Σάββατο 27 Απριλίου 2024
16.5 C
Argostoli

kefaloniastatus@gmail.com

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

spot_img

ΜΕΝΟΥ / ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

«Λίγος» μα ακριβός ο κ. Μιχαλάτος | Μοιράζει δημόσιο χρήμα σε ημέτερους;

Editorial

Απ’ την αρχή της πανδημίας διαβάζουμε πυκνά-συχνά τα έργα και τις ημέρες, όσο αφορά την κακοδιαχείριση και τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, των κ.κ. Μηταράκη, Νικολάου, Πιερρακάκη και εσχάτως του γγ του ΠΘ κ. Δημητριάδη… δεν περιμέναμε όμως ποτέ να φτάσουν αυτές οι πρακτικές και στη μικρή κοινωνία των νησιών μας!

Στην έκδοση της εφημερίδας «Documento» που κυκλοφορεί, ενημερωνόμαστε ότι ο Δήμος Αργοστολίου προμηθεύτηκε με απευθείας ανάθεση 37.500 μάσκες μιας χρήσης έναντι του ποσού των 17.887,50€ (0,45€ τη μάσκα), από τον κ. Ευάγγελο Γαλιατσάτο, γιο του εκλεγμένου με την παράταξη του κ. Μιχαλάτου προέδρου της Κοινότητας Πόρου, κ. Οδυσσέα Γαλιατσάτου.

Στη συνέχεια, και σύμφωνα πάντα με την εν λόγω εφημερίδα, ενημερωνόμαστε ότι το Γ. Νοσοκομείο Κεφαλονιάς προμηθεύεται μάσκες μιας χρήσης με πιστοποίηση και άριστης ποιότητας έναντι του ποσού των 0,10 € τη μάσκα… Aπό τα 10 λεπτά του € μέχρι τα 45, μεσολαβούν 35 λεπτά που αν τα πολλαπλασιάσεις με τον αριθμό των μασκών που προμηθεύτηκε ο Δήμος, δηλαδή με το 37.500, προκύπτει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 13.125€! Το οποίο αντί να πάει στην τσέπη κάποιου ιδιώτη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για πολλούς άλλους λόγους. Όπως για παράδειγμα για την προμήθεια αντιδραστηρίων, που δεν έχουμε στο Νοσοκομείο μας, προκειμένου να διενεργούνται τεστ covid19 με το μοριακό αναλυτή και να μην τα στέλνουμε στην Πάτρα.

Η υπομονή και η πίστωση χρόνου των πολιτών φαίνεται να έχουν εξαντληθεί μετά από ένα έτος και τρεις μήνες θητείας της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου καθώς :

  1. Ο κ. Μιχαλάτος καταπάτησε και ευτέλισε την απλή αναλογική στα μάτια των πολιτών με τις επί προσωπικού συνεργασίες του, απ’ την 1η μέρα της θητείας του, αντί να κάνει πολιτικές συνεργασίες στη βάση προγραμματικών συμφωνιών.
  2. Ο κ. Μιχαλάτος για λόγους που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε απέκλεισε απ’ τις επιτροπές του Δήμου το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
  3. Ο κ. Μιχαλάτος αθετεί, προς το παρόν, τις προεκλογικές του δεσμεύσεις προς τους πολίτες του Δήμου.
  4. Ειδικότερα, ο κ. Μιχαλάτος δεν επαναλειτούργησε το «καφενείο της Καμπάνας» όπως είχε δεσμευτεί ότι θα πράξει.
  5. Ο κ. Μιχαλάτος δεν έχει προχωρήσει σε καμία κίνηση που να δείχνει ότι οδεύουμε προς αποσυμφόρηση των κοντέινερς απ’ τη μαθητική κοινότητα. Αντιθέτως, η σχολική παραγκούπολη ζει και βασιλεύει.
  6. Η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου δεν έχει προχωρήσει σε καμία κίνηση ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αφήνοντας ουσιαστικά το ΓΝΚ και τη δημόσια υγεία στη μοίρα τους.
  7. Πέρα όμως απ’ τα ειδικής βαρύτητας πεδία των Υγεία-Παιδεία, που αποτελούν τη Λυδία Λίθο κάθε διοίκησης, η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου στο ιδιαίτερο πεδίο του Πολιτισμού μένει μετ’ εξεταστέα. Το «σωσίβιο» του Φάρου που έσωσε το πολιτιστικό καλοκαίρι απ’ την εξαφάνιση δεν πιστώνεται στη Δημοτική Αρχή, αλλά στην κίνηση πολιτών Ο Φάρος.
  8. Η Δημοτική Αρχή Μιχαλάτου «έθαψε» την πυρκαγιά στην Παλλοστή. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Όσοι θα ζούμε μετά από δύο χρόνια ενδεχομένως να μάθουμε κάτι απ’ το Δημόκριτο αλλά για το «πάπλωμα» ούτε λόγος!
  9. Ο κ. Μιχαλάτος μας είχε πει ότι θα προσφύγει δικαστικά εναντίον του ΦοΔΣΑ. Αντί αυτού βρέθηκε γραμματέας του. Αλήθεια, με την προσφυγή τι έγινε; Πληρώσαμε κι εκεί χρήματα φορολογουμένων για το τίποτα;;;
  10. Ο κ. Μιχαλάτος βρέθηκε υπέρ του κινήματος ενάντια στην τοποθέτηση νέων Ανεμογεννητριών στην Κεφαλονιά μα ακολούθως δεν έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν προέβη σε καμία ουσιαστική πολιτική κίνηση που να τεκμηριώνει τη δήλωσή του.
  11. Ο κ. Μιχαλάτος δεν έδωσε λύσεις στη καθημερινότητα του πολίτη αφήντας το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην τύχη του. Παρέπεμψε δε στις ελληνικές καλένδες την αναγκαία κυκλοφοριακή μελέτη για τα σχολεία στην περιοχή του Φαραώ των οποίων οι μαθητές αμέσως μετά το lockdown θα βρεθούν και πάλι σε πολύ μεγάλο κίνδυνο.
  12. Ο κ. Μιχαλάτος ως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου θεώρησε ότι ο ρόλος του δεν είναι να ελέγχει τις αποφάσεις των προηγούμενων διοικήσεων. Ταυτόχρονα συνεχίζει την πρακτική των απευθείας αναθέσεων οι οποίες προκαλούν μεγάλα ερωτηματικά.
  13. Ο κ. Μιχαλάτος ενώ προεκλογικά δήλωνε – έστω με αμφισημίες – υπέρμαχος της διάσπασης του ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς, μετεκλογικά χρέωσε στο «σπάσιμο» των Δήμων τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος του.
  14. Στις εκλογές της ΠΕΔΙΝ οι συνεργάτες του στήριξαν την υποψηφιότητα του κ. Παρίση φουντώνοντας έτσι τα σενάρια που φέρουν τις παρατάξεις Παρίση και Μιχαλάτου να είναι συγκοινωνούντα δοχεία.
  15. Έκανε απευθείας ανάθεση του πλατύ γιαλού σε εκλεγμένο μέλος της παράταξής του το οποίο παραιτήθηκε απ’ το αξίωμά του για να μην υπάρχει νομικό πρόβλημα.

Για να μη γράψουμε περισσότερα, η ουσία των πραγμάτων είναι ότι η Δημοτική Παράταξη Μιχαλάτου έδωσε ελπίδα σε πολλούς συμπολίτες μας για την απαλλαγή του Δήμου μας από την παρακμή της περιόδου Παρίση, αλλά εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι το μόνο που άλλαξε είναι το όνομα του Δημάρχου. Ίδιες πρακτικές, ίδιες επιλογές, ίδια πολιτική που οδηγούν στο συμπέρασμα : Τι Παρίσης, τι Μιχαλάτος!

Κι ενώ όλα τα παραπάνω σημεία θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο πολιτικού διαλόγου με τα επιχειρήματα ένθεν κακείθεν, η προαναφερθείσα περίπτωση που βλέπει το φως της δημοσιότητας απ’ την πανελλαδικής εμβέλειας εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη «Documento»,  δεν αφήνει περιθώρια συζήτησης αλλά μόνο απαίτησης, απ’ την κοινή γνώμη, να ανακληθεί αυτή η προκλητική απευθείας ανάθεση και να αλλάξει άμεσα ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζει και αυτή η Δημοτική Αρχή το δημόσιο χρήμα.

Το να είναι πολιτικά λίγος ένας αιρετός δεν είναι αμάρτημα. Το να μη σέβεται όμως τα χρήματα των δοκιμαζόμενων φορολογουμένων ειδικά εν μέσω πανδημίας και μετά από μία φυσική καταστροφή, συνιστά απευθείας κόκκινη κάρτα…

Γιάννης Βαρούχας

Υ.Γ. : Θα επανέλθουμε άμεσα για τον τρόπο επιλογής και τους όρους του πρόσφατου διαγωνισμού με τον οποίο στελέχωσε ο Δήμος Αργοστολίου ορισμένες υπηρεσίες του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ