Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
20 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Πρέπει να μιλήσει

Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που μιλούν μόνο όταν έχουν κάτι σημαντικό να πουν. Ένας απ’ αυτούς είναι ο Πέτρος Πετράτος που τις τελευταίες μέρες δημοσιεύει σε συνέχειες μία δημόσια παρέμβαση σχετικά με το άρθρο του τοπικού τύπου που αναφερόταν στην “ιερή οργή” του Σεβ. Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, κκ Δημήτριου, για το περιεχόμενο του πανηγυρικού που εκφώνισε στη Μητρόπολη για την 25η Μαρτίου ο εκπαιδευτικός Ηλίας Τουμασάτος.

Ο Δρ Πετράτος θεωρεί στην παρέμβασή του ότι, επειδή δεν υπήρξε αντίδραση διάψευσης από την Ιερά Μητρόπολη, η ενόχληση του Σεβ. Μητροπολίτη ήταν τωόντι αληθινή. Στη δική μας θεώρηση επί του ζητήματος, είχαμε εκφράσει την αδυναμία να πιστέψουμε ότι ο Σεβασμιώτατος απείχε απ’ τις εορταστικές εκδηλώσεις, εξαιτίας της διαφωνίας του με το περιεχόμενου του πανηγυρικού που εκφωνήθηκε απ’ τον Ηλία Τουμασάτο, διότι κάτι τέτοιο, κατά την ταπεινή μας οπτική, δε θα έβγαζε κανένα απολύτως νόημα.

Ας μην ξεχνάμε, ότι ο Πέτρος Πετράτος είχε δεχθεί πολλαπλάσια οργή, στα όρια του εκφοβισμού, απ’ την τοπική εκκλησία και μέρος της τοπικής κοινωνίας, όταν πριν από 35 περίπου χρόνια εκφώνησε πανηγυρικό εκθέτωντας ιστορικά στοιχεία για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό με τα οποία η Επισκοπή Κεφαλληνίας δε συμφωνούσε. Είχαμε την ελπίδα και την πεποίθηση, ότι μετά από τόσες δεκαετίες κάποια πράγματα δε θα μπορούσαν να παραμένουν τα ίδια.

Οι διαφορετικές απόψεις είτε γεφυρώνονται μέσα απ’ το διάλογο και τη σύνθεση, είτε, όταν δεν υπάρχει κοινό πεδίο αποδοχής, αντιμάχονται με τη νηφάλια κατάθεση αντικειμενικών τεκμηρίων.

Η διαφορετική άποψη, όταν αυτή εκφράζεται κόσμια, ευγενικά και τεκμηριωμένα, δεν μπορεί και δε θα πρέπει να ποινικοποιείται από κανέναν.

Δεν έχει σημασία αν διαφωνούμε με τον Τουμασάτο, τον Πετράτο ή το Σεβασμιώτατο. Σημασία έχει, υπό κάθε συνθήκη, να διατηρούμε ανοικτούς τους δίαυλους της επικοινωνίας μεταξύ μας, να μπορούμε να συζητάμε ψύχραιμα τις διαφωνίες μας και να αγαπιόμαστε είτε συμφωνούμε είτε όχι. Αυτό ισχύει από μία οικογενειακή συζήτηση μέχρι ένα διακρατικό συμβούλιο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης γνωρίζει καλά ότι οι κύριοι Ηλίας Τουμασάτος και Πέτρος Πετράτος δεν είναι κάποιοι φανατικοί αθεϊστές που σκοπό έχουν να αποδομήσουν την εκκλησία. Είναι δύο αξιοσέβαστοι ερευνητές που έχουν αφιερώσει πολύ μεγάλα μέρη των ζωών τους στις επιστήμες τους, στην έρευνα και στο να κάνουν τα παιδιά μας καλύτερα. Σε κάθε τους τοποθέτηση ή παρουσία, εκφράζουν πάντοτε σεβασμό, ευγένεια και μετροέπεια.

Μετά απ’ το δημόσιο διάλογο που προκλήθηκε, τις τάσεις “ανθρωποφαγίας” που εκδηλώθηκαν αλλά και τη δημόσια αντιπαράθεση που διχάζει τον τόπο, θεωρούμε ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα πρέπει να αποκαταστήσει την αλήθεια και να αποσοβήσει τις εχθρότητες που ταλανίζουν χωρίς λόγο την κοινωνική συνοχή. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, πρέπει να μιλήσει…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ