Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
18 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

«Ο σχηματισμός και η εξέλιξη της Γης» από την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΑΣΑΛΑ (video)

Στην 3η διαδικτυακή ανοικτή εκδήλωση συζήτησης και προβληματισμού, για το 2022, καλωσόρισε τους προνομιούχους θεατές την περασμένη Δευτέρα η Διευθύντρια της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, Δρ Θεοδώρα Ζαφειράτου. Μετά από μερικές σύντομες εισαγωγικές παρατηρήσεις, ο λόγος δόθηκε αμέσως στην κεντρική ομιλήτρια της βραδιάς, την κυρία Παρασκευή Βασάλα, πτυχιούχο Γεωλογίας και δρ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Γράφει ο Γιάννης Βαρούχας

Κατά το άνοιγμα της ομιλίας της η κυρία Βασάλα, εμφανώς συγκινημένη, εξέφρασσε τη μεγάλη χαρά και ικανοποίησή της για την παρουσία της πάγιας πλέον διαδικτυακής συντροφιάς της Ιακωβατείου Βιβλιοθήκης, καθώς και πολλών άλλων συναδέλφων και φίλων αλλά, ακόμη, και φοιτητών της!

Η ομιλία της ξεκίνησε με την κατάθεση του θαυμασμού για το φαινόμενο του πλανήτη γη που με τις πολλές πτυχές του και τις μοναδικές του ιδιαιτερότητες επιτρέπει τη ανάπτυξη και τη φιλοξενία της ζωής! “Εκπληκτική η ομορφιά του πλανήτη μας” είπε χαρακτηριστικά η κυρία Βασάλα και εμείς θα συμφωνήσουμε απόλυτα.

Τα θέματα που απασχόλησαν την πλήρη και τεκμηριωμένη ομιλία της κυρίας Βασάλα ήταν ο σχηματισμός του ανάγλυφου της γης, το πως προκαλούνται τα γεωλογικά φαινόμενα των σεισμών και των ηφαιστειακών εκρήξεων ενώ έκλεισε με κάποιες σκέψεις για το μέλλον.

Η εξερεύνηση της ιστορίας της γης είναι συναρπαστική, δύσκολη αλλά και σκοτεινή στα σκόρπια γεγονότα που εντοπίζονται από την επιστήμη και που, όσο αυτά τοποθετούνται προς τα πίσω στο χρόνο, γίνονται ολοένα και πιο ανεξιχνίαστα… Μετά βεβαιότητας δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι γίνεται στο εσωτερικό της γης μιας και η βαθύτερη γεώτρηση του ανθρώπου έχει προσεγγίσει τα 12 χιλιόμετρα, ενώ η ακτίνα της γης έχει μήκος περί τα 6.371 χιλιόμετρα! Επιπροσθέτως, η ομιλήτρια ξεκαθάρισε ότι όλες μας οι γνώσεις για τη γη είναι ρευστές και μεταβάλλονται συνεχώς όσο η επιστήμη και τα υπάρχοντα μέσα εξελίσσονται.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη την πλήρη ομιλία της κυρίας Βασάλα για την Ιακωβάτειο Βιβλιοθήκη, καθώς και την πλούσια συζήτηση με τις ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις που ακολούθησε αμέσως μετά.

Γιάννης Βαρούχας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ