που για κάποιες γυναίκες μπορεί να έχει μια πολύπλοκη και επίπονη απάντηση που στην τελική δεν είναι υποχρεωμένες να σου δώσουν;

Θα μπορούσα να σου πω κι άλλα, αλλά νομίζω έπιασες το νόημα. Για να τελειώνουμε, έγω στα 42 μου και με αρκετά χρόνια ψυχοθεραπείας μπορώ ευτυχώς να σε γράφω κανονικότατα. Το 14χρονο κοριτσάκι στην Επανομή δεν μπόρεσε.
Κι εδώ η συγγνώμη σου δε φτάνει. Κατάλαβες;

Κική Λεγάτου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ