Τρίτη 16 Απριλίου 2024
21 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Καρέ καρέ η επίσκεψη Τσίπρα στην Κεφαλονιά (video)

Editorial

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κεφαλονιά είναι πλέον ένα γεγονός. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πέρασε με το τελευταίο καραβάκι από τη Ζάκυνθο προς το νησί μας το βράδυ της Πέμπτης(16/7/20), και άφησε το Ιόνιο πίσω του το βράδυ της Παρασκευής(17/7/20) ταξιδεύοντας αεροπορικώς προς Αθήνα. Πως αποτιμάται η επίσκεψή του μέσα σε αυτές τις λιγότερο από 24 ώρες παραμονής του στην Κεφαλονιά;

Με το που πάτησε το πόδι του στην Πεσσάδα έγινε δεκτός με αγκαλιές, χαμόγελα και πολλές σέλφι! Παρότι είχε προηγηθεί μία πλήρης και γεμάτη μέρα στη Ζάκυνθο, ο πρώην Πρωθυπουργός δεν κρύφτηκε πίσω από τα φιμέ τζάμια του αυτοκινήτου του, αλλά βγήκε στον κόσμο, δέχτηκε να φωτογραφηθεί με όλους και συνομίλησε σε όμορφο κλίμα με τους πολίτες. Αυτό το στιγμιότυπο είναι και το σήμα κατατεθέν για την προσωπικότητα του Αλέξη Τσίπρα που έχει αποδείξει ότι η αύρα του συγκινεί τον κόσμο, προκαλεί οικειότητα και αποδοχή ενώ κερδίζει τις εντυπώσεις από φίλους και αντιπάλους.

Το πρωί της Παρασκευής τον υποδέχθηκαν φίλοι και στελέχη του κόμματός του στην Πλατεία Καμπάνας μετά μουσικής! Κι εκεί το ίδιο σκηνικό. Χαμόγελα, συγκίνηση, αποδοχή… Ίσως, σε κάποιες περιπτώσεις, πέραν του δέοντος και πέραν των μέτρων ασφαλείας ενάντια στην εξάπλωση του κορωναϊού! Η καρδιά σα μιλήσει, το μυαλό υποτάσσεται…

Οι καταστηματάρχες στο Λιθόστρωτο καλωσόρισαν τον Αλέξη Τσίπρα, τον τρατάρισαν τοπικά εδέσματα και, φυσικά, του είπαν τα μεγάλα τους παράπονα κυρίως για την οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν. Οι μειωμένοι τζίροι σε συνδυασμό με τις τρέχουσες υποχρεώσεις(ενοίκια-επιταγές) είναι το εκρηκτικό μείγμα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε «επαγγελματικές χειραψίες» και «προσπεράσεις». Κοντοστεκόταν στα πηγαδάκια, αντάλασσε απόψεις και, ξανά και ξανά, έβγαζε φωτογραφίες με τους πολίτες που αγωνιούσαν γι’ αυτήν τη σύγχρονη μορφή αυτογράφου, τη σέλφι!

Λίγο μετά, στο θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» και στη σύσκεψη που ακολούθησε με φορείς της εστίασης και του τουρισμού, ο Αλέξης άφησε το «όπλο» της επικοινωνίας και ενεργοποίησε ένα άλλο, αυτό της ρητορικής. Δεινός λέγειν! Απολογήθηκε αρχικά για τ’ ότι δεν επισκέφτηκε την Κεφαλονιά ως Πρωθυπουργός, έπλεξε το εγκώμιο για τον τόπο μας και μίλησε επί της ουσίας για την ύφεση που αντιμετωπίζουν οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη στρατηγικού σχεδίου ενώ επισήμανε ότι πίσω απ’ τα νούμερα που αραδιάζονται στις ειδήσεις, κρύβονται ανθρώπινα δράματα που χρειάζονται την κρατική αρωγή.

Στη συνέχεια ακολούθησε η σύσκεψη με του τέσσερις Δημάρχους των νησιών μας στο Δημαρχείο Αργοστολίου. Ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των Δημάρχων και έκανε παρεμβάσεις εκεί που το έκρινε σκόπιμο. Στην εν λόγω σύσκεψη είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και κυβισθήσεις αφού, ούτε λίγο ούτε πολύ, κάποιοι μέχρι πρότινος πολέμιοι της διάσπασης του ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς έγιναν ξαφνικά υπέρμαχοί της, ενώ με παρόμοιο τρόπο η απλή αναλογική, της οποίας το status διασύρθηκε στα μάτια των πολιτών από τις αδιαφανεις μεθοδεύσεις, έφτασε να αποθεωθεί τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι αναμένεται στη Βουλή νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη που προβλέπει την κατάργησή της…

Το kefaloniastatus.gr θα δώσει τις επόμενες μέρες τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να ακούσουν οι ίδιοι μέσα από τα πολλά ξεχωριστά βίντεο που ετοιμάζει, τις τοποθετήσεις όλων των φορέων και όλων των Δημάρχων για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των αναγνωστών του.

Αμέσως μετά ο Αλέξης Τσίπρας αναχώρησε για το Ληξούρι όπου στο λιμάνι είχαν συγκεντρωθεί πολλοί ληξουριώτες για να τον υποδεχθούν με εκδηλώσεις θαυμασμού και αποδοχής. Στο Ληξούρι επιλέχθηκε να γίνει το μεσημεριανό γεύμα με φίλους και συντρόφους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να μιλήσουν μαζί του πιο χαλαρά και να του μεταφέρουν τις απόψεις τους. Αμέσως μετά το γεύμα ο Αλέξης Τσίπρας αποσύρθηκε για την απαραίτητη ξεκούραση και εν συνεχεία πέταξε στις δέκα το βράδυ από τις Μινιές για Αθήνα.

Εν κατακλείδι, ο πρόεδρος δε «φοβήθηκε» τον κόσμο και περπάτησε στην καρδιά της πόλης ανάμεσα στους πολίτες. Η επαφή του με τους πολίτες είναι το μεγάλο του ατού και θα μπορούσε να είχε αξιοποιηθεί περισσότερο. Ήταν αστοχία του επιτελείου του να μη γίνει κάποια ομιλία που να απευθύνεται προς όλους τους πολίτες, και ιδιαίτερα προς τα μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε με το χάρισμα που διαθέτει στο λόγο να τονώσει το ηθικό των φίλων και υποστηρικτών του και, παράλληλα, να τους ενημερώσει από πρώτο χέρι γι΄ αυτά που ο ίδιος θα θεωρούσε απαραίτητα. Η «πλύση εγκεφάλου» που γίνεται καθημερινά στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, αυτά που εισέπραξαν πακτωλό χρημάτων από την κυβέρνηση με αδιαφανείς μεθόδους, θα μπορούσε να ανασχεθεί με μια δυνατή ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά την παραμονή του στην Κεφαλονιά.

Για το τέλος κρατήσαμε κάτι λίγο, αλλά όχι ασήμαντο. Αν μας επιτραπεί να συνεισφέρουμε την άποψή μας στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα, προτείνουμε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επιλέξει να μετακινείται με ηλεκτρικά αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων και μηδενικής κατανάλωσης ορυκτέλαιων καυσίμων. Αυτό θα είναι ένα καλό παράδειγμα προς την απομυθοποίηση του ΙΧ ως ένα δείγμα οικονομικής και πολιτικής καταξίωσης, όπως είναι μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, καθώς κι ένα σύμβολο της ισχυρής μέριμνας για την οικολογία που ανέκαθεν διέκρινε τις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ