Πέμπτη 2 Μαΐου 2024
19.3 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Η Γενοκτονία των Ποντίων αναζητά δικαίωση (video)

Editorial

Το 1994 ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Βουλή των Ελλήνων η ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως μέρα μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και μαζί ξεκίνησε ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώρισή της που, δυστυχώς, εκκρεμεί μέχρι σήμερα…

Μετά την πρόσφατη επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων απ’ τη νέα πολιτική ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η Ελλάδα οφείλει να πιέσει και διεκδικήσει σε όλα τα βήματα της διεθνούς κοινότητας για την αναγνώριση και την καταδίκη αυτού του εγκλήματος κατά του Ποντιακού Ελληνισμού.

Δεν ξεχνάμε ότι απ’ το 1919 και την άφιξη του Κεμάλ στη Σαψούντα μέχρι το καταστροφικό 1922, οι Έλληνες του Πόντου που έχασαν τις ζωές τους έφτασαν τους 353.000-περίπου ο μισός ποντιακός πληθυσμός. 400.000 μεταφέρθηκαν στον ελληνικό χώρο και 70.000 στη νότια Ρωσία.

Δεν ξεχνάμε ότι οι Πόντιοι παρά τη θηριωδία και τον εξανδραποδισμό που βίωσαν απ’ τους Τούρκους, έμειναν όρθιοι με πείσμα και προκοπή ενώ συνέβαλλαν σημαντικά στην ανάπτυξη της πατρίδας μας.

Δεν ξεχνάμε ότι η Γενοκτονία των Ποντίων αναζητά δικαίωση.

Προκειμένου δύο λαοί να έχουν ουσιαστικές σχέσεις απαιτούνται πράξεις Ειρήνης και Αποδοχής καθώς και η αποκατάσταση της Ιστορικής Αλήθειας.

Αργοστόλι, 23 Μαΐου 2021
Γιάννης Βαρούχας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ