Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
20 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Υπό έκδοση βιβλίο του Γιάννη Βαρούχα αφιερωμένο στο ark

Editorial

Εικόνα άρθρου: το προσχέδιο του εξώφυλλου του βιβλίου μαζί με μία αναμνηστική φωτογραφία από την επίσκεψή μας στο ark.

‘Ηταν Αύγουστος του 2020 όταν είχαμε επισκεφτεί το ζωοφιλικό καταφύγιο στο Αργοστόλι, ως kefaloniastatus.gr, και είχαμε δεσμευτεί δημόσια την αρωγή και τη συνδρομή μας στις ανάγκες του. Στο διάστημα που ακολούθησε ήρθε η ακατανόητη απόφαση-“κεραμίδα” για το κλείσιμο του καταφυγίου απ’ την Περιφέρεια Ιονίων, χωρίς να έχει διαμορφωθεί διάδοχη κατάσταση και χωρίς να υπάρχει καμία μέριμνα για τη φροντίδα των αδέσποτων και κακοποιημένων ζώων.

Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο το πανελλήνιο συγκλονίστηκε απ’ την εικόνα ενός αποστεωμένου σκύλου σε μία ταράτσα ενός σπιτιού στο Ληξούρι. Το σκυλάκι αυτό είχε ζήσει για δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια δεμένο εκεί και σχεδόν εγκαταλελειμμένο στη μοίρα του… Αυτή η τραγική ιστορία μας έδωσε το έναυσμα να γράψουμε ένα παιδικό βιβλίο, που όμως απευθύνεται και σε μεγάλους, με το οποίο εξιστορούμε (μαζί με στοιχεία μυθοπλασίας) την αληθινή ιστορία της διάσωσης του σκύλου και το σημαντικό ρόλο του Συλλόγου ζωόφιλων του Δήμου Αργοστολίου, του ARK.

Το σκυλάκι που πρωταγωνιστεί στο βιβλίο μας σε πραγματική εικόνα (πηγή https://www.zoosos.gr/)

Το κείμενο είναι δίγλωσσο, στα ελληνικά και στα αγγλικά με μετάφραση απ’ τον Ιωάννη Κοσμάτο, σε μία προσπάθεια να επικοινωνηθεί το περιεχόμενό του και στους πολλούς εθελοντές που προσέρχονται κάθε χρόνο στο ark απ’ όλα τα μέρη του πλαντήτη.

Ιωάννης Κοσμάτος

Την εικονογράφηση ανέλαβε εθελοντικά το εργαστήρι ζωγραφικής της Μαρίνας Στελλάτου “Αποτυπώματα” και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Μαρίνας Στελλάτου δημιούργησαν αριστουργήματα για την εικονογράφηση του βιβλίου του Γιάννη Βαρούχα.

Γι’ αυτήν την εκδοτική απόπειρα που έχει φτάσει πια σχεδόν στο “σαλπάρισμα”, εργάστηκαν και συμμετείχαν πολλοί φίλοι για τους οποίους θα μιλήσουμε περισσότερο στην πρώτη παρουσίαση του βιβλίου που αναμένεται από τα τέλη Ιουλίου μέχρι τις αρχές Αυγούστου στο Αργοστόλι.

Στόχος αυτού του βιβλίου είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας, τοπικά και πανελλαδικά, για το έργο του ark και τις κινηματογραφικές διασώσεις του καθώς και η οικονομική του ενίσχυση μέσω των πωλήσεων του βιβλίου. Αν το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία, σκοπεύουμε να επεκταθούμε και στις υπόλοιπες ιστορίες διάσωσης του ark οι οποίες εντυπωσιάζουν και είναι ανάγκη να καταγραφούν.

Στο βίντεο, που τραβήχτηκε τον Αύγουστο του 2020, οι δηλώσεις του Γιάννη Βαρούχα αμέσως μετά την περιήγηση στο χώρο και κατά τη δωρεά στη μνήμη της Στεφανίας Βεργωτή. Είχαμε υποσχεθεί ότι θα είμαστε δίπλα στο ark και το κάνουμε πράξη.

Σε αυτό μας το όραμα χρειαζόμαστε ως συνοδοιπόρους όλους τους συμπολίτες μας που θέλουν να το μοιραστούν μαζί μας! Δύο γυναίκες, οι Άγγελοι επι γης για τα ζώα του νησιού μας, έχουν αφιερώσει την ψυχή και το σώμα τους σε έναν ευγενικό σκοπό. Υπηρετούν μία κοινωνική ανάγκη με στοχοπροσήλωση και αυταπάρνηση σε σημείο σουρεαλιστικό… Πεποίθησή μας είναι ότι αυτό το σημαντικό έργο χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας εξ ου και η πρωτοβουλία μας η οποία ελπίζουμε να αγκαλιαστεί απ’ τους Θιακοκεφαλονίτες αλλά και τους απανταχού ζωόφιλους όλου του κόσμου.

Γιάννης Βαρούχας

Το εξώφυλλο του βιβλίου που θα εκδοθεί από τις εκδόσεις “Περισπωμένη”
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ