Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13.3 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΧΩΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ! ΗΜΑΡΤΟΝ! της Ειρήνης Φωκά

Γράφει η Ειρήνη Φωκά

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των αρθρογράφων τους και όχι κατά ανάγκη του kefaloniastatus.gr

Μας βρήκε αυτός ο κακός καιρός, ο Ιανός, που φύσηξε, ξεφύσηξε και έριξε 200 τόνους νερό στο στρέμμα. Δεν ήμασταν όμως αρκετά προνοητικοί να βάλουμε “τ’ αγγειά αποκάτου απ’ τσι ρονιές” (=τα δοχεία κάτω από τις υδροροές) για να μαζέψουμε λίγο νερό να έχουμε για τις ανάγκες μας!

Τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε μερικά χωριά ακολούθησε η διακοπή του νερού. Μήνα Σεπτέμβρη έμειναν ολόκληρα χωριά τρεις μέρες χωρίς νερό! 

Μα πού ζούμε; Στην έρημο; Να μην έχουμε μια στάλα νερό να πλυθούμε;

Ποια είναι η ετοιμότητα των Δήμων και της πολιτικής προστασίας; Ήξεραν ότι θα έρθει ο κυκλώνας και θα υπάρχουν ζημιές στο ηλεκτρικό δίκτυο. Γιατί δεν προετοίμασαν γεννήτριες για τα αντλιοστάσια των δεξαμενών να έχει ο κόσμος νερό;    

Στους Πρόννους  υπάρχουν τουλάχιστον δύο γεννήτριες αγορασμένες με χρήματα των δημοτών ειδικά για τα αντλιοστάσια από τον άξιο και προνοητικό δήμαρχο Μάκη Μεταξά, που έβλεπε οπωσδήποτε πιο μακριά από την τετραετία του!  

Αναρωτιέστε πού είναι; Πεταμένες μέσα στα χωράφια και σαπίζουν… Τόσο φρόντισαν οι πρώην και οι νυν δημοτικοί άρχοντες να πιάσουν τόπο τα χρήματα του λαού και να αξιοποιηθεί η περιουσία του.

Ακόμα όμως κι αν δεν είχαν γεννήτριες, μπορούσαν να μεταφέρουν νερό με βυτία (πυροσβεστικά, εθελοντικών ομάδων, ιδιωτών) στις δεξαμενές να βολευτούν κάπως τα νοικοκυριά και τα τουριστικά καταλύματα.

2020, Τρεις μέρες χωρίς νερό! Ήμαρτον!   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ