Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
33 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Γιάννης Βαρούχας: Με την Έφη!

Editorial

Έφη Αχτσιόγλου και Γιάννης Βαρούχας στο ανοικτό αμφιθέατρο Γερ. Σκλάβος στο Αργοστόλι.

Η διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να φαίνεται ως μία εσωκομματική διαδικασία αλλά, επί της ουσίας, είναι μία πολιτική διεργασία που αφορά όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Διότι η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι αυτομάτως η νέα ηγεσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και η κύρια υποψηφιότητα για την Πρωθυπουργία της χώρας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αξιολογώ αρχικά ως θετικό τον πλουραλισμό και το πλήθος των υποψηφιοτήτων που η κάθε μία βοηθά, με τον δικό της τρόπο, την ενίσχυση του χώρου. Παράλληλα αισθάνομαι την ανάγκη να τοποθετηθώ δημόσια ως ένα ενεργό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που τα τελευταία 12 χρόνια συμμετέχει ανελλιπώς σε όλες τις διεργασίες που τον αφορούν, αλλά και ως ενεργός πολίτης με γνώμονα το κοινό καλό.

Θα ήθελα στην πατρίδα μου να μην υπάρχει η πρόκληση της 1ης Ελληνίδας Πρωθυπουργού ή της 1ης γυναίκας Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Θα ήθελα το φύλο του στελέχους που διεκδικεί να βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με το περιεχόμενο των πολιτικών και των πρακτικών που κομίζει. Ωστόσο, στην πολιτική σκηνή της χώρας μας κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη επιτευχθεί και νομίζω ότι είναι ώρα να το κατακτήσουμε όπως το έχει κάνει εδώ και πολλές δεκαετίες η ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, συγκεντρώνει στο πρόσωπό της πολλά μοναδικά χαρακτηριστικά που μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά τόσο την άμεση ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και την ικανοποίηση των προσδοκιών της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Το γεγονός ότι αποφοίτησε απ’ το δύσκολο και απαιτητικό τμήμα της Νομικής του ΑΠΘ μέσα σε τρία χρόνια με βαθμό άριστα, το ότι μέχρι τα 31 της είχε ολοκληρώσει τη διδακτορική διατριβή της ασκώντας παράλληλα μάχιμη δικηγορία με δικό της γραφείο, το ότι είχε ήδη προταθεί για τη Δημαρχία της Θεσσαλονίκης ενώ εργάστηκε και ως επιστημονική συνεργάτιδα στο Ευρωκοινοβούλιο μας δείχνει ξεκάθαρα τις πνευματικές και οργανωτικές ικανότητες που διαθέτει.

Στη συνέχεια έδωσε συγκεκριμένα δείγματα γραφής και διαπιστευτήρια όταν υπουργοποιήθηκε μόλις στα 31 της. Απ’ τη θητεία της ως Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ξεχωρίζουμε μερικά σημεία:

-Επαναφορά συλλογικών-κλαδικών διαπραγματεύσεων.

-Καταπολέμηση της αδήλωτης, υποδηλωμένης και επισφαλούς εργασίας.

-Υποχρεωτική αιτιολόγηση των απολύσεων.

-Ρύθμιση οφειλών προς τα ταμεία.

-Δίχτυ προστασίας για τους εργαζόμενους διανομείς με δίκυκλο.

-Δικαίωμα πρόσβασης των εργαζομένων στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.

-Αύξηση ποσοστού της σύνταξης χηρείας από το 50% στο 70% της σύνταξης του θανόντος και κατάργηση των ηλικιακών περιορισμών.

-Ευνοϊκότερο πλαίσιο για τη συνταξιοδότηση εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Η Έφη Αχτσιόγλου θεωρώ ότι μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική στο μέσο πολίτη. Μαζί με το βάθος της σκέψης και της ιδεολογικής της συγκρότησης, φέρει και το προνόμιο της επικοινωνίας καθώς ο λόγος, ο δυναμισμός και η παρουσία της δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν αδιάφορο. Όταν η Έφη Αχτσιόγλου μιλάει, ο συνομιλητής ή ο ακροατής ακούει με προσοχή! Κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για ένα πολιτικό στέλεχος που διεκδικεί την ηγεσία.

Τέλος, μαζί με όλα τα παραπάνω, η Έφη Αχτσιόγλου διαθέτει την αδιαφιλονίκητη αισιοδοξία της νιότης! Σε ένα πολιτικό σκηνικό όπου η απαξίωση προς την πολιτική έχει μεγάλη απήχηση, όπου τα πολιτικά αλισβερίσια προηγούνται των ιδεολογικών μαχών και η διαφθορά έχει γίνει πλεόν ένα κοινό μυστικό, τότε χρειάζεται να έχεις τεράστια αποθέματα αισιοδοξίας για να μην αφήσεις τη ζοφερή πραγματικότητα να σε παρασύρει στον πολιτικό κυνισμό, την απαισιοδοξία και, τελικά, στην προσπάθεια για απλώς μία διαχείριση μέσω της τήρησης ισορροπιών.

Η νιότη συμβιβασμό δεν καταδέχεται! Ανοίγει δρόμους εκεί που δεν υπάρχουν! Βλέπει στα μάτια το ανέφικτο και το κάνει εφικτό! Όχι η κάθε νιότη, όπως έγραφε ο Καζαντζάκης, η νιότη η λαβωμένη από την αλήθεια!

Αναφανδόν λοιπόν τάσσομαι υπέρ της υποψηφιότητας για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της Έφης Αχτσιόγλου και αισιοδοξώ ότι υπό την προεδρία της ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κατακτήσει νέα μεγάλα πολιτικά ορόσημα και νέες κορυφές, θα συγκεντρώσει άμεσα την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που απαιτείται για την ανατροπή των πολιτικών που μας πληγώνουν και, κυρίως, θα οδηγήσει την πατρίδα μας σε συνθήκες αξιοπρέπειας, υπερηφάνειας, ισότητας, ευκαιριών και υπεροχής!

Γιάννης Βαρούχας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ