Σάββατο 27 Απριλίου 2024
19 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Σημαντική διάκριση για την Κεφαλονίτισσα δικηγόρο Μαρία Μοσχοπούλου | Στους top 20 κάτω των 40!

20+ Millennials που ξεχωρίζουν στην αγορά νομικών υπηρεσιών!

Η «υγεία» και ευημερία κάθε αγοράς παροχής υπηρεσιών, εξαρτάται και από την ανατροφοδότησή της με νέα στελέχη, τα οποία συνιστούν την επόμενη ημέρα εταιρειών και ομάδων. Το περιοδικό Lawyer παρουσιάζει την πρώτη λίστα 20 under 40 Business Law, με σκοπό ακριβώς να φέρει στο προσκήνιο νέα, ταλαντούχα στελέχη της αγοράς νομικών υπηρεσιών, φωτίζοντας έτσι το «μέλλον» του απαιτητικού αυτού κλάδου. 

Η λίστα καταρτίσθηκε μέσα από τις υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν και περιλαμβάνει στελέχη in-house νομικών τμημάτων και δικηγορικών εταιρειών έως 40 ετών, τα οποία εξελίσσουν τον κλάδο της δικηγορίας μέσω του έργου, των πρωτοβουλιών και των επιτυχιών τους. 

Το επίπεδο των υποψηφιοτήτων μας δυσκόλεψε με εποικοδομητικό τρόπο ως προς την επιλογή, κάτι που οδήγησε να παρουσιάσουμε στις σελίδες που ακολουθούν 10+1 στελέχη in-house νομικών τμημάτων και 10+1 στελέχη δικηγορικών εταιρειών. Η αριθμητική «ισορροπία» που προέκυψε, αποτελεί και μία ένδειξη της δυναμικής συνεργασίας που αναπτύσσεται μεταξύ των δύο πλευρών της εν λόγω αγοράς. 

Σας καλούμε να διαβάσετε τα stories που συνοδεύουν τους 20+2 της πρώτης λίστας «20under40 Business Law», ανακαλύπτοντας τη δυναμική της νέας γενιάς στο χώρο των νομικών υπηρεσιών. 

Συγχαρητήρια σε όλους και όλες! 

Για τη Μαρία Μοσχοπούλου:

«Νεανική και σύγχρονη ματιά σε γηραιά προβλήματα της δικηγορικής πρακτικής»

Η Μαρία Μοσχοπούλου είναι τριάντα ετών και μάχιμη δικηγόρος. Δικηγόρος εδώ και μία επταετία μαζί με τη δικηγορική άσκηση. Μάχιμη από τότε που θυμάται τον εαυτό της.
Η δικηγορία για μία γυναίκα στα τριάντα, με δικό της γραφείο από την ηλικία των είκοσι έξι, καμία προγενέστερη επαφή με το επάγγελμα, με τέσσερις ήδη υπαλλήλους – συνεργάτιδες, υποθέσεις απαιτητικές και συνθήκες ακόμη περισσότερο, μόνο μάχιμη μπορεί να είναι.
Εξειδικευμένη στο Αστικό Δίκαιο, με ένα πτυχίο σχεδόν Άριστα και Μεταπτυχιακό στο Αστικό Δίκαιο με Άριστα, αντιλήφθηκε από νωρίς ότι η αριστεία μόνον στην πράξη μπορεί να αποδειχθεί. Η ποιότητα, η αρτιότητα και ο επαγγελματισμός είναι οι αρχές που τη βοήθησαν να επιβιώσει για αρχή και σταδιακά να λάβει μία θέση, σε ένα ανδροκρατούμενο και εξαιρετικά ανταγωνιστικό επάγγελμα και να μπορέσει να μορφώσει μία πορεία με κατεύθυνση προς αυτό που ονειρευόταν πάντα: την αποτελεσματική επίλυση προβλημάτων.
Στο πλαίσιο της διαχρονικής της επιθυμίας να βρίσκει λύσεις σε προβλήματα και δυνάμει της εξειδίκευσής της στο εμπράγματο δίκαιο (δίκαιο ακινήτων), γεννήθηκε και εκπονήθηκε ένα νέο project, το οποίο για πρώτη φορά στόχευε να επιλύσει τα χρόνια προβλήματα των αγοραπωλησιών στην Ελλάδα. Δημιουργώντας το Propertycheck.gr, καθιέρωσε αυτοματοποιημένες κατά το δυνατόν διαδικασίες, όπου ο υποψήφιος αγοραστής ή ο πωλητής έχει πρόσβαση σε πλήρεις υπηρεσίες αγοραπωλησίας ακινήτων. Η ομάδα που δημιούργησε αποτελείται από όλους τους απαραίτητους επαγγελματίες που απαιτούνται για μία αγοραπωλησία, ενώ η εμπειρία της από τα προβλήματα που ανακύπτουν, κάνει το δικηγορικό γραφείο να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά. Έτσι, οι υποθέσεις που αναλαμβάνουν τρέχουν άμεσα, γρήγορα και αξιόπιστα με την ελάχιστη δυνατή ταλαιπωρία των μερών.
Η επιτυχία του Propertycheck.gr όπως και της μέχρι τώρα επαγγελματικής προσπάθειάς της οφείλεται στην επιστημονική εξειδίκευση καθώς και στο ότι της δόθηκε η ευκαιρία να εφαρμόσει τη νεανική και σύγχρονη ματιά σε γηραιά προβλήματα της δικηγορικής πρακτικής, υπηρετώντας το στόχο με τον οποίο ξεκίνησε: να επιλύει προβλήματα και να προσαρμόσει τη δικηγορία στα νέα μέτρα και στις νέες απαιτήσεις της σύγχρονης καθημερινότητας.

Βιογραφικό

Με καταγωγή από την Αχαϊκή πρωτεύουσα και κεφαλλονίτικο πείσμα, η Μαρία Μοσχοπούλου ήξερε από πάντα ότι θέλει να γίνει Δικηγόρος. Δεν ήξερε πως η δικηγορία δεν είναι μόνον επιλογή επαγγέλματος αλλά και επιλογή ζωής. Το έμαθε στην πράξη. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στη Νομική Θεσσαλονίκης, δούλεψε για ένα διάστημα στο Nottingham της Αγγλίας όπου συνδύασε την εργασία της σε νομική εταιρεία με το πρόγραμμα Erasmus για σπουδές. Η πρακτική άσκηση ξεκίνησε στην Αθήνα σε συμβουλευτική νομική εταιρεία και ολοκληρώθηκε στον Πειραιά σε γραφείο μάχιμης δικαστηριακής δικηγορίας. Οι συνθήκες αλλά και η ακατάπαυστη προσπάθειά της, την έκαναν να κατορθώσει να αναλάβει από τα σχεδόν 23 της τις πρώτες υποθέσεις της. Κι αν παλιά ισχυριζόταν ότι ήταν ηλικιακά μεγαλύτερη, για να εξασφαλίσει την εύνοια των εντολέων της, τα επιστημονικά και επαγγελματικά επιτεύγματά της σε συνδυασμό με την καθημερινή της πάλη στον στίβο της δικηγορίας, την κάνουν πλέον να λέει την αλήθεια της. Για την ηλικία της και πάντα για τις υποθέσεις της.

πηγή: lawyermagazine.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ