Σάββατο 11 Μαΐου 2024
21 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ηλίας Μπεριάτος: Αποχαιρετισμός στη Χριστίνα Δαούση

Αριστερά η Χριστίνα Δαούση (5 ο Συμπόσιο ΙΚΙ για τον ορεινό νησιωτικό χώρο)

Η πρόωρη απώλεια της Χριστίνας Δαούση σκόρπισε σε όλους μας, φίλους, συνάδελφους και γνωστούς, συγκίνηση και βαθιά θλίψη.

Η Χριστίνα Δαούση «εκ Παλικής ορμώμενη», σπούδασε στη  Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (δημόσιο δίκαιο) στο Παρίσι, στη Σορβόννη,  όπου απέκτησε το διδακτορικό της δίπλωμα με άριστα.

Η Χριστίνα ήταν μια χαρισματική γυναίκα. Πολύγλωσση, φιλόμουση και φιλότεχνη, διακρινόταν για την ευφυΐα, οξύνοια, εργατικότητα, αποφασιστικότητα  αλλά και για τηνευρύτατημόρφωση και παιδεία της.

Γνώρισα τη Χριστίνα  Δαούσημε αφορμή τις δράσεις του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ στη δεκαετία του ’90 και στην  παράλληλα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ΙΚΙ.

Ήταν ιδρύτρια και δημιουργός του Κέντρου των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Μεσογείου για το Περιβάλλον (ΚΕΠΕΜΕΠ-MEDREGIO), ενός  φορέα, με πανελλήνια και διεθνή εμβέλεια και δράση, ο οποίος συνεργάστηκε με ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια καθώς και με διεθνείς οργανισμούς με σκοπό και στόχο την προώθηση των αρχών της αειφόρου ανάπτυξης στη Μεσόγειο. Παράλληλα έκανε καριέρα  ως καθηγήτρια στο ΤΕΙ Καλαμάτας και στη συνέχεια στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Σε κάθε ευκαιρία πρόβαλε, μέσα από το έργο της, την ιδιαίτερη πατρίδας της και τους ανθρώπους της.                                                       

Με τη Χριστίνα είχαμε κοινά ερευνητικά ενδιαφέροντα που μας έφεραν σε επαφή και στενή συνεργασία μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα ιδιαίτερα για τα τη διαπεριφερειακή και διακρατική συνεργασία των χωρών της  Μεσογείου. Εργάστηκε κυρίως πάνω στο επιστημονικό πεδίο που συνδυάζει τον σχεδιασμό και το περιβάλλον με την αυτοδιοίκηση και την τοπική και χωρική διακυβέρνηση. Στα αντικείμενα αυτά είχε πρωτότυπο μελετητικό και συγγραφικό έργο.

Θα θυμόμαστε πάντα  τις στιγμές της πολύχρονης εξαιρετικής συνεργασίας μας.

Θερμά συλλυπητήρια στο σύζυγό της Νίκο και στο γιό της Βίκτωρα καθώς και σε όλους τους οικείους της.

Ηλίας Μπεριάτος

Αργοστόλι 31 Ιουλίου 2023

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ