Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021
27.8 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

O Δημήτρης Αντωνάτος στο kefaloniastatus.gr

Editorial

Ο Δημήτρης Αντωνάτος έγινε πρόσφατα γνωστός όχι μόνο σε όλους τους Θιακοκεφαλονίτες αλλά και στην πανελλήνια και διεθνή στιβική κοινότητα με τις συγκλονιστικές επιδόσεις του στο άθλημα της σφαιροβολίας.

Του Γιάννη Βαρούχα

Ο Δημήτρης είναι πλέον πρωταθλητής Ελλάδας στις κατηγορίες Κ16(4kg) και Κ18 (5kg). Είναι ο πρώτος Έλληνας σφαιροβόλος με επίδοση άνω των 20 μέτρων στο Κ16 (4kg) καθώς έστειλε την τετράκιλη σφαίρα στα 20,10 μέτρα, ενώ στο ΒΟΛΟ κέρδισε και το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ Κ18 (5kg) σημειώνοντας νέο ρεκόρ καθώς έστειλε την πεντάκιλη, αυτήν τη φορά, σφαίρα στα 18,19 μέτρα!

Η επίδοση των 18,19 μέτρων με σφαίρα πέντε κιλών είναι για φέτος η 20ή καλύτερη στον κόσμο στην κατηγορία των Κ18, που αυτό σημαίνει ότι είναι η 20ή μεταξύ επιδόσεων που αφορούν και παιδιά που είναι μέχρι δύο χρόνια μεγαλύτερα απ’ το Δημήτρη, και η πρώτη στην κατηγορία των Κ16 σε όλο τον κόσμο! Στη δε κατηγορία των Κ17 αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη σε όλο τον κόσμο και πρώτη σε ολόκληρη την Ευρώπη! Για την Ελλάδα στην Κ16(5kg) είναι η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών!!!

Αν συλλογιστούμε ότι ο Δημήτρης Αντωνάτος πέτυχε όλα αυτά τα μικρά και τεράστια θαύματα στην ηλικία των μόλις 14,5 ετών, μπορούμε δίκαια και με ασφάλεια να εικάσουμε ότι το μέλλον που είναι μπροστά του επιφυλάσσει πολλές ακόμη επιτυχίες. Η συγκίνηση και η χαρά για τον πατέρα και προπονητή του, Γιώργο, που είναι ένας παλιός και έμπειρος σφαιροβόλος, αλλά και για όλη την οικογένεια είναι οι μόνες που μπορούν να συναγωνιστούν και να ξεπεράσουν τις τεράστιες επιτυχίες του Δημήτρη!

Μια τυπική εβδομάδα για το Δημήτρη αποτελείται από 3 μέρες γήπεδο (σφαίρα) και 3 μέρες γυμναστήριο. Άρα 6 μέρες την εβδομάδα προπόνηση.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο σκεφτήκαμε ότι ήταν ανάγκη και υποχρέωσή μας να προβάλλουμε το Δημήτρη όχι μόνο ως ένα σπουδαίο αθλητή, αλλά και ως μία ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη προσωπικότητα. Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε πάρα πολύ που απάντησε θετικά στο αίτημά μας για μία γραπτή συνέντευξη (οι αθλητικές του υποχρεώσεις αλλά και η ταπεινότητα που τον διακρίνει δε μας έδωσαν τη δυνατότητα για κάτι περισσότερο) και να πούμε ότι οι απαντήσεις του μας εξέπληξαν ευχάριστα αποδεικνύοντας ότι πίσω από μεγάλους αθλητές κρύβονται μεγάλα πνεύματα!

Ο Δημήτρης με τους προπονητές του Γρηγόρη Τζωρτζιάδη και Γιώργο Αντωνάτο.

Διαβάστε παρακάτω τις απαντήσεις του Δημήτρη Αντωνάτου στις ερωτήσεις του Γιάννη Βαρούχα:

 1. Δημήτρη κατ’ αρχάς να σε συγχαρούμε από καρδιάς για τις σπουδαίες επιτυχίες που έχεις καταγράψει μέχρι σήμερα και να σου ευχηθούμε ολόψυχα καλή και ανάλογη συνέχεια μακριά από τραυματισμούς!
  Πες μας όμως, πως αισθάνεσαι που κατάφερες την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών για την Ελλάδα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18 αν και είσαι ακόμη στην κατηγορία των Κ16;


  ΔΑ: Ευχαριστώ πολύ για τα συγχαρητήρια! Η αλήθεια είναι πως στην αρχή της χρονιάς ούτε εγώ περίμενα τέτοιες επιδόσεις. Μετά από τους πρώτους αγώνες είχα καταλάβει ότι μπορούσα να καταφέρω αυτό το ρεκόρ. Σίγουρα νιώθω περήφανος για τη δουλειά που έβγαλα τους τελευταίους μήνες, είμαι ευγνώμων στους προπονητές μου αλλά επίσης νιώθω χαρούμενος που στην πρώτη χρόνια πρωταθλητισμού για εμένα πέτυχα αυτές τις επιδόσεις.
 2. Διαβάζουμε ότι αυτή η επίδοση σε φέρνει πρώτο παγκοσμίως με σφαίρα 5Κ για παμπαίδα. Έχοντας θέσει τον πήχη τόσο ψηλά, ποιες είναι οι επόμενες στοχεύσεις σου;

  ΔΑ: Όπως το είπατε, όσο ανεβαίνει ο πήχης τόσο ανεβαίνουν και οι απαιτήσεις. Για του χρόνου σίγουρα ο βασικός στόχος είναι να πάρω την πρόκριση στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Κ18 και, γιατί όχι, να μη διακριθώ σε μια καλή θέση στους συγκεκριμένους αγώνες. 
 3. Αναμφίβολα η στήριξη των γονιών σου αποτέλεσε μεγάλη βοήθεια ως προς τις επιτυχίες σου δεδομένου ότι και ο πατέρας σου είναι παλαίμαχος σφαιροβόλος. Ποιοι άλλοι παράγοντες σε έσπρωξαν στην υπεροχή;

  ΔΑ: Υπήρχαν πολλοί παράγοντες … καταρχάς πρώτα από όλα ο προπονητής μου, Γρηγόρης Τζωρτζιάδης, που το τελευταίο εξάμηνο ξοδεύει πολλές ώρες τη μέρα για να με βοηθάει εξ’ αποστάσεως, όχι μόνο προπονητικά, αλλά και ψυχικά. Πρώτος στόχος του είναι η σφυρηλάτηση του χαρακτήρα μου και μετά η αθλητική μου ανάπτυξη. Άλλος παράγοντας στην επιτυχία ήταν σίγουρα το κίνητρο. Το κίνητρο μου για φέτος ήταν να συμμετάσχω στον διεθνή αγώνα Ελλάδα-Κύπρος. Για να το κατάφερνα αυτό έπρεπε να βγω στην 1η ή 2η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18. 
 4. Ποιες στερήσεις πρέπει να υπομένει κανείς για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο πρωταθλητισμού (εφόσον έχει την αθλητική ικανότητα);

  ΔΑ: Να σας πω την αλήθεια, στις ηλικίες σαν την δική μου σίγουρα δεν υπάρχει σοβαρή πίεση… το πολύ-πολύ να χάσει κάποιος μια βόλτα με τους φίλους του… Εγώ προσωπικά δεν έχω νιώσει κάποια πίεση και πιστεύω ότι είναι λάθος από μικρή ηλικία να πέφτει βάρος στα παιδιά. Βέβαια βασική προϋπόθεση για κάποιον προκειμένου να νιώθει ελεύθερος (κάνοντας το απαιτούμενο αθλητικό πρόγραμμα) είναι πραγματικά να του αρέσει αυτό που κάνει. Αυτό μπορεί να το επηρεάσει μόνο ο ίδιος δημιουργώντας κίνητρα και θέτοντας στόχους για τον εαυτό του.
 5. Δημήτρη είσαι μόλις 14,5 ετών, μαθητής Γυμνασίου. Αυτή η τεράστια αθλητική καριέρα που χτίζεις αφήνει περιθώρια για άλλα πράγματα στη ζωή σου;

  ΔΑ: Φυσικά και αφήνει περιθώρια και μπορώ να πω ότι τα αυξάνει περαιτέρω! Με τον πρωταθλητισμό που κάνω ανοίγονται πολλοί δρόμοι για το μέλλον… Ένα παράδειγμα από μία τέτοια μελλοντική ευκαιρία είναι οι σπουδές στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ. Όλα τα πανεπιστήμια της Αμερικής δίνουν παρά πολλές αθλητικές υποτροφίες κάθε χρόνο. Λανθασμένα από πολλούς γονείς ο αθλητισμός μεταφράζεται ως απομόνωση και χάσιμο επαγγελματικών ευκαιριών και για αυτό αποτρέπουν τα παιδιά τους από το να ασχοληθούν με αυτόν. Πρέπει όμως αυτά τα στερεότυπα, όπως ότι ο αθλητισμός περιορίζει την ζωή, να σταματήσουν να υπάρχουν. 
 6. Μπορείς να μας περιγράψεις μία τυπική εβδομάδα ως προς το πρόγραμμμα των προπονήσεων που κάνεις και τη σχετική διατροφή που απαιτείται;

  ΔΑ: Μια τυπική εβδομάδα για εμένα αποτελείται από 3 μέρες γήπεδο (σφαίρα) και 3 μέρες γυμναστήριο. Άρα 6 μέρες την εβδομάδα προπόνηση. Η προπόνηση είναι 1.30-2.00 ώρες, ανάλογα το πρόγραμμα που έχω λάβει από τον προπονητή. Προσπαθώ στη διατροφή μου να συμπεριλαμβάνω τα πάντα. Αυτές κιόλας είναι οι απαιτήσεις του αθλήματος. Οι υδατάνθρακες είναι κύριο συστατικό μαζί με τις πρωτεΐνες. Προσπαθώ να αποφεύγω τα λιπαρά αν και αυτά χρειάζονται στη διατροφή μου. 
 7. Πέρα από τα συγχαρητήρια που εισπράττεις και που σου αξίζουν, υπάρχει κάποια έμπρακτη στήριξη από τη μεριά της πολιτείας προκειμένου να αξιοποιηθούν οι τεράστιες δυνατότητες/προοπτικές που παρουσιάζεις για το μέλλον;

  ΔΑ: Δεν έχει χρειαστεί η πολιτεία να με βοηθήσει καθώς ό,τι χρειάζομαι μου το παρέχει το σωματείο μου, η ΓΕΚεφαλληνίας που την ευχαριστώ πολύ για αυτό. Παρ’ όλα αυτά είμαι σίγουρος πως άμα χρειαστεί η βοήθεια της πολιτείας στο μέλλον θα υπάρχει εκεί να με στηρίξει.  
 8. Ποιο είναι το μήνυμά σου προς όλους εμάς που σε παρακολουθούμε με σεβασμό. Τι σου αφήνει αυτή η πορεία κορυφής;

ΔΑ: Να ξαναπώ ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξη από όλους σας. Είναι υψίστης σημασίας!! Αυτή η πορεία κορυφής, όπως αναφέρετε, μου δείχνει πραγματικά τι πάει να πει πρωταθλητισμός και όλα τα θετικά ερεθίσματα που αφήνει. Το μήνυμά μου είναι οι γονείς να μην είναι αρνητικοί προς τον αθλητισμό και να προτρέπουν τα παιδιά τους από μικρή ηλικία να ασχολούνται με αυτόν. Ο αθλητισμός έχει πολλά να προσφέρει στον άνθρωπο. 

Το kefaloniastatus.gr εύχεται στο Δημήτρη Αντωνάτο να είναι πάντα ευτυχισμένος και να πετυχαίνει όλους τους στόχους που βάζει στη ζωή του-μέσα κι έξω από το γήπεδο!

Επίσης εύχεται καλή επιτυχία στο Δημήτρη που θα συμμετέχει με την Εθνική ομάδα στη διεθνή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου Κ18, που θα πραγματοποιηθεί 21-22 Ιουλίου στην Κύπρο!

Γιάννης Βαρούχας

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τις επιδόσεις του Δημήτρης σε Πάτρα και Βόλο αντίστοιχα:

Την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα για την κατηγορία κάτω των 16 ετών πέτυχε ο Δημήτρης Αντωνάτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 26-27 Ιουνίου στην Πάτρα. Ο νεαρός σφαιροβόλος έριξε 20,10μ
Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Κεφαλλονίτικου στίβου πέτυχε ο Δημήτρης Αντωνάτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 2021, που έγινε στο Πανθεσσαλικό στάδιο Βόλου το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιουλίου.  Ο 15χρονος αθλητής της ΓΕΚ κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση στη σφαιροβολία, ρίχνοντας 18,19μ (σφαίρα 5 κιλών), που αποτελεί μια από τις καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών στην Ελλάδα και φυσικά νέο ρεκόρ Κεφαλονιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3,637ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,407ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
8ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
85ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται