Τετάρτη 15 Μαΐου 2024
24 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Θυμώνω που θυμώνεις… | Χρήστος Παναγιωτόπουλος

Όλοι μας κρύβουμε έναν μικρό “Hulk” μέσα μας που, όταν βγει στην επιφάνεια, καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του και μας βγάζει το χειρότερο εαυτό μας, αυτός ο “Hulk” είναι ο θυμός μας. 

Ο θυμός είναι απο τα πιο δύσκολα συναισθήματα που μπορεί να ελέγξει ο άνθρωπος, ειδικά όταν φτάνουμε στο μέγιστο βαθμό των ορίων ξεπερνώντας το κιόλας.

Εκεί πραγματικά είναι σχεδόν αδύνατον να ηρεμήσουμε χωρίς να ξεσπάσουμε. 

Είναι μια απ τις αιτία που μας οδηγεί σε απρόβλεπτες αποφάσεις, σε δύσκολες καταστάσεις και σε κάποιες περιπτώσεις σε καταστροφικές συνέπειες για το παρόν και το μέλλον μας.

Κατά την γνώμη μου ο θυμός ξεκινάει απ τις σκέψεις μας, σκέψεις που δεν μπορούμε να ελέγξουμε.

Σίγουρα έχουμε παρατηρήσει πως ένα γεγονός μπορεί μια χρονική στιγμή να μας αφήσει αδιάφορους και την επόμενη το ίδιο γεγονός να μας προκαλέσει εξάψεις θυμού. 

Το πιο δύσκολο κομμάτι σε αυτό το συναίσθημα για να το τιθασεύσουμε είναι να καταλάβουμε πως δεν ευθύνονται μονίμως οι τρίτοι για αυτό. Πάντοτε θα υπάρχουν άνθρωποι που θα μας προκαλούν το ερέθισμα είτε με ειρωνεία ή αδιαφορία ή προσβολή.

Αν μας μειώσουν ως προσωπικότητα, οφείλουμε να θέσουμε όρια.

Μια προσπάθεια για εμάς.

Αυτός ο ερεθισμός να μην εξαπλωθεί σε σημείο να “πρασινίσουμε” για να βγει ο Hulk από μέσα μας και ξεσπάσουμε σε ότι βρεθεί μπροστά μας, γιατί πολλές φορές πληγώνουμε ανθρώπους δεν δεν ευθύνονται αλλά απλά τυχαίνει να περάσουν στο διάβα του θυμού μας.

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μη φτάσουμε στα όρια μας. Πιστεύω ο καθένας μπορεί να βρει τον τρόπο που του ταιριάζει να τον ηρεμεί. Υπάρχουν άνθρωποι πού κάνουν όμορφες σκέψεις, άλλοι παίρνουν βαθιές ανάσες, άλλοι τον εκτονώνουν με μία δραστηριότητα, άλλοι πάλι απομακρύνονται μέχρι να καταλαγιάσει το θηρίο που τους κυριεύει. 

Όλοι έχουν ένα σκοπό να καταλαγιάσει ο θυμός τους.

Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε να διαχειριζόμαστε το θυμό μας, θα μας βοηθήσει πολύ θα σκεφτόμαστε καλύτερα να ενεργούμε καλύτερα και το πιο σημαντικό να έχουμε μία πιο ήρεμη ζωή κάτι που θέλουμε όλοι μας. Για αυτό ας αφήσουμε στην άκρη αυτό το απρόβλεπτο συναίσθημα που μας βάζει σε μπελάδες και ας βρούμε τρόπους να απολαύσουμε την ηρεμία της ψυχής μας.

Χρήστος Παναγιωτόπουλος
Συντάκτης anamniseis.net Αμερικής, Λογοτεχνικού περιοδικού Θρυαλλίδας και kefaloniastatus.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ