Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13.3 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Πέντε κιλά ιδεολογία κυρ Στέφανε…

Γράφει η Άννα Καραπέτσα

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν την άποψη των αρθρογράφων τους και όχι κατά ανάγκη του kefaloniastatus.gr

Τέλη Ιουλίου 2020

Η Αγία Σοφία γίνεται τζαμί και οι καμπάνες σημαίνουν έναν πένθιμο σκοπό. Στο χωριό Χελιδόνι Ηλείας ξεσπάει ανεξέλεγκτη πυρκαγιά, το ίδιο και στις Κεχριές Κορίνθου. Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μάρκου στοχοποιείται και τελικά αποβάλλεται από την αίθουσα της Ολομέλειας γιατί του καταλογίζουν ότι νωρίτερα είχε χειρονομήσει – απρεπώς- κατά του βουλευτή ΚΙΝΑΛ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Εντωμεταξύ η επίσης οριστικώς και αμετακλήτως στοχοποιημένη Όλγα Γεροβασίλη έχει στήσει πηγαδάκι στο εντευκτήριο με τον αλώβητο κ. Γεραπετρίτη και τα λένε – ποιος ξέρει τι..- αναντίλεκτα σεμνυόμενοι και μέσα σε έναν ορυμαγδό καυτών εξελίξεων. Είπαμε, στο Αιγαίο επικρατεί ανησυχητική ένταση.. το Καστελόριζο σιγοβράζει, ο Ερντογάν δεν φαίνεται να καταλαβαίνει και πολλά ή δεν μας έχει περί πολλού και η γνωστή τοις πάσι, έγκριτη και αναγνωρισμένη ελληνίδα ακαδημαικός Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ δηλώνει ότι νοιώθει «ταπεινωμένη» που ένα τέτοιο ιστορικό μνημείο γίνεται τζαμί (η ίδια σε παλαιότερη συνέντευξή της έχει παραδεχθεί ότι αν είχε μείνει στην Ελλάδα ούτε κρουασάν στο κυλικείο του Πανεπιστημίου δεν θα πουλούσε… γιατί κυκλοφόρησε και αυτό, ότι έχοντες εξουσία και πάσαν αρμοδιότητα ασκούν πιέσεις για πρόσληψη εκπαιδευτικού σε θέση καθηγητή σε ΑΕΙ). Bέβαια η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ είναι κάποια. Θα μπορούσε να κάνει τεράστια καριέρα και στην πολιτική. Οπότε κάθε κύριε Κωνσταντινόπουλε μην έχετε αλαζονεία – είστε κάποιος;

Ακόμη και η «Der Spiegel» θεωρεί εκνευριστική την στάση του Τούρκου Προέδρου.

Τα κρούσματα Covid _19 αυξάνονται αλλά όχι δραματικά και επικρατεί ανησυχία για δεύτερο lockdown.

Τώρα το αν οι Έλληνες θα πάνε διακοπές ή θα επιστρέψουν στα χωριά εξοχικά βίλες αυθαίρετα τσαντίρια τους – ότι έχει ο καθένας βρε αδερφέ –  έχει σημασία όχι γιατί δεν θα «καλοπεράσει» ο μέσος Έλληνας αλλά γιατί όσοι δουλεύουν στον τουρισμό αντιμετωπίζουν αγκαθωτά ζητήματα που χρίζουν άμεσης επίλυσης και σίγουρα μέχρι στιγμής έχουν αντιμετωπιστεί αναποτελεσματικά και ανεπαρκώς με τις συνέπειες να μετακυλίονται στις ευρύτερες αγορές και την οικονομία.

Οι εξελίξεις είναι προ των πυλών. Για να μην βρεθούμε προ τετελεσμένου ίσως είναι πιο χρήσιμη μια συναινετική ιδεολογία – κυρ Στέφανε – και μια πιο μετριοπαθής διαχείριση των επικείμενων κρίσεων.

Η Μέρκελ μπορεί και να έκανε τα ξημερώματα ένα σωτήριο τηλεφώνημα.

Τέλη Αυγούστου η κάθε κουτοπόνηρη Μάιδω θα έχει γυρίσει νωρίτερα από τις ολιγοήμερες σε πνεύμα και οινόπνευμα Covid διακοπές χωρίς να ειδοποιήσει τους υφιστάμενους συνεργάτες κλπ κλπ, δείγμα μικροαστικής αντικομφορμιστικής και ψευδεπίγραφης ιδεολογίας την οποία τελικά δεν υπηρετεί όχι γιατί δε θέλει αλλά γιατί είναι καταδικασμένη για λίγα κιλά ιδεολογία….Α!  Θα βάζει τροχοπέδη στα αυξομειούμενα – σαν τον NASDAQ και την τιμή του πετρελαίου – ποσοστά προσλήψεων σε μια Ελλάδα αλλοτριωμένη μεν αλλά πανταχού παρούσα πλην κρατικοδίαιτη που επιμένει να μην διολισθαίνει σε νεοφιλελεύθερα αμαρτήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ