Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
33.2 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Γιάννης Βαρούχας / Το εκκρεμές της ιστορίας ίσως αρχίζει να γυρίζει…

Εικόνα: Γιάννης Βαρούχας και The Shard London

Σήμερα στις εκλογές που διεξάγονται στην Αγγλία, οι Εργατικοί αναμένεται να κερδίσουν κατά κράτος και οι Συντηρητικοί να γνωρίσουν μία από τις πιο οδυνηρές ήττες στην ιστορία τους (αν όχι την πιο οδυνηρή όλων).

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Σούνακ αγωνίζεται να μη χάσει την έδρα του, κάτι που δεν έχει συμβεί μάλλον ποτέ για εν ενεργεία Πρωθυπουργό!

Στο εκατοντασέλιδο πρόγραμμα των Εργατικών ξεχωρίζουμε:

-την πρόθεση τους να δημιουργήσουν έναν κρατικό φορέα ενέργειας, μία “ΔΕΗ της Αγγλίας” δηλαδή, για να ελέγξουν την ακρίβεια στην Ενέργεια (εμείς εδώ την ιδιωτικοποιήσαμε γιατί είμαστε large και μας αρέσει να δίνουμε έναν μισθό για το ρεύμα) καθώς και

-τη δημιουργία νέων κατοικιών αφού οι υπάρχουσες δεν αρκούν εκτοξεύοντας έτσι τα ενοίκια σε αστρονομικά επίπεδα.

Παράλληλα, οι υποτιθέμενα “προοδευτικοί” του Εργατικού κόμματος, δεσμεύονται για την πρόσληψη 10.000 νέων συνοριοφυλάκων για τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης…

Μερικά πρόχειρα συμπεράσματα:

-Τα προβλήματα είναι κοινά για τις περισσότερες χώρες της ΕΕ με τα θέματα της ακρίβειας, της στέγασης και της μετανάστευσης να κυριαρχούν.

-Μπορεί οι Εργατικοί να μην είναι αυτό που λέμε “προοδευτικοί” αλλά απλώς η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος (όπως Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ), αλλά το γεγονός ότι οι Συντηρητικοί πάνε σε μία τρομακτική ήττα δείχνει πως, ίσως, το εκκρεμές της ιστορίας αρχίζει και γυρίζει. Το σημερινό αποτέλεσμα στην Αγγλία μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο και στα γαλλικά πράγματα.

-Οι λαοί της Ευρώπης εξακολουθούν να χειρίζονται κοντόφθαλμα το μεταναστευτικό πρόβλημα με φράχτες, κλειστά σύνορα και περισσότερους φύλακες. Για τον πόλεμο, τον γερασμένο πληθυσμό της ηπείρου μας και την επιχείρηση υποβάθμισης της ανατολικής Ευρώπης σε μία τριτοκοσμική περιοχή ούτε λόγος.

Γιάννης Βαρούχας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ