Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
14.6 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ένας άξιος Πρόεδρος στα Μαυράτα

Γράφει η Ειρήνη Φωκά

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των αρθρογράφων τους και όχι κατά ανάγκη του kefaloniastatus.gr

Πόση μουρμούρα έχουμε ακούσει από και για τους πρώην κοινοτάρχες που δεν έχουν αρμοδιότητες, κονδύλια και τα χωριά τους είναι εγκαταλελειμμένα από τον κεντρικό Δήμο;

Να όμως που υπάρχουν παραδείγματα, όπως αυτό των Μαυράτων, που δείχνουν ότι “δεν κάνουν τα ράσα τον παπά”, αλλά ο άνθρωπος είναι αυτός που τιμά τη θέση που έχει και εκμεταλλεύεται ή όχι τις δυνατότητες και ευκαιρίες που του δίνονται να την υπηρετήσει προς το κοινό συμφέρον.

Εκθέτω τις ενέργειες του συγχωριανού μου Γιάννη Χούνου καταρχήν για να τον συγχαρώ και κατά δεύτερον για να υποστηρίξω την άποψη ότι ο καθένας από τη θέση που υπηρετεί μπορεί να κάνει σπουδαία και όμορφα πράγματα, βελτιώνοντας τη ζωή των συνανθρώπων του και προάγοντας  τις αξίες της μικρής κοινωνίας μας που είναι ένα κύτταρο του ευρύτερου συνόλου.

Αρκεί βέβαια να έχει ΟΡΑΜΑ και να προγραμματίζει το ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ του.

Πριν ενάμισι χρόνο περίπου ανέλαβε Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου στα Μαυράτα ο Ιωάννης Χούνος. Ένας άνθρωπος που ήξερε καλά τα προβλήματα του χωριού, είχε όραμα και διάθεση να προσφέρει.

Σήμερα η εικόνα του χωριού έχει αλλάξει αισθητικά και λειτουργικά:

-Ανακαινίστηκε πλήρως η “Τρόμπα” το διαχρονικό σημείο συνάντησης των παιδιών και νέων του χωριού. (Ήταν όπως είχε κτιστεί τη δεκαετία του 50).

-Ανακαινίστηκε πλήρως το κοινοτικό κτίριο επιφάνειας 200τ.μ.: Επισκευές υδραυλικών, σοβαντίσματα, βαψίματα, καλλωπισμός της πλατείας, τοποθέτηση ελεύθερου wi-fi.

-Οι δρόμοι του χωριού είναι καθαροί και οι μάντρες των  σπιτιών που οι ιδιοκτήτες τους απουσιάζουν ασβεστωμένες.

-Οι λάμπες των δρόμων λειτουργούν! βασικό στην ερημιά που είναι το κάθε σπίτι…

-Οι αγροτικοί δρόμοι είναι προσβάσιμοι και βουλώθηκαν κάποιες “αιώνιες τρύπες” στην άσφαλτο.

Αυτά που περιγράφω-και ίσως και άλλα που μου διαφεύγουν-μπορεί να φαίνονται μικρά και απλά και ίσως σε μερικούς προκαλούν γέλιο, αλλά δεν είναι καθόλου αυτονόητα… Είναι σημαντικά και διευκολύνουν την καθημερινή ζωή σ’ ένα μικρό χωριό.

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος Ιωάννης Χούνος έχει δρομολογήσει την επισκευή του γηπέδου 5Χ5 (που έχει ρημάξει), την ανανέωση της παιδικής χαράς και την επισκευή της περίφραξης του νεκροταφείου, η οποία επίσης δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν.

Φυσικά για όλ’ αυτά χρειάστηκε τη συνδρομή των υπηρεσιών και των οικονομικών πόρων του Δήμου, τα οποία όμως αξιοποίησε στο έπακρο. Επίσης έλαβε οικονομική χορηγία και εθελοντική εργασία από χωριανούς που μοιράστηκαν το πάθος του και το όραμά του.

Θα ακολουθήσουν και πολιτιστικά γεγονότα τον Αύγουστο…

Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο που νοικοκύρεψε το χωριό μας!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Άξιος ο πρόεδρος και εξαιρετικός άνθρωπος, η γειτονιά όμως που βρίσκεται η εκκλησία των Μαυρατων , δεν έχει την ίδια ωραία όψη. Σκουπιδαριό και παρατημένα αυτοκίνητα έβλεπα όταν πήγαινα στην Χάρη της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ