Τρίτη 28 Μαρτίου 2023
14 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Νέο τοπίο στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου; | Ορκίστηκε Σύμβουλος ο Διονύσης Γασπαρινάτος

Editorial

Η παραίτηση του πρώην Δήμαρχου Αργοστολίου, Μάκη Φόρτε, απ’ τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Αργοστολίου, οπότε και απ’ τη θέση του επικεφαλής της 3ης σε δύναμη Δημοτικής Παράταξης “Για την επόμενη μέρα”, έφερε το αποτέλεσμα της σημερινής ορκωμοσίας του Διονύση Γασπαρινάτου ως Δημοτικού Συμβούλου καθώς ήταν ο πρώτος επιλαχόντας στη ΔΕ Αργοστολίου. Θα είναι άραγε αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης ή θα υπάρξουν κι άλλα;

Γιάννης Βαρούχας

Ο Μάκης Φόρτες εκπροσώπησε τη δημοτική παράταξη την οποία στήριξε επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μετά από ομόφωνη απόφαση της Οργάνωσης Μελών του Αργοστολίου και τη σύμφωνη τοποθέτηση της Νομαρχιακής Επιτροπής. Ωστόσο, ο ίδιος δεν ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά αποτέλεσε μία συνεργαζόμενη προσωπικότητα. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά με τον Διονύση Γασπαρινάτο ο οποίος είναι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κεφαλονιάς και υπεύθυνος του τομέα αυτοδιοίκησης.

Συνεπώς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποκτά έναν Δημοτικό Σύμβουλο που υπηρετεί τις πολιτικές του και εργάζεται προς την κατεύθυνση της συγκρότησης μιας κοινωνικής πλειοψηφίας υπέρ των θέσεών του και υπέρ της προοπτικής να επανέλθει στη διαχείριση της χώρας.

Μετεκλογικά των αυτοδιοικητικών καλπών του Μαΐου του 2019, προέκυψαν κι άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που έγιναν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αυτοί οι Δημοτικοί Σύμβουλοι είχαν ως αφετηρία τους μια άλλη δημοτική παράταξη απ’ αυτήν που στήριξε το κόμμα τους στις τελεταίες εκλογές. Η παρουσία του Διονύση Γασπαρινάτου στο Δημοτικό Συμβούλιο εντείνει πλέον την προοπτική αυτόνομης καθόδου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές. Οπότε ο καθένας καταλαβαίνει ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν αναπόδραστα ερωτήματα και δύσκολες αποφάσεις…

Εικόνα: Απο τη σημερινή ορκωμοσία (5/9/22) του Διονύση Γασπαρινάτου ως Δημοτικού Συμβούλου Αργοστολίου.

Η παρούσα πολιτική εξέλιξη διασταυρώνεται με μία ακόμη πολιτική συγκυρία που κάνει τα πράγματα πιο ενδιαφέροντα. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πηγές, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μετά την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και την πανηγυρική επανεκλογή του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα, δίνει μεγάλη έμφαση στον Τομέα Αυτοδιοίκησης. Ως εκ τούτου η Πολιτική Γραμματεία έχει συστήσει ειδική επιτροπή επί του ζητήματος η οποία αφού λάβει τις απαραίτητες ενημερώσεις θα προβεί σε ενέργειες για τη συγκρότηση δυναμικών σχημάτων που θα μπορούν όχι απλά να καταγράψουν ποσοστά διαμαρτυρίας όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα στους περισσότερους Δήμους και Περιφέρειες της χώρας, αλλά να σημειώσουν επιτυχίες και εφαρμογή δημοκρατικών πολιτικών στην πάντα ευαίσθητη και κοντά στην καθημερινότητα του πολίτη τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν εκμεταλλεύτηκε την εκλογική δυναμική που παρουσιάζει τα τελευταία 10 χρόνια προκειμένου να δημιουργήσει αυτοδιοικητικά στελέχη. Σε τοπικό επίπεδο, σειρά συγκυριών και αστοχιών που δεν είναι επί της παρούσης, εμπόδισαν αυτήν την προοπτική. Ένα κόμμα όμως που θέλει να βρίσκεται στη διαχείριση της χώρας δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά χωρίς τη γείωση της αυτοδιοίκησης. Πολιτικοί που άγονται και φέρονται ανάλογα με τις εκάστοτε συγκυρίες βλάπτουν το χώρο και δε βοηθούν παρά μόνο τις προσωπικές τους καριέρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οφείλει να δράσει άμεσα αν θέλει οι πολιτικές του να έχουν αύριο.

Γιάννης Βαρούχας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται