Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
16 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Απ’ το Ιστορικό & Μεγάλο Λιμάνι με πλοίο τη Θιακοκεφαλονίτικη Αδελφότητα σαλπάρισε εκ νέου ο Σκατζούπης!

Editorial

(Φωτογραφίες: Βαγγέλης Σκλαβούνος)

Το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει οι ανακοινώσεις μας σχετικά με τις παρουσιάσεις που πραγματοποιούμε για το βιβλίο μας, «Άγγελοι επί γης», δημιουργώντας έτσι το ενδεχόμενο της επανάληψης. Ωστόσο, καμία απ’ τις βιβλιοπαρουσιάσεις μας δεν ομοιάζει με την άλλη καθώς όλες τους ήταν μέχρι σήμερα μοναδικές, ξεχωριστές και είχαν κάτι διαφορετικό να δώσουν… Γι΄ αυτό οφείλουμε να γράψουμε λίγα λόγια και για την πιο πρόσφατη-αυτήν του Πειραιά!

Γιάννης Βαρούχας

Το ιστορικό και μεγάλο λιμάνι της χώρας μας ήταν ο 3ος σταθμός των παρουσιάσεών μας. Εκεί λειτουργεί η επίσης ιστορική Θιακοκεφαλονίτικη Αδελφότητα η οποία κατέκτησε φέτος τα 100 χρόνια λειτουργίας! Σε αυτό το σημαντικό ορόσημο έτυχε και το δικό μας πέρασμα απ’ τις εξαιρετικές και υποδειγματικές εγκαταστάσεις της στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 144. Ο Νικόλας Ζαφειράτος, φύλακας Άγγελος της Αδελφότητας για πολλά χρόνια, μας υποδέχτηκε το πρωί του Σαββάτου, πριν την παρουσίαση, οπότε και πρωτοπήγαμε για τη διευθέτηση κάποιων πρακτικών ζητημάτων. Μαζί με τους κυρίους Βαγγέλη Σκλαβούνο και Ορέστη Καππάτο, επίσης μέλη του ΔΣ, ξεναγηθήκαμε στο ιδιόκτητο 6όροφο κτίριο της έδρας τους και μας πρόσφεραν μεγάλη αισιοδοξία και θετική ενέργεια!

Οι υποδομές της Αδελφότητας λειτουργούν σε υψηλά υπηρεσιακά πρότυπα προσδίδοντας κύρος και σεβασμό σε όλους τους επισκέπτες. Τα πάντα είναι προσεγμένα και τακτοποιημένα με πολύ μεράκι απ’ τους ανθρώπους της. Ιδιαίτερη συγκίνηση μας προκάλεσε η θέαση εντός της αίθουσας συνεδριάσεων του ΔΣ, της φωτογραφίας του αείμνηστου πρώην προέδρου της Αδελφότητας Νίκου Σουρή. Ο Νίκος υπήρξε ιδεολόγος, ακέραιος χαρακτήρας και φιλόσοφος της ζωής. Η πένα του δεν μπορεί ποτέ να ξεχαστεί ούτε να ξεπεραστεί ενώ το έργο που άφησε πίσω του ως πρόεδρος της Αδελφότητας εμπνέει τους διαδόχους του μέχρι και σήμερα.

Εικόνα: Με τον αγαπητό φίλο και άψογο οικοδεσπότη, Νίκο Ζαφειράτο!

Ήταν η πρώτη φορά που επιχειρήσαμε να διοργανώσουμε μία πολιτιστική εκδήλωση εκτός των γεωγραφικών ορίων των νησιών μας και ως εκ τούτου το άγχος και η ανησυχία ήταν στοιχεία δεδομένα! Ωστόσο, αρκετά λεπτά πριν την έναρξη της παρουσίασης ο κόσμος άρχισε να συρρέει στην αίθουσα που μας φιλοξενούσε δίνοντάς της ζωντάνια και θετική ενέργεια! Το πρόγραμμα της παρουσίασης δε θα μας απασχολήσει σε αυτήν τη γραφή, αφού αυτό ανακοινώθηκε τόσο πριν την εκδήλωση όσο και μετά απ’ την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Αδελφότητα (κλικ ΕΔΩ), αλλά θα αναφερθούμε στη δική μας οπτική γωνία επί των πραγμάτων.

Το ακροατήριό μας δεν περιορίστηκε αμιγώς στα μέλη του σωματείου που μας φιλοξενούσε. Το βράδυ της 10ης Δεκεβρίου είχαμε την ευκαιρία να ανταμώσουμε με παλιούς και νέους φίλους, με αλλοτινούς συνεργάτες αλλά και με μελλοντικούς! Είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε τη γραμματέα της Πρεσβείας της Κολομβίας η οποία βρέθηκε μαζί μας λόγω της κοινής καταγωγής της με τη Μαρίνα Μασάντο, επικεφαλής του ARK, και μας στήριξε με θερμά λόγια αλλά και με δράσεις που ήδη διοργανώνει μέσω της υπηρεσίας της. Προσφέρθηκε να μεταφράσει εθελοντικά το βιβλίο μας στα Ισπανικά προκειμένου αυτό να ταξιδέψει στη χώρα της, την Κολομβία, αλλά και στα υπόλοιπα κράτη της Λατινικής Αμερικής!

Ο δημοσιογραφικός κόσμος της πρωτεύσουσας εκπροσωπήθηκε από ένα άξιο τέκνο της, την Ηλέκτρα Βισκαδουράκη με τα καταπληκτικά και πάντα εμπεριστατωμένα-τεκμηριωμένα ρεπορτάζ της! Πέραν της δημοσιογραφικής της οντότητας, η Ηλέκτρα μας πρόσφερε αφειδώς θετική ενέργεια και ομορφιά ψυχής ενώ έθεσε τις βάσεις για συνεργασία προκειμένου τα μηνύματά μας να επικοινωνηθούν περαιτέρω στην Αθήνα και σε όλο το διαδίκτυο.

Εικόνα: Με την αγαπητή φίλη και δημοσιογράφο Ηλέκτρα Βισκαδουράκη.

Ο ιατρικός κόσμος είχε την τιμητική του καθώς πέραν του προέδρου της Αδελφότητας, του ιατρού Παύλου Σκλαβούνου, παρόντες ήταν δύο νεαροί Κεφαλονίτες εκπρόσωποί του! Ο Παναγιώτης Μουρελάτος, ενδοκρινολόγος του Ευαγγελισμού και προσεχώς του Αργοστολίου, και ο υποψήφιος ιατρός Ευαγγελινός Μιχελής, υπεύθυνος της νεολαίας της Αδελφότητας, δεινός χορευτής και επικεφαλής του επιστημονικού σωματείου των ιατρικών σχολών όλης της χώρας! Πρόκειται αναμφίβολα για χαρισματικούς ανθρώπους που μας τίμησαν απεριόριστα και μας έδωσαν μεγάλη χαρά!

Εικόνες: Αριστερά με τον πρόεδρο της Αδελφότητας και ιατρό, κ. Παύλο Σκλαβούνο.
Δεξιά με τον υποψήφιο ιατρό κ. Ευαγγελινό Μιχελή και τον έφορο της Αδελφότητας κ. Νίκο Ζαφειράτο.

Ξεχωριστή σημασία είχε για εμάς η παρουσία των αδελφών Δ. Καραβιώτη, του Μάκη και του Σπύρου, οι οποίοι ξεσήκωσαν όλο τον κόσμο στο κλείσιμο της βραδιάς με τα υπέροχα τραγούδια που επέλεξαν να μας πουν, με το κέφι και φυσικά με το ταλέντο τους! Η μουσική και το τραγούδι μας πρέπει να ακούστηκε μέχρι την Κηφισιά!

Εικόνα: Οι Σπύρος και Μάκης Καραβιώτη προσφέρουν χαρά και διασκέδαση με τις νότες και το μπρίο τους!

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε την ακτοπλοϊκή εταιρεία «Levante Ferries» και τον εκπρόσωπό της κ. Γιάννη Πυλαρινό, που αναγνωρίζοντας την ανιδιοτέλεια και την κοινωνική προσφορά του εγχειρήματός μας προσέφεραν στους συντελεστές της εκδήλωσης που ταξίδεψαν από Κεφαλονιά προς Πειραιά και πίσω δωρεάν διέλευση. Τους ευχαριστούμε θερμά για το κοινωνικό πρόσωπο και την αλληλεγγύη που επέδειξαν. Παράλληλα, ευχαριστούμε την Ορεάλιος Γη και τον Παναγή Γαλιατσάτο για τη δυνατότητα που μας έδωσαν να κεράσουμε τους συμπατριώτες μας με κεφαλονίτικα κρασιά!

Περισσότερο απ’ όλους όμως, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες τις φίλες και όλους τους φίλους που μας χάρισαν συμμετοχή στον προσωπικό προγραμματισμό τους και αφιέρωσαν ενέργεια και χρόνο για να είναι μαζί μας! Θα θυμόμαστε για πάντα αυτό το όμορφο απόγευμα που περάσαμε μαζί και ευχόμαστε να το επαναλάβουμε με χαρά σε ανάλογη περίσταση!

Γιάννης Βαρούχας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ