Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
14.3 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Οι “Άγγελοι επί γης” πάνε ΑΘήνα υπό την αιγίδα της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά

Editorial

Το βιβλίο του Γιάννη Βαρούχα “Άγγελοι επί γης” από τις εκδόσεις Περισπωμένη, θα παρουσιαστεί στην Αθήνα με εκλεκτούς ομιλητές και με συνδιοργάνωση της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά.

Την περασμένη Πέμπτη φιλοξενήθηκα στη ραδιοφωνική εκπομπή “Α λα μπρατσέτα” με οικοδεσπότες τη Βάνια Σαμόλη και τον Παναγιώτη Ζαφείρη. Ως “αντίδωρο” για την τιμή της πρόσκλησης που μου έκαναν, ανακοίνωσα μέσα από τη συχνότητα του Ionian Galaxy ότι προγραμματίζεται παρουσίαση του βιβλίου μου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην έδρα της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη.

Δοθείσης της ευκαιρίας θέλω να ευχαριστήσω θερμά το ΔΣ της Αδελφότητας που πέρασε ομόφωνα και με πολύ χαρά το αίτημά μας για σύμπραξη στην πρώτη εκτός Κεφαλονιάς παρουσίαση του βιβλίου μας!

Εικόνα: Το ιδιόκτητο κτίριο της Αδελφότητας στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 144 στον Πειραιά. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, ο πρώτος του όροφος, όπου βρίσκεται η μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων, θα μας φιλοξενήσει στις 10 Δεκεμβρίου, ημέρα Σάββατο!

Η επιχειρούμενη εκδήλωση θα ξεφύγει από τα στενά περιθώρια μιας παρουσίασης βιβλίου και θα λάβει τις διαστάσεις μιας πολιτιστικής και επιστημονικής ημερίδας. Εκλεκτοί και διακεκριμένοι ομιλητές θα διεισδύσουν στα θέματα που αφορούν το θεσμικό πλαίσιο της προστασίας των ζώων, αλλά και των ανθρώπων, τη σημασία της σχέσης μεταξύ των παιδιών και των ζώων ενώ ειδική γραφολόγος θα προσπαθήσει να ερμηνεύσει τις ζωγραφιές του βιβλίου οι οποίες θυμίζουμε ότι έγιναν από παιδιά!

Πιο συγκεκριμένα οι μέχρι στιγμής συντελεστές που έχουν κλειδώσει τη συμμετοχή τους (χωρίς αυτή να είναι η τελική εικόνα καθώς υπάρχει ενδιαφέρον για περισσότερες συμμετοχές) είναι οι εξής:

Χιόνης Διονύσης, πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος

Σταθόπουλος Νικόλαος, Διεπιστημονικό Κέντρο Αθηνών

-Ευδοξία Φασούλα, Διδάκτωρ Εγκληματολογίας Πανεπιστημίου Μονάχου, γραφολόγος

Ιωάννης Κοσμάτος, Αγγλική φιλολογία και ψυχολογία, εκπαιδευτικός και πρώην Διευθυντής του Β Λυκείου Αργοστολίου

Νικόλας Φαραντούρης, Καθηγητής της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανταγωνισμού, Ενέργειας και Μεταφορών και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Στρατηγική, Δίκαιο & Οικονομικά της Ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο.

Η εκδήλωση προορίζεται για τις 10 Δεκεμβρίου, ημέρα Σάββατο, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η πρόσκληση των διοργανωτών μαζί με το οριστικό πρόγραμμα και τους συντελεστές.

Να θυμίσουμε ότι όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου που αφορούν τα πνευματικά δικαιώματα του συγγραφέα, κατευθύνονται προς το ζωοφιλικό καταφύγιο DORIS ARK στο Αργοστόλι, καθώς επίσης και ότι το εν λόγω βιβλίο είναι δίγλωσσο (ελληνικά & αγγλικά) με μετάφραση από τον Ιωάννη Κοσμάτο. Τις ζωγραφιές του βιβλίου τις έκαναν οι μαθήτριες και οι μαθητές της Μαρίνας Στελλάτου στο εργαστήρι ζωγραφικής για μικρούς και μεγάλους “Αποτυπώματα”.

Στο παρακάτω βίντεο μοιράζομαι “on air” την είδηση της παρουσίασης του βιβλίου μας στην Αθήνα σε συνεργασία με την Αδελφότητα του Πειραιά και τις εκδόσεις Περισπωμένη.
Καλή αντάμωση λοιπόν, αυτήν τη φορά στο κλείνον άστυ!
Γιάννης Βαρούχας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ