Τρίτη 30 Απριλίου 2024
19.9 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Καφκική ατμόσφαιρα στο Δημ. Συμβούλιο | Βαριές κουβέντες και έντονο παρασκήνιο

Editorial

Εικόνα άρθρου: Jerry Apostolatos

Διαβάζοντας κανείς τα βιβλία του Κάφκα, αντιλαμβάνεται μία απειλή να αιωρείται στην ατμόσφαιρα που όμως, αν κάτσει και το σκεφτεί, δεν μπορεί να προσδιορίσει από που προέρχεται… Έτσι λοιπόν προέκυψε ο όρος “καφκικός” που τον χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να πούμε για μία κατάσταση ότι επικρατεί κάποια απροσδιόριστη απειλή. Αυτό έγινε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης, “Κεφαλονιά, νησί για όλους”, αντάλλαξε βαριές κουβέντες με τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς όμως να “ανοίξει ούτε μύτη”!

Γιάννης Βαρούχας

Όλα άρχισαν με μία τοποθέτηση του Αλέξανδρου Παντελειού κατά την οποία είπε ρητά και κατηγορηματικά ότι η Δημοτική Αρχή εκτοξεύει λάσπη για το πρόσωπό του και για την πρόσληψή του από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Αφού εξήγησε τους όρους με τους οποίους έγινε η μοριοδότησή του ως τρίτεκνου και η πρόσληψή του στο δημόσιο, είπε συγκεκριμένα ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος λασπολόγησε εναντίον του κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβούλιου που έλαβε χώρα στο ΕΒΕΚΙ το περασμένο καλοκαίρι.

Η επίθεση, σύμφωνα με τον κ. Παντελειό, συνεχίστηκε πρόσφατα όταν κατά τη διάρκεια του σάλου και των αντιδράσεων που είχαν προκύψει από το θέμα της διαδικασίας πλήρωσης της θέσης Γεν. Διευθυντή στη ΔΕΥΑΚ (κλικ ΕΔΩ), δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου στο οποίο τον συμβούλευε να μη φέρουμε το θέμα (της ΔΕΥΑΚ) στα άκρα διότι ήξερε τι λέγεται για τον κ. Παντελειό…

Οι επιθέσεις τρίτωσαν όταν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Σπαθής δήλωσε στον Ionian Galaxy, το προπερασμένο Σάββατο, ότι ο κ. Παντελειός μπήκε στην Περιφέρεια με φωτογραφική διάταξη!

Παράλληλα, ο κ. Παντελειός αναφέρθηκε σε ανώνυμα τρολ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που, όπως είπε, βρίσκονται κοντά στο περιβάλλον της Δημοτικής Αρχής τα οποία φρόντισαν να αναπαράγουν αυτήν τη ρητορική υπό την ασφάλεια της ανωνυμίας. Τέλος, ζήτησε από τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ να προβούν άμεσα σε δημόσια αναθεώρηση των δηλώσεών τους προς αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής του καθώς επίσης και την τοποθέτηση όποιων συναδέλφων Δημοτικών Συμβούλων γνώριζαν το θέμα ή επιθυμούσαν να μιλήσουν.

O πρόεδρος έδωσε αρνητική απάντηση ως προς τη συζήτηση του θέματος μα, ωστόσο, άμεσα ο Δήμαρχος πήρε το λόγο και είπε ότι κατά τη συνεδρίαση που είχε γίνει στο ΕΒΕΚΙ ο ίδιος είχε πει πως αυτό δε θα το έλεγε ποτέ! Δηλαδή, αναπαρήγαγε μία πρόταση που μπορεί άλλοι να λένε, αλλά ο ίδιος δε θα το έλεγε ποτέ! Στη συνέχεια είπε πως αν η ΠΙΝ επέλεξε απ’ τις 18 θέσεις που είχαν ξεχωριστή μοριοδότηση, οι 10 να αφορούν πολύτεκνους μόνο στην Κέρκυρα, και οι υπόλοιπες 8 σε τρίτεκνους απ’ τα υπόλοιπα νησιά, τότε είναι ένα λάθος του διαγωνισμού αυτού που έκανε η Περιφέρεια. “Είναι ένα λάθος της Περιφέρειας, δεν μπορεί να αποκλείουν πολύτεκνους και να βάζει μόνο τρίτεκνους” είπε χαρακτηριστικά ενώ συνέχισε “το λάθος αυτό που έκανε η Περιφέρεια μπορεί να άφησε σε κάποιους να παρεξηγήσουν και να εμπλέξουν εσένα“.

Ο Δήμαρχος διέψευσε την ύπαρξη ψεύτικων προφίλ εκ μέρους του και έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Παντελειό για την πρόσληψή του υποστηρίζοντας πως αυτό θα βοηθήσει στο έργο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από εκεί και πέρα μπαμ ηκούσθη στον αέρα και τα βόλια πήγαν πέρα!!! Το θέμα έληξε με συνοπτικές διαδικασίες, κανένας Δημοτικός Σύμβουλος δεν τοποθετήθηκε επί του θέματος και κανένα σχετικό άρθρο δεν είδαμε στον τοπικό τύπο μέχρι σήμερα.

Τα ερωτήματα και τα οξύμωρα σχήματα

Ο Δήμαρχος είπε αφενός συγχαρητήρια στον κ. Παντελειό για την πρόσληψή του κι αφετέρου στηλίτευσε τους όρους με τους οποίους έγινε η διαδικασία από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Αναρωτήθηκε μάλιστα για το αν ήταν ο Σταύρος (εννοεί τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας) ή κάποιος άλλος που όρισε τις διαδικασίες… Όμως αν θεωρείς ότι ένας διαγωνισμός είναι άδικος για τους δημότες σου, τότε βγαίνεις και τον καταγγέλεις δημόσια και ζητάς την αλλαγή των όρων του. Δε λες συγχαρητήρια στους επιτυχόντες αν θεωρείς ότι τα πράγματα δεν έγιναν σωστά και κάποιοι άλλοι αποκλείστηκαν!

Εντύπωση προκαλεί η αναφορά του κ. Παντελειού που έλεγε ότι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ έκανε σαφή δήλωση στο ραδιόφωνο για πρόσληψή του στην Περιφέρεια με φωτογραφική διάταξη. Αν αυτή η δήλωση έγινε σε αντιδιαστολή της διαδικασίας για την πρόσληψη γεν. διευθυντή στη ΔΕΑΥΚ, τότε, σύμφωνα με το σκεπτικό της, αυτόματα παραδέχεται ότι ήταν προβληματική! Διότι αν κάποιος σου λέει δεν έχτισες σωστά αυτόν τον τοίχο κι εσύ του απαντάς ότι ένας άλλος δεν έχτισε καλά μία μάντρα, τότε είναι σα να λες ότι “πράγματι ο τοίχος σου έχει πρόβλημα αλλά υπάρχουν κι άλλοι που κάνουν κακοτεχνίες”… τώρα σε τι θα ανακουφίσει τους δύστυχους ένοικους του οικήματος το γεγονός ότι και η μάντρα αλλά και ο τοίχος έχουν προβλήματα, κανείς δεν ξέρει!

Ερωτήματα προκαλεί επίσης η αναφορά του τηλεφωνήματος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στον κ. Παντελειό για να τον “συμβουλεύσει”… Από που προκύπτει ότι οι πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων μπορούν να τηλεφωνούν στους επικεφαλείς των Δημοτικών Παρατάξεων και να τους συμβουλεύουν για τις πολιτικές που ακολουθούν; Γιατί δεν έβγαζε καλύτερα μία ανακοίνωση με την οποία να ενημερώνει ταυτόχρονα όλους τους επικεφαλείς όλων των παρατάξεων για τις απόψεις του; Ένα τηλεφώνημα μπορεί κανείς να το αρνηθεί ότι έγινε ενώ μία γραπτή ανακοίνωση μένει και το περιεχόμενό της είναι προσιτό σε όλους… Είναι πρακτικές αυτές για να πάμε οπουδήποτε;

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που ήταν παρόντες όμως σιώπησαν. Κι αυτή η σιωπή θα τους ακολουθεί όπως ακολουθεί τον πολίτη που βλέπει τον γείτονά του να πετάει τα σκουπίδια του μέσα στον κάδο της ανακύκλωσης, αλλά δεν του λέει τίποτα για τα ησυχότερα (επιλέξαμε ένα ανάλαφρο παράδειγμα μα δυστυχώς υπάρχουν πολύ σοβαρότερα)… Ας συνεχίζουμε όλοι να βγάζουμε τις “ουρές μας απέξω”, για να δούμε μέχρι που θα πάει η “βαλίτσα”… Κι όταν η “βαλίτσα” περάσει το κατώφλι της πόρτας μας, θα φταίει ο γείτονας που δε μας προειδοποίησε… γιατί πάντα σε τούτο τον τόπο, για όλα φταίει ο άλλος!

Γιάννης Βαρούχας

Για του λόγου το αληθές, δείτε το σχετικό απόσπασμα στο βίντεο του inkefalonia.gr από το 42:50 :

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ