Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
14.6 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Viva Voce με τον Κώστα Ευαγγελάτο (video εκπομπή)

Editorial

Εικόνα άρθρου: Ο Κώστας Ευαγγελάτος στον κήπο του Χαρίλαου.

Ο κήπος του Χαρίλαου μας υποδέχτηκε με τη “συμφωνία των τζιτζικιών” και τις ξεκούραστες για τα μάτια πράσινες αποχρώσεις του ένα ζεστό απογευματάκι του Αυγούστου. Εκεί, ανάμεσα σ’ αυτήν την όαση πρασίνου μέσα στο Αργοστόλι, μας καλωσόρισε ο σημαντικός Κεφαλλήνας εικαστικός καλλιτέχνης Κώστας Ευαγγελάτος.

Ο κήπος του Χαρίλαου στο Αργοστόλι.

Του είχαμε ζητήσει να μας παραχωρήσει μια συΖήτηση κι αυτός δέχτηκε άμεσα και μάλιστα με χαρά! Πέρα απ’ το εξαιρετικά πλούσιο βιογραφικό του, ο Κώστας Ευαγγελάτος είναι ένας άνθρωπος που έχει ταξιδέψει πολύ, έχει βιώσει την αναγνώριση για το έργο του, έχει γνωρίσει και έχει έρθει κοντά στο πνεύμα με σπουδαίες προσωπικότητες διεθνούς βεληνεκούς, έχει πραγματοποιήσει σημαντικές εκθέσεις στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις του εξωτερικού όπως το Παρίσι αλλά, παρόλα αυτά, παραμένει πάντοτε ένας άνθρωπος μετριοπαθής, φιλικός και ευπροσήγορος. Χαρακτηριστικά τα οποία, όπως θα δείτε στη συζήτηση που ακολουθεί, μόνο τυχαία δεν είναι!

Το “γλέντι των τζιτζικιών” δε μας άφησε περιθώρια να εγκατασταθούμε στον κήπο για τη συζήτησή μας, οπότε μεταφερθήκαμε στο εσωτερικό της σύγχρονης πινακοθήκης VILLA Ροδόπη. Έτσι πλαισιωθήκαμε από τα έργα του Κώστα κι άλλων σημαντικών καλλιτεχνών και εγκλιματιστήκαμε περισσότερο στο δικό του μοναδικό κόσμο. Υπό το βλέμμα του Βύρωνα και τη σκέπη ενός πρώιμου έργου του για την Κύπρο (μέσα στο βίντεο υπάρχουν οι σχετικές εικόνες) ξεκινήσαμε σιγά-σιγά τη συζήτησή μας. Στην αρχή φειδωλά, αναγνωρίζοντας ο ένας τα “πατήματα” του άλλου, και στη συνέχεια πιο ζωηρά, ολοένα και πιο αποκαλυπτικά μέχρι που φτάσαμε να συζητάμε λες και δεν υπήρχαν κάμερες!

Απ’ το πολύωρο και απαιτητικό μοντάζ δεν μπορέσαμε να κόψουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο απ’ την ομιλία του Κώστα! Ο λόγος του ήταν άμεσος, εξαιρετικά ενδιαφέροντας και σε κρατούσε απ’ την αρχή μέχρι το τέλος. Ελάτε λοιπόν σ’ ένα ταξίδι στο εικαστικό σύμπαν όπου θα γνωρίσουμε τον άνθρωπο, τον καλλιτέχνη, τα δίπολα, τους συνειρμούς, τους σταθμούς, το σήμερα και το αύριο αλλά και το μήνυμα του Κώστα Ευαγγελάτου:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ