Κυριακή 28 Απριλίου 2024
22 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Joyce σε ευχαριστούμε για όλα! | Γιορτή αφιερωμένη στην Joyce (εικόνες+βίντεο)

Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε μία πολύ όμορφη συγκέντρωση στο χώρο του camping στο Αργοστόλι, όπου φίλοι, εθελοντές και μέλη του ARK τίμησαν την Joyce Broekman που συμπλήρωσε 8 χρόνια παρουσίας στην Κεφαλονιά. Οκτώ χρόνια εθελοντισμού και προσφοράς!

Η Joyce είναι αγαπητή και αξιοθαύμαστη απ’ όλους όσους τη γνωρίζουν. Με τη σεμνή και ευγενική φυσιογνωμία της σε κερδίζει με την πρώτη ματιά ενώ, όταν αργότερα μάθεις για το έργο της, δεν μπορείς παρά να τη θαυμάσεις! Είναι μία νέα γυναίκα που σηκώνει στους ώμους της βάρος τεράστιο. Εδώ και οκτώ χρόνια άφησε την πατρίδα της, την Ολλανδία, για να δοθεί με το σώμα της και την ψυχή της στο ARK, στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων της Κεφαλονιάς.

Εικόνα: Μία μεγάλη συντροφιά σχηματίστηκε ως άλλη αγκαλιά εκτίμησης και θαυμασμού για την Joyce!

Μαζί με την πρωτεργάτιδα και ακάματη Maria Marina Machado, έχουν δημιουργήσει ένα ανεπανάληπτο δίδυμο προσφοράς και ανιδιοτέλειας για τον τόπο μας. Μπορεί η Joyce να είχε εργαστεί και σε άλλα καταφύγια πριν φτάσει στην πατρίδα μας, σε Ισπανία και Ολλανδία, αλλά όταν γνώρισε τη Μαρίνα έγινε το μαγικό κλικ! Έδεσαν οι δυο τους σαν μάνα και κόρη, σαν αδελφές, σα φίλες αχώριστες και αφιερώνουν από κοινού τις ζωές τους για τον αγαθό σκοπό της προστασίας των ζώων. Διδάσκουν πολιτισμό, αξίες και ιδανικά.

Αυτή η υπερφυσική δύναμη που εμείς θεωρούμε ότι χρειάζεται κάποιος για να κάνει αυτά που κάνουν η Joyce και η Marina, για τις ίδιες είναι απλά! Αναφέρει χαρακτηριστικά η Joyce : “είτε είναι ένας άνθρωπος, ένα παιδι ή ένα ζώο, εάν το αγαπάς κάνεις ό,τι είναι απαραίτητο, ιδιάιτερα όταν βλέπεις ότι σε έχει ανάγκη ή όταν υποφέρει θα κάνεις ό,τι είναι δυνατό, όσο κι αν χρειαστεί για το βοηθήσεις“.

Διαβάστε επίσης: Η Ολλανδέζα με τη μεγάλη καρδιά, συνέντευξη της Joyce Broekman στον κ. Ιωάννη Κοσμάτο.

Εικόνα: Joyce Broekman, Γιώργος Ζαπάντης, Maria Marina Machado, Ειρήνη Τζαννάτου και Γιάννης Βαρούχας

Αυτό το μεγαλείο ψυχής αναγνώρισαν οι δεκάδες φίλοι που προσήλθαν στη γιορτή και έδωσαν στην Joyce τις ευχές και την αγάπη τους! Κοντά και η παρέα των Κανταδόρων που τραγούδησε αφιλοκερδώς για την Joyce!

Η παρέα των Κανταδόρων τραγούδησε για την Joyce, μεταξύ άλλων, και το Happy Birthday, όχι για τα γενέθλιά της που έχουν περάσει, αλλά για τη συμπλήρωση των οκτώ χρόνων της παρουσίας της στην Κεφαλονιά. Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

Η Joyce με εμφανής την ικανοποίηση και την ευχαρίστησή της γι’ αυτό το κύμα της θετικής ενέργειας που τη σκέπασε, γυρνούσε από τραπέζι σε τραπέζι και συνομιλούσε μαζί με τον κόσμο που ήταν εκεί γι’ αυτή! Είχε με όλους κάτι να μοιραστεί μέχρι που έγινε “λαϊκή απαίτηση” να τραγουδήσει! Τότε γνωρίσαμε ακόμη μία πτυχή της Joyce, αυτή της ερνηνεύτριας! Δείτε το ένα από τα δύο τραγούδια που τραγούδησε η Joyce παρέα με τη Μαρίνα:

Στη συνέχεια τη θέση της Joyce στο τραγούδι πήρε η πολυτάλαντη φιλόλογος, Ειρήνη Τζαννάτου, που εκτός από αγαπημένη καθηγήτρια πολλών γενιών, είναι επίσης εθελόντρια του ARK. Μαζί με τη Marina τραγούδησαν για την αγαπημένη τους Joyce:

Η βραδιά συνεχίστηκε με χορό, κέφι και πολλά χαμόγελα! Απλοί άνθρωποι από πολλά μετερίζια ήταν εκεί και τους ένωνε η προσφορά του ARK. Σμίξανε οι παρέες, το κρασάκι γέμισε τα ποτήρια και οι αλήθειες ήρθαν στα χείλη! Κι ενώ ο μαΐστρος δρόσιζε τη συντροφιά και μετέφερε τις νότες των τραγουδιών, τα αδεσποτάκια του ARK κοιμόντουσαν στο καταφύγιο με προσμονή για το επόμενο πρωινό που η Joyce θα άνοιγε το πορτόνι για να τους βάλει το πρωινό τους…

Joyce σε ευχαριστούμε για το μάθημα ζωής που μας διδάσκεις!
Σε ευχαριστούμε για όλα όσα έχεις κάνει για τον τόπο μας και τα αδέσποτα χωρίς καμία ανταμοιβή και χωρίς την αναγνώριση που σου πρέπει!
Σε ευχαριστούμε που είσαι κοντά μας για οκτώ ολόκληρα χρόνια και δε θα σου ευχηθούμε να τα εκατοστήσεις, αλλά θα σου ευχηθούμε να είσαι πάντα χαρούμενη και ευτυχισμένη όπου κι αν είσαι, ό,τι κι αν κάνεις!

Γιάννης Βαρούχας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ