Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13.3 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Κατηγορηματικά αντίθετο με τη διάθεση του οικοπέδου του ΓΝΚ στο Δήμο το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

 Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν.Κ. εκφράζει ρητά και κατηγορηματικά τη διαφωνία του σχετικά με την παραχώρηση ή διάθεση του ακινήτου ιδιοκτησίας Γ.Ν.Κ. ( πλησίον της πλατείας) προς το Δήμο Αργοστολίου.

  Τη στιγμή που το Νοσοκομείο « καταρρέει» , ακόμα πέφτουν οι σοβάδες από το σεισμό του 2014, δε λειτουργεί η ΜΕΘ ούτε η Ψυχιατρική και η έλλειψη γιατρών είναι τραγική θεωρούμε ότι το Νοσοκομείο δεν έχει την πολυτέλεια να παραχωρήσει κανένα οικόπεδο αλλά θα πρέπει να το αξιοποιήσει προς ίδιον όφελος.

 Θεωρούμε απαράδεκτη την τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου, κου Διονύσιου Λυκούδη   που στη Συνεδρίαση της 26ης /3/22 του Δημοτικού Συμβουλίου προσπάθησε να προκαταλάβει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου αναφέροντας ότι θεωρεί ότι θα συμφωνήσει με το Δημοτικό Συμβούλιο για τη διάθεση του οικοπέδου στο Δήμο. Δεν έμεινε όμως εκεί αλλά προχώρησε και σε εκβιασμό λέγοντας ότι αν δε συμφωνήσει το Δ.Σ. του Νοσοκομείου σε διάθεση, τότε πρέπει να γίνει απαλλοτρίωση του οικοπέδου. Ο Κος Λυκούδης αποκάλυψε πόσο ενδιαφέρεται για την υγεία των πολιτών λέγοντας ότι εάν γίνουν υπηρεσίες υγείας στο συγκεκριμένο οικόπεδο « δεν υπηρετούμε ούτε το παρόν ούτε το μέλλον, ούτε τα παιδιά μας ούτε τα εγγόνια μας».  

  Στο συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο αποκαλύφθηκε από τον ίδιο τον Δήμαρχο, κο  Θεόφιλο Μιχαλάτο, ο λόγος που αιτείται τη διάθεση του συγκεκριμένου οικοπέδου, όταν ανέφερε ότι δεν είναι εφικτό ( οι πελάτες ) πέντε ξενοδοχείων γύρω από την πλατεία να παρκάρουν στην είσοδο της πόλης και να πηγαίνουν με τα πόδια στο ξενοδοχείο. Συγκεκριμένα αναρωτήθηκε : « Δε γεμίζει το κέντρο το καλοκαίρι από τα δωμάτια , από τους πελάτες του κου Βασιλάτου, του «Αίνου» , του κου Τιμοθεάτου, όλα τα ξενοδοχεία που είναι γύρω από το κέντρο; Αυτά τα 500 αυτοκίνητα πού θα πάνε; Θα πάνε στην είσοδο της πόλης και μετά θα έρθουν με τα πόδια;».

  Και εμείς αναρωτιόμαστε: « μήπως ο σκοπός της Δημοτικής αρχής είναι να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα ξενοδοχειακών επιχειρήσεων;». Αντιθέτως πιστεύουμε ότι ένα τέτοιο πάρκινγκ θα απέβαινε επικίνδυνο λόγω της αυξημένης διέλευσης μαθητών από τέσσερα σχολεία που βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή. Μόνο πάρκινγκ στις παρυφές της πόλης σε συνδυασμό με δημοτική συγκοινωνία θα ήταν αποτελεσματικά.

  Πάγιο αίτημα του Δ.Σ. του Σωματείου μας είναι η αξιοποίηση του οικοπέδου από το ίδιο το Γ. Νοσοκομείο Κεφαλονιάς για την κατασκευή ξενώνων φιλοξενίας ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού ως κίνητρο για την προσέλκυση ανθρώπινου δυναμικού που θα στελεχώσει το Γ.Ν.Κ. προς όφελος της υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

  Επίσης η λειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού για τα παιδιά των εργαζομένων του Νοσοκομείου , εφόσον το κυκλικό ωράριο και οι εργασιακές συνθήκες βάζουν εμπόδια στην ανατροφή των παιδιών τους.  

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Η ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΜΑΡΑΣ                     ΝΙΚΗ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ